Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Developers' Forum

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 21st July 2010, 22:11
george_yohng george_yohng is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

courier + postfix
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 21st July 2010, 22:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,488
Thanks: 813
Thanked 5,259 Times in 4,123 Posts
Default

Check in ispconfig system > server config on the mail tab that "maildrop" is selected as mailfilter syntax and that courier is selected as pop3 / imap daemon.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #13  
Old 21st July 2010, 22:35
george_yohng george_yohng is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's already like this (please see the screen shot). But mailfilter files are still not created
Attached Images
 
Reply With Quote
  #14  
Old 22nd July 2010, 01:17
george_yohng george_yohng is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just one more thing. I'm testing here awstats. Looks like awstats files are created readable for all. Both /var/cache/awstats (awstats database directory) and /srv/www/mydomain.com/web/stats/* are root:root and are world-readable (rw-r--r--).

Maybe some chmod/chown inside ispconfig would be beneficial?
Reply With Quote
  #15  
Old 1st March 2011, 23:47
bonemasterno1 bonemasterno1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Munich, Germany
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Today I had the same problem with creating the mailfilters due ispconfig3.
The mailfilter was not created automatically and the mailfilters directory was clean.
After some research, I have founded out that the maildrop plugin was not correct enabled. Maybe a problem on a update or install script? Im not sure, because i had to update after i have installed the system^^.

A simple softlink fixes the problem

Code:
ln -s /usr/local/ispconfig/server/plugins-available/maildrop_plugin.inc.php /usr/local/ispconfig/server/plugins-enabled/maildrop_plugin.inc.php
P.S.: I am using Courier with maildrop and currently ISPConfig 3.0.3.2
Reply With Quote
  #16  
Old 2nd March 2011, 08:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,488
Thanks: 813
Thanked 5,259 Times in 4,123 Posts
Default

There must be a dovecot binary on your system which prevented the activation of the courier plugin. Please ensure that you completely uninstalled dovecot, just deactivating dovecot is not enough.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #17  
Old 2nd March 2011, 12:08
bonemasterno1 bonemasterno1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Munich, Germany
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank for the reply @till.

No, dovecot was never installed on this system. I have used a clean rollout of a minimal centos 5.5 x64 system. Courier was detected fine in the installation process of ispconfig, only the maildrop plugin was not enabled.
Reply With Quote
  #18  
Old 2nd March 2011, 12:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,488
Thanks: 813
Thanked 5,259 Times in 4,123 Posts
 
Default

Ok. Please make a bugreport in the bugtracker so we can check this for the next release.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 - CentOS 5.4 - SSL Problems!?! owainbaber Installation/Configuration 4 26th July 2011 17:12
Problems with ISPConfig 2.2.33 Golden Installation/Configuration 2 18th September 2009 19:10
Problems with Yum following The Perfect Server - CentOS 5.3 x86_64 Guide GOPalmer HOWTO-Related Questions 7 1st July 2009 14:20
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 10:46
Users and websites aren't created Glorfindel Installation/Configuration 9 23rd February 2006 04:20


All times are GMT +2. The time now is 14:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.