Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th June 2006, 12:19
Anim Anim is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Root web / showing webalizer and sharedip folders

apache2-default/ 29-May-2006 02:42 -
[DIR] sharedip/ 04-Jun-2006 09:49 -
[DIR] webalizer/ 04-Jun-2006 09:46 -

My root website goes to a folder view of the above.

Is there something ive messed up with the Ubuntu install?

Cheers
Anim
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th June 2006, 12:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

You must create we ebsite in ISPConfig and use the domain in your webbrowser, not the IP. If you are in a NAT enviroment, yiu must use your internal IP.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th June 2006, 21:56
Anim Anim is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I will try that out, thanks.

Anim
Reply With Quote
  #4  
Old 5th June 2006, 15:29
Anim Anim is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Ok Still stuck on this.

I currently have a Linux machine and my windows machine on a local network. The linux machine will be going to a datacenter sometime in the future but for now I just want to be able to access a single website on it from my windows machine.

I'm probably doing this wrong but I added a new site in ISPConfig

Hostname: dev
Domain: softwarediy.com
IP 192.168.123.155

Now, im stuck at trying to work out how on my windows machine to access this website.

If I enter http://192.168.123.155 in IE on the windows machine i get a sharedIP " This IP address is shared. For access to the web site which you look for, enter its address instead of its IP." warning.

I know that if I enter http://dev.softwarediy.com then it will get resolved by my ISP rather than the Linux box and end up as a server not found error.

If I add
192.168.123.155 dev.softwarediy.com
to my windows hosts then it will just do the IP address again.

I understand that ISPConfig uses VirtualHosts to get multiple domains on a single IP using domain names.

So, I think it boils down to:

Is there any way to connect to a newly created site on the local ISPConfig server from my windows XP machine on the local network?

Im confused at how to do it.

Cheers
Anim
Reply With Quote
  #5  
Old 5th June 2006, 15:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Anim
Is there any way to connect to a newly created site on the local ISPConfig server from my windows XP machine on the local network?

Im confused at how to do it.

Cheers
Anim
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...s+file+windows
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 5th June 2006, 16:45
Anim Anim is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks Falco

I looked at that link and the two methods are what i've already tried.

A) ISPConfig only accepts domain based websites so no http://192...
B) Changing anything on the windows hosts file will not work as a result of #A

Any more ideas?

Cheers
Anim
Reply With Quote
  #7  
Old 5th June 2006, 17:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Anim
A) ISPConfig only accepts domain based websites so no http://192...
B) Changing anything on the windows hosts file will not work as a result of #A
It works fine for me and many other poeple.

Just open your windows host file and add the line:

192.168.123.155 dev.softwarediy.com

If you enter dev.softwarediy.com in your browser you will get your Website and not the sharedIP page. If you get a sharedIP page, your website in ISPConfig has not the correct IP 192.168.123.155.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 5th June 2006, 17:18
Anim Anim is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till
It works fine for me and many other poeple.

Just open your windows host file and add the line:

192.168.123.155 dev.softwarediy.com

If you enter dev.softwarediy.com in your browser you will get your Website and not the sharedIP page. If you get a sharedIP page, your website in ISPConfig has not the correct IP 192.168.123.155.
I can see that working from the same machine (Linux and Hosts setup on the same machine) but I have two machines, the Linux server and another Windows PC on a LAN.

I will try again as you suggest tho.

Anim
Reply With Quote
  #9  
Old 5th June 2006, 19:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
 
Default

Make sure you edit the correct hosts file on Windows.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistics not compiling. thevinster Installation/Configuration 137 11th November 2010 11:54


All times are GMT +2. The time now is 22:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.