#1  
Old 7th July 2010, 11:51
RoMiONeT RoMiONeT is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Egypt
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Openvpn Problem

Hello,


i have followed this tutorial
http://www.howtoforge.com/openvpn-server-on-centos-5.2
.. and i have an problem when i connect through openvpn-gui

Wed Jul 07 12:44:15 2010 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=2 ret=0 a=0 u/d=down
Wed Jul 07 12:44:15 2010 route ADD 192.168.168.0 MASK 255.255.255.0 172.16.0.5
Wed Jul 07 12:44:15 2010 Warning: route gateway is not reachable on any active network adapters: 172.16.0.5
Wed Jul 07 12:44:15 2010 Route addition via IPAPI failed
Wed Jul 07 12:44:15 2010 route ADD 172.16.0.0 MASK 255.255.255.0 172.16.0.5
Wed Jul 07 12:44:15 2010 Warning: route gateway is not reachable on any active network adapters: 172.16.0.5
Wed Jul 07 12:44:15 2010 Route addition via IPAPI failed
Wed Jul 07 12:44:15 2010 Initialization Sequence Completed With Errors ( see http://openvpn.net/faq.html#dhcpclientserv )



It is appears to be connected normally and appears assigned ip 172.16.0.6

but i can't ping any ip on the vpn network and i can't ping the openvpn ip server

I have completely disabled firewalls in both Openvpn server and client

Could you please help me .?



Thanks
__________________
My Lord IS Enough 4 Me .. Glory 2 Be Allah

Last edited by RoMiONeT; 8th July 2010 at 15:18.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th July 2010, 14:21
linuxscooter linuxscooter is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: South Africa
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Vpn

Hi,

Can you check if your server is listening on the port (netstat -ntpl) and can you telnet to the port from another machine on the LAN?

It could be a firewalling issue.

Regards

Cameron
Reply With Quote
  #3  
Old 8th July 2010, 15:17
RoMiONeT RoMiONeT is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Egypt
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by linuxscooter View Post
Hi,

Can you check if your server is listening on the port (netstat -ntpl) and can you telnet to the port from another machine on the LAN?

It could be a firewalling issue.

Regards

Cameron
Hello,

I have disabled all the firewalls on both Openvpn Server and Client and the same problem
__________________
My Lord IS Enough 4 Me .. Glory 2 Be Allah
Reply With Quote
  #4  
Old 8th July 2010, 16:29
linuxscooter linuxscooter is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: South Africa
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Telnet?

Hi,

Can you telnet to the server on the LAN eg. from a PC on the same network:

# telnet <server> 1723

Also check you are pushing the correct routes from your openvpn server to the client. On the client if it's windows:

route print

and from linux # route -n

Also check if your network has a wins server you may have to uncomment that in your server conf...

Regards

Cameron
Reply With Quote
  #5  
Old 8th July 2010, 16:32
linuxscooter linuxscooter is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: South Africa
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Routing

I noticed this in your error:

Wed Jul 07 12:44:15 2010 route ADD 192.168.168.0

This was my route at the time of writing but doubt it's yours too?

Probably 192.168.0.0 or 192.168.1.0 depending on what address range you have at your office and what your default gateway is.

Cameron
Reply With Quote
  #6  
Old 8th July 2010, 18:28
RoMiONeT RoMiONeT is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Egypt
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by linuxscooter View Post
Hi,

Can you telnet to the server on the LAN eg. from a PC on the same network:

# telnet <server> 1723

Also check you are pushing the correct routes from your openvpn server to the client. On the client if it's windows:

route print

and from linux # route -n

Also check if your network has a wins server you may have to uncomment that in your server conf...

Regards

Cameron
Hello,

I can connect via telnet with our problems

this is my route print

Code:
IPv4 Route Table

===========================================================================

Active Routes:

Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric

          0.0.0.0          0.0.0.0       10.0.0.138         10.0.0.3     20

         10.0.0.0    255.255.255.0         On-link          10.0.0.3    276

         10.0.0.3  255.255.255.255         On-link          10.0.0.3    276

       10.0.0.255  255.255.255.255         On-link          10.0.0.3    276

        127.0.0.0        255.0.0.0         On-link         127.0.0.1    306

        127.0.0.1  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    306

  127.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    306

       172.16.0.4  255.255.255.252         On-link        172.16.0.6    286

       172.16.0.6  255.255.255.255         On-link        172.16.0.6    286

       172.16.0.7  255.255.255.255         On-link        172.16.0.6    286

        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link         127.0.0.1    306

        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link        172.16.0.6    286

        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link          10.0.0.3    276

  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    306

  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link        172.16.0.6    286

  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link          10.0.0.3    276

===========================================================================
My Network Range is : 10.0.0.1 - 10.0.0.254
and Gateway is : 10.0.0.138

Could you please tell me what should i change in the server.conf .?

Thanks
__________________
My Lord IS Enough 4 Me .. Glory 2 Be Allah
Reply With Quote
  #7  
Old 8th July 2010, 18:41
linuxscooter linuxscooter is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: South Africa
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default route

Hi,

Maybe change this line to match your own network in the server conf:

push "route 192.168.168.0 255.255.255.0"

Maybe to 10.0.0.0 255.255.255.0

Try this and see....

Cameron
Reply With Quote
  #8  
Old 8th July 2010, 19:39
RoMiONeT RoMiONeT is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Egypt
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by linuxscooter View Post
Hi,

Maybe change this line to match your own network in the server conf:

push "route 192.168.168.0 255.255.255.0"

Maybe to 10.0.0.0 255.255.255.0

Try this and see....

Cameron
i have changed it to 10.0.0.0 255.0.0.0 and also i changed dhcp to push "dhcp-option DNS 10.0.0.138"

and it worked fine ..

Consider another client has range 192.168.1.2 to 192.168.1.254
and his gateway 192.168.1.1

should i change the push "route 192.168.168.0 255.255.255.0" for every client has a different gateway .?? or there is any thing to add arouting for a different gateways ?

Thanks alot
__________________
My Lord IS Enough 4 Me .. Glory 2 Be Allah
Reply With Quote
  #9  
Old 8th July 2010, 19:42
linuxscooter linuxscooter is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: South Africa
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Routes

Hi,

I have not tried it for multiple routes but you may be able to add multiple routes in the server conf....

Cameron
Reply With Quote
  #10  
Old 8th July 2010, 19:45
RoMiONeT RoMiONeT is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Egypt
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by linuxscooter View Post
Hi,

I have not tried it for multiple routes but you may be able to add multiple routes in the server conf....

Cameron
Hello,
Realy i'm very Grateful to you , Could you please tell me how to connect to openvpn via linux centos and ubuntu ?
__________________
My Lord IS Enough 4 Me .. Glory 2 Be Allah
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix/trivial-rewrite digitalage HOWTO-Related Questions 19 13th March 2013 19:02
OpenVPN traffic routing on secondary IP problem dominos Technical 0 6th July 2009 08:04
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 04:40
openvpn bridge problem conehead Installation/Configuration 0 28th December 2005 12:19
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 06:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.