Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 22nd November 2010, 21:26
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hello falko,

i'm using the local IP for the hosting server now.

but in the sites -> websites -> web domain page for the mywebsitedomain.com domain, if select the local IP for the IP-Address field, both the myhostingdomain.com (no site created in ispconfig 3 control panel, no folder under /var/www) and mywebsitedomain.com (this site is created in ispconfig 3 control panel, its folder is under /var/www) can browse to "Welcome ......" page (the mywebsitedomain.com browses fine, but the myhostingdomain.com should browse to "It works! ......" page in this case). if select the * for the IP-Address field, the myhostingdomain.com browse to "It works! ......" page and mywebsitedomain.com browse to "Welcome ......" page. i think it should be - select the local IP for the IP-Address for the field, the myhostingdomain.com browse to "It works! ......" page and mywebsitedomain.com browse to "Welcome ......" page, but it is not the case for the ispconfig 3 at the moment.

that's why i ask the below quoted question before.

Quote:
Originally Posted by qiubosu View Post
hello falko,

my setup is with the same structure as the one you recommend, i.e. i only use one static IP address for the hosting server, say myhostingdomain.com. the primary nameserver is ns1.myhostingdomain.com and the secondary nameserver is the one the registrar provided.

one my question - to host the mywebsitedomain.com in the myhostingdomain.com server, in ispconfig 3 control panel, i create the site mywebsitedomain.com (there is a folder of mywebsitedomain.com in the website root directory /var/www). in ispconfig 3 control panel, do i need to create the site myhostingdomain.com in order to create the namesever ns1.myhosting domain.com? what is the difference between creating the myhostingdomain.com site or not creating it?
Sponsored Links
  #52  
Old 28th November 2010, 11:39
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i only have one static IP address. the ispconfig 3 hosting server is using this IP address. i registered 2 domains, hostingdomain.com and websitedomain.com. server1.hostingdomain.com is the hostname for this hosting server. the primary nameserver is ns1.hostingdomain.com and the secondary nameserver is provided by the registrar. this is the setup of my hosting environment and the registered domains.

i want to host multiple drupal sites in this server. the hostingdomain.com is for the core drupal site and the websitedomain.com is for the 2nd drupal site shared the drupal core of hostingdomain.com.

is it able to achieve the above with ispconfig 3? how? it is much appreciated if you can provide some detailed information on this.

at the moment, the ispconfig 3 hosting server is up and running, the hostingdomain.com and websitedomain.com are created through the ispconfig 3 control panel. the drupal codebase was installed under /var/www/hostingdomain.com/web directory and this core drupal site installation is ok, can browse to this drupal site successfully. however when setup/configure the websitedomain.com through ispconfig 3 control panel to share the drupal codebase of hostingdomail.com, the drupal site installation doesn't work, while got a white blank page. By the way, i'm using the Ubuntu VM under Sun VirtualBoxfor this hosting environment.

Last edited by qiubosu; 30th November 2010 at 23:49.
  #53  
Old 1st December 2010, 20:57
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
Default

For security reasons you should not use a shared codebase. Install a new codebase for every site. Otherwise you would loose all websites if one site gets hacked.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
  #54  
Old 1st December 2010, 21:23
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi till, security will be an always issue, not matter single codebase or multple installation. i will tackle the security for single codebase later. it is much appreciated if you can help with the previous question, even though it is a single codebase. i want to know whether this could be done and how. thanks.
  #55  
Old 2nd December 2010, 08:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
Default

By using a shared codebase you will have to disable the security functions. Otherwise you can not access the code from a second domain.

As ispconfig 2 uses mod_php by default, you should be able to access the code from other websites when you disable safemode in the website settings.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
  #56  
Old 2nd December 2010, 08:29
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks till, actually i'm working on ispconfig 3, not ispconfig 2 (sorry for in the wrong forum category). to use the shared drupal codebase for multisites, how to disable security constraint when using ispconfig 3 control panel. by the way, for security in ispconfig 2, are you talking about PHP safemode?
  #57  
Old 2nd December 2010, 11:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
Default

Please make a new thread in the correct forum. ISPConfig 3 questions in a thread titled ispconfig 2 installation will only confuse other readers.

Quote:
for security in ispconfig 2, are you talking about PHP safemode?
Yes.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
  #58  
Old 3rd December 2010, 11:57
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

godaddy is my registrar. for my domains registered there, the primary nameserver is with the same domain as my ispconfig hosting server and the secondary nameserver is from godaddy. but godaddy say the two nameservers cannot resolve to different servers, means my nameservers setup is wrong. they suggest me to use both of their nameservers or both of the third party nameservers that resolve to the same server. why? but from your previous reply to my question, my nameservers setup is correct. very confused. are there any standard way to setup nameservers or depends on the registrar?
  #59  
Old 3rd December 2010, 11:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
 
Default

I close this thread now to ensure that no other ispconfig 3 questions get posted here.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mailuser interface Horfic Plugins/Modules/Addons 497 28th November 2013 11:01
ISPConfig installation into multiple OpenVZ containers letezo Installation/Configuration 11 3rd March 2009 23:47
Suggested Additions to Installation Instructions for ISPConfig 3 RC2 on Debian Lenny kerrsmith Installation/Configuration 0 1st March 2009 12:34
newbie ububtu 6.0.6 error PHP binary line 816 davidsky73 Installation/Configuration 8 17th September 2006 12:51
ISPC install stops str2etboy Installation/Configuration 19 28th January 2006 08:18


All times are GMT +2. The time now is 05:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.