Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th July 2010, 08:41
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problems after upgrade to 3.0.2.2

Hi,

I was using 3.0.1.6 before and it was working fine except for the access logs which does not work. Then, I upgraded to 3.0.2.2 and it seems to create more problems.

First, apache2 service keep on dying by itself. I have looked in the syslog and ispconfig logs but nothing to indicate what is the reason.

One strange this I notice is that when I run /etc/init.d/apache2 stop the apache service will stop but when I look in the memory, there are still a bunch of apache2 services running. I have to manually kill them all before I could start the apache2 service again.

Please help...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th July 2010, 09:11
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have upgraded all my packages in ubuntu 8.04.

Seems more stable now...but FTP is showing a lot of logs :
Code:
ul 28 14:05:01 vn239 pure-ftpd: (?@localhost) [INFO] New connection from localhost
Jul 28 14:05:01 vn239 pure-ftpd: (?@localhost) [INFO] Logout.
Jul 28 14:10:01 vn239 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jul 28 14:10:01 vn239 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jul 28 14:15:01 vn239 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Also, some email error...
Code:
Jul 28 14:57:18 vn239 postfix/smtp[24717]: connect to media3.aaa.com[11.11.11.11]:25: Connection refused
Jul 28 14:57:18 vn239 postfix/smtp[24717]: BDA2E2AE005: to=, relay=none, delay=982, delays=981/0.02/0.81/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to media3.aaa.com[11.11.11.11]:25: Connection refused)
FYI, media3.aaa.com is another server. Don't know why emails are being send there.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th July 2010, 09:24
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

FTP messages are OK, that is monitor software that checks if FTP service is up.

The second shows that it can't connect to media3.aaa.com on port 25. Is this your server or any random server?
Reply With Quote
  #4  
Old 28th July 2010, 12:01
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

This server used to be called media3.aaa.com. I have changed the hostname and all to new name. The IP resolved for media3.aaa.com is another server that previously belong to us but already decommissioned.

I am guessing there are some left over in the email still thinking this server is media3.aaa.com. But I have looked in postfix main.cf files and aliases and found nothing.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th July 2010, 14:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in /etc/mailname and /etc/hosts? What's the output of
Code:
hostname
and
Code:
hostname -f
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 30th July 2010, 12:10
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ahh...seems like /etc/mailname is still media3.aaa.com. What should I do with this? Change it to current hostname and then restart postfix?
Reply With Quote
  #7  
Old 31st July 2010, 15:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Yes, do that.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing control panel after upgrade to 3.0.2.2 rputnins Installation/Configuration 1 26th August 2014 19:45
upgrade ubuntu 9.10 to 10.4 and ispconfig 3.0.2.2 delfo2000 Installation/Configuration 7 19th July 2010 21:00
More problems after upgrade to Ubuntu 9.10 - amavis and spamd 100%cpu DantePasquale Installation/Configuration 2 14th December 2009 01:01
Upgrade Problems slahm Installation/Configuration 3 24th August 2007 09:43
Samba Problems after upgrade [Debian] Zeos Server Operation 1 19th April 2007 18:42


All times are GMT +2. The time now is 14:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.