#1  
Old 13th July 2010, 22:02
veuster veuster is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 30
Thanks: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation POP3/IMAP offline

In my ISPConfig 3 installation, I compared my log with the output from Perfect server guide.
I realize that this line is missing :
Configuring SASL
Configuring PAM

Is it important?
I check it with grep and found cyrus-sasl and pam, so I conclude it was installed on my server.

Now the ISPConfig 3 server is running ok.
But sometimes the POP3 and IMAP server suddenly become offline.
Is it because the problem above?

When it happens, the saslauthd service stopped by itself, but the dovecot and postfix still running.
Usually I abort postfix , then restart the dovecot, postfix and saslauthd. After that the server is OK again.

Just for info, I use a VPS, so I don't know for sure what is installed in the OS in the first place. For example, cron is not installed in the first place.

Last edited by veuster; 14th July 2010 at 16:36.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th July 2010, 17:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
In my ISPConfig 3 installation, I compared my log with the output from Perfect server guide.
I realize that this line is missing :
Configuring SASL
Configuring PAM
This is probably because I use an older ISPConfig 3 version in the tutorial. Shouldn't be a problem.

Quote:
Now the ISPConfig 3 server is running ok.
But sometimes the POP3 and IMAP server suddenly become offline.
Any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
veuster (15th July 2010)
  #3  
Old 14th July 2010, 17:50
veuster veuster is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 30
Thanks: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default error mail log

I did some change in time and date of my server with ntp.
Is this maybe the cause?

It said :
dovecot : Fatal: Time just move backwards by 25177 seconds...... so I'll just kill myself now.

Rather funny, it commited suicide

After that, the log repeatedly says these 4 lines:

postfix/smtpd : warning: SASL: Connect to private/auth failed: Connection refused
postfix/smtpd : fatal: no SASL authentication mechanisms
postfix/master : warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 5522 exit status 1
postfix/master : warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling

Now after I restarted everything, and everything runs well, the log repeatedly says these 5 lines:

dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
postfix/smtpd[26885]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
postfix/smtpd[26885]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
postfix/smtpd[26885]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

How about the last log? Is it normal or there's an error?

Thanks for the reply
Reply With Quote
  #4  
Old 15th July 2010, 14:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by veuster View Post
Now after I restarted everything, and everything runs well, the log repeatedly says these 5 lines:

dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
postfix/smtpd[26885]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
postfix/smtpd[26885]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
postfix/smtpd[26885]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

How about the last log? Is it normal or there's an error?

Thanks for the reply
That looks ok.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
veuster (15th July 2010)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HTTP service online but offline at ISPCONFIG3-Centos5.3 RomaSvcs Installation/Configuration 6 17th January 2014 23:23
CentOS 5 Server - Keeps going offline Matty B Server Operation 24 16th December 2009 18:48
Web-server Online and Offline ferni General 2 26th October 2009 14:03
ISPconfig 3.0.0.9 Mysql offline FransAlmere Installation/Configuration 2 1st March 2009 09:38
Vsftpd Service is Offline nasir Installation/Configuration 8 9th February 2008 19:32


All times are GMT +2. The time now is 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.