Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th June 2006, 13:53
locosoft locosoft is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post (co-)domain showing /var/www/ filelist instead of website

Hello,

On our server here ISPconfig has been installed.
The server is running ubuntu 5.10, apache 2 and php5.
An installation document (Ubuntu + ISPconfig Installation.doc) was used to install ISPconfig but I don't know if it was followed to the letter.

After a lot of trouble we have ISPconfig working on the server.
There is however still a problem.

We have 2 webservers here, one running windows and the new Ubuntu server. We also have another Ubuntu-server that does DNS using ISPconfig.

The windows-server already hosts domain.com (example ofcoure ).
The Ubuntu server now has to host a sub domain, sub.domain.com

To make this possible I have created (in ISPconfig) the site domain.com on the Ubuntu server and then created a co-main sub.domain.com.

Now when I go to http://sub.domain.com I get the listing of /var/www instead of the index.html file in /var/www/web4/web.

I looked in /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf and it looks correct:
Code:
######################################
# Vhost: www.domain.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 195.35.141.73:80>
ServerName www.domain.com:80
ServerAdmin webmaster@domain.com
DocumentRoot /var/www/web4/web
ServerAlias sub.domain.com domain.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ErrorLog /var/www/web4/log/error.log
Alias /error/ "/var/www/web4/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web4/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web4/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
What is going wrong and how can I fix this?

Greetz.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th June 2006, 14:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 7th June 2006, 16:14
locosoft locosoft is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ifconfig:
Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:00:E2:1A:27:3D
          inet addr:192.168.1.73  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::200:e2ff:fe1a:273d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:102038 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:57523 errors:54433 dropped:0 overruns:0 carrier:54433
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:32590952 (31.0 MiB)  TX bytes:15194247 (14.4 MiB)

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:1765 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1765 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:251707 (245.8 KiB)  TX bytes:251707 (245.8 KiB)
The internal ip 192.168.1.73 but the external ip is 195.35.141.73.
The translation is handeld by the firewal.

Greetz.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th June 2006, 17:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

You have assigned the wrong IP to the website.

You must use always the internal IP, if you are in a NAT enviroment for a website. In your case 192.168.1.73 and not 195.35.141.73.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th June 2006, 12:08
locosoft locosoft is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

That works, thanks!

/me feel so stupid.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Domain Change in website Jose Gosalbez Installation/Configuration 15 19th July 2006 12:38
SSL related problems senzapaura Installation/Configuration 45 25th March 2006 14:15
website access while domain is not activ mystix General 10 28th January 2006 13:32
Server Not Autorative for Domain Error drbista Installation/Configuration 10 20th December 2005 16:41
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 08:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.