Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th June 2006, 21:06
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default Mail not being delivered (postfix)

I didn't do any changes, came in to the office this morning andf no e-mails are being delivered. However, no e-mails are being bounced nither. I don't know what to do now.... doesn't seem like there are errors and yet nothing is being delivered, please help postfix mbox and I followed the perfect setup guide to a T for fedora core 4 so thats how my system is setup.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th June 2006, 23:03
davekeogh davekeogh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix config

Can you copy some of your log files in here, preferably your postfix, and from restart of postfix to up and running...
Can you also so a netstat -ant and copy in the contents?
Reply With Quote
  #3  
Old 5th June 2006, 23:49
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

Okay it looks like its not just my mail. Mail gets delivered just a few hours later. For some reason, the entire machine has started to slow down today. I attempted to login via ssh and the username & password came up pretty quick but then it took a few seconds to get the command line to appear. So I decided to logon to the machine its self and same thing. Websites on the server are running slow remotly, just everything has kinda crapped out. Any help would be great... customers are about to kill me ehhh

Heres the command top output
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
6069 web43_ad 16 0 23432 20m 2552 S 33.6 1.4 0:01.01 spamassassin
4631 postfix 16 0 21688 17m 1432 D 1.0 1.1 0:11.36 qmgr
463 root 15 0 0 0 0 D 0.7 0.0 0:06.46 kjournald
4624 root 16 0 5660 1636 1352 S 0.7 0.1 0:05.25 master
5970 postfix 16 0 5796 2060 1724 D 0.7 0.1 0:00.10 local
5995 postfix 15 0 5796 2048 1724 S 0.7 0.1 0:00.07 local
Reply With Quote
  #4  
Old 6th June 2006, 00:18
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

This message appears 20-100 times per second in my mail log

Jun 5 13:37:30 fc4 postfix/qmgr[3161]: B399A67A221: from=<web43_catch@absz.com>, size=588, nrcpt=1 (queue active)
Jun 5 13:37:30 fc4 postfix/qmgr[3161]: C6E13A5EDC3: from=<web43_catch@absz.com>, size=588, nrcpt=1 (queue active)
Jun 5 13:37:30 fc4 postfix/qmgr[3161]: 02AB685955F: from=<web43_catch@absz.com>, size=588, nrcpt=1 (queue active)


I don't know whats going on. All are the same size... mail bomb maybe? I need to do something asap to speed up the e-mail
Reply With Quote
  #5  
Old 6th June 2006, 00:20
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

a bunch of this too

Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: EE22E759E9F: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=588, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: 9220F85A829: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=656, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: 0DAA985CF8A: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=611, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: F183E85AE9F: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=581, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: 95CD375FCBA: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=670, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: B8E4285DAC2: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=588, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: 7F57E85B7F8: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=637, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: B89FEDFCA50: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=605, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: 0F56FDF9C83: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=583, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
Jun 5 14:26:30 fc4 postfix/qmgr[4631]: 6F98885D6CE: to=<web43_catch@absz.com>, relay=none, delay=600, status=deferred (delivery temporarily suspended: conn$
J
Reply With Quote
  #6  
Old 6th June 2006, 00:22
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

I deleted the account the mail was going to and the log looks like this

Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/qmgr[4631]: D9447E029E1: from=<web43_catch@absz.com>, size=589, nrcpt=1 (queue active)
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/local[8114]: DA79FDFC949: to=<web43_catch@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>, orig_to=<admispconfig@absz.com>, relay=loca$
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/cleanup[8103]: 6FF1E759BF9: message-id=<20060605220549.6FF1E759BF9@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/local[8159]: DDDC4DFD178: to=<web43_catch@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>, orig_to=<web43_catch@absz.com>, relay=local$
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/qmgr[4631]: DDDC4DFD178: removed
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/qmgr[4631]: 7FCF785188B: from=<web43_catch@absz.com>, size=588, nrcpt=1 (queue active)
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/local[8161]: 0236885F935: to=<web43_catch@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>, orig_to=<admispconfig@absz.com>, relay=loca$
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/qmgr[4631]: DA79FDFC949: removed
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/cleanup[8095]: A270DDFA478: message-id=<20060605220549.A270DDFA478@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/qmgr[4631]: 09B73855EAD: from=<web43_catch@absz.com>, size=588, nrcpt=1 (queue active)
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/local[8114]: 31F2A75F307: to=<web43_catch@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>, orig_to=<admispconfig@absz.com>, relay=loca$
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/cleanup[8096]: D88AEDFBC7E: message-id=<20060605220549.D88AEDFBC7E@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/local[8159]: 9CA26854E3B: to=<web43_catch@66-214-254-21.static.lsan.ca.charter.com>, orig_to=<admispconfig@absz.com>, relay=loca$
Jun 5 15:05:49 fc4 postfix/qmgr[4631]: 0236885F935: removed

still have no clue whats going on
Reply With Quote
  #7  
Old 6th June 2006, 00:34
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

Here is a netstat -tap

[root@fc4 incoming]# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:20000 *:* LISTEN 3157/perl
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 4642/xinetd
tcp 0 0 *:32769 *:* LISTEN 1983/rpc.statd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 4642/xinetd
tcp 0 0 *:617 *:* LISTEN 2403/arkeiad
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 5033/mysqld
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 4642/xinetd
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 4642/xinetd
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1966/portmap
tcp 0 0 *:10000 *:* LISTEN 3162/perl
tcp 0 0 66-214-254-19.static.l:http *:* LISTEN 2884/httpd
tcp 0 0 66-214-254-20.static.l:http *:* LISTEN 2884/httpd
tcp 0 0 66-214-254-21.static.l:http *:* LISTEN 2884/httpd
tcp 0 0 66-214-254-22.static.l:http *:* LISTEN 2884/httpd
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3107/proftpd: (acce
tcp 0 0 66-214-254-22.static:domain *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 66-214-254-21.static:domain *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 66-214-254-19.static:domain *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 66-214-254-20.static:domain *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 localhost:ipp *:* LISTEN 2301/cupsd
tcp 0 0 localhost:5335 *:* LISTEN 2278/mDNSResponder
tcp 0 0 localhost:smtp *:* LISTEN 4624/master
tcp 0 0 localhost:rndc *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 localhost:39718 localhost:imap TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:39719 localhost:imap TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:imap localhost:39714 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:imap localhost:39715 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:51858 localhost:imap TIME_WAIT -
tcp 0 0 66-214-254-21.static.l:imap ont-cust-208.57.226.19:2911 ESTABLISHED 4683/imapd
tcp 0 0 localhost:imap localhost:51854 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:imap localhost:51856 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:imap localhost:51857 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:imap localhost:51860 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:smtp localhost:34039 TIME_WAIT -
tcp 0 0 localhost:smtp localhost:48635 TIME_WAIT -
tcp 0 0 66-214-254-19.static.l:http 66-214-140-206.dhcp.gl:1747 TIME_WAIT -
tcp 0 0 66-214-254-19.static.l:http 66-214-140-206.dhcp.gl:1748 TIME_WAIT -
tcp 0 0 ::1:rndc *:* LISTEN 3078/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 2884/httpd
tcp 0 0 *:8445 *:* LISTEN 2383/sshd
tcp 0 0 66-214-254-20.static.l:8445 66-214-254-18.static.l:4422 ESTABLISHED 3644/sshd: adluz [p
Reply With Quote
  #8  
Old 6th June 2006, 00:49
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

[root@fc4 incoming]# postsuper -r ALL

postsuper: Requeued: 170751 messages


??? Is that high of a number normal when you host about 20 sites with only a few e-mail accounts? Doesn't seem right to me... ahhh where is everyone... need help. Need to figure out how to make the server move these messages faster
Reply With Quote
  #9  
Old 6th June 2006, 01:58
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

tried to reinstall ispconfig thinking it might reconfigure something and then it crashed through install. Now when I start I get

Executing /etc/rc.d/init.d/ispconfig_server start ..


Starting ISPConfig system...
/etc/rc.d/init.d/ispconfig_server: line 45: /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl: No such file or directory
/etc/rc.d/init.d/ispconfig_server: line 47: /root/ispconfig/php/php: No such file or directory
FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!

though its not really running. When I go to reinstall its acting like a fresh install rather than an upgrade now.... is there a way to get this to install as a upgrade again and get my system back online... . ahhh everything is a mess
Reply With Quote
  #10  
Old 6th June 2006, 12:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,703 Times in 2,546 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by adamluz
[root@fc4 incoming]# postsuper -r ALL

postsuper: Requeued: 170751 messages


??? Is that high of a number normal when you host about 20 sites with only a few e-mail accounts? Doesn't seem right to me... ahhh where is everyone... need help. Need to figure out how to make the server move these messages faster
It seems as if your system is abused by spammers. Make sure you're not an open relay.

Quote:
tried to reinstall ispconfig thinking it might reconfigure something and then it crashed through install. Now when I start I get

Executing /etc/rc.d/init.d/ispconfig_server start ..


Starting ISPConfig system...
/etc/rc.d/init.d/ispconfig_server: line 45: /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl: No such file or directory
/etc/rc.d/init.d/ispconfig_server: line 47: /root/ispconfig/php/php: No such file or directory
FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!

though its not really running. When I go to reinstall its acting like a fresh install rather than an upgrade now.... is there a way to get this to install as a upgrade again and get my system back online... . ahhh everything is a mess
Your problem has nothing to do with ISPConfig...
Please check the /tmp directory. There should be backups of your last working ISPConfig installation (a tar.gz of /root/ispconfig, a tar.gz of /home/admispconfig, and an SQL dump of the ISPConfig database).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Postfix mail is bounced Qrup Server Operation 7 9th May 2006 00:18
Postfix mail is held in queue indefinitely... squallbsr Server Operation 9 15th January 2006 19:13
postfix starts and stops why lhatle Installation/Configuration 2 21st December 2005 15:20


All times are GMT +2. The time now is 08:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.