Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th August 2005, 05:08
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Total Frustration-HELP

okay so i will be hosting multiple virtual domains. Running on a SuSE9.3 with ISPconfig installed i got it all up and running (I thought)

The websites come up no problem (the actual page on the ISPconfig server) but here is what is not working:

A)
Email seems to not be recieving..and the webmail installed (UBI) wont log into any mailbox's. I send test messages from hotmail and never get a undeliverable message in hotmail..so where are they? I use multiple mail clients on other machines to check and they (like outlook) cannot login to the mail box(s) either.

B)
HTTPS instantly errors out

C)
FTP only works if i use the internal ip of the server 192.168.1.205 but if I try to ftp using a domain name on the server nothing happens.

D)
If it matters my domains are pointed to FREEDNS server (http://freedns.afraid.org) that in turns directs the request to my cable modem.

Frustration on this is that i know 1% about linux (so im new here). I currently have a windows system working with email and web through FREEDNS with 7 domains on it, but want to dump it for the linux (Tired of Microso...t). I want to move it all over to the SuSE/ISPConfig setup. Please any help/advice.

Last edited by palkat; 30th August 2005 at 05:15.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th August 2005, 07:06
hyperclock hyperclock is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Schneck, Germany (for now)
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I#m not sure if this works or not but do you have wildcards set? are behind a router?

on my test system i use "dyns.cx" & it works, my router is a ipcop router .

hope this helps.
__________________
Mod what U can, when U can, Where U can
Reply With Quote
  #3  
Old 30th August 2005, 10:29
domino domino is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 364
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

If you're anything new to Linux, do expect frustrations. I have installed using the How-To Falko created and ISPConfig till developed on my server (x4), and on remote servers (x3) without problems on Fedora 3. The only problem I got was due to my stupidiy and the person who install linux on the remote server.

You must know what logs to look at in order for the folks here to help you. Some of your question my have already been posted here. I know I have lost some hair by trying to solve my problems, but that's just part of using an unfamiliar OS.

I hope you get your problems sorted soon. Trust me, when you get all the problems ironed out, ISPC is a treat!. Best of luck!

Rommel
Reply With Quote
  #4  
Old 30th August 2005, 10:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by palkat
A)
Email seems to not be recieving..and the webmail installed (UBI) wont log into any mailbox's. I send test messages from hotmail and never get a undeliverable message in hotmail..so where are they? I use multiple mail clients on other machines to check and they (like outlook) cannot login to the mail box(s) either.
Please check your mail log (in the directory /var/log) ans syslog for errors. A command to get the last part of a logfile on the commandline is:
Code:
tail NAMEOFTHELOGFILE
Quote:
Originally Posted by palkat
B)
HTTPS instantly errors out
What is the error?

Quote:
Originally Posted by palkat
C)
FTP only works if i use the internal ip of the server 192.168.1.205 but if I try to ftp using a domain name on the server nothing happens.
This looks like a DNS problem. Have you tried FTP from outside your network?

Quote:
Originally Posted by palkat
D)
If it matters my domains are pointed to FREEDNS server (http://freedns.afraid.org) that in turns directs the request to my cable modem.

Frustration on this is that i know 1% about linux (so im new here). I currently have a windows system working with email and web through FREEDNS with 7 domains on it, but want to dump it for the linux (Tired of Microso...t). I want to move it all over to the SuSE/ISPConfig setup. Please any help/advice.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th August 2005, 16:51
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please check your mail log (in the directory /var/log) ans syslog for errors. A command to get the last part of a logfile on the commandline is:
Code:
tail NAMEOFTHELOGFILE
Here is a copy of the mail log (kinda long sorry):


------------[MAIL - log start]-------------
Aug 29 23:59:05 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 29 23:59:05 wwwserver postfix/master[27603]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 03:00:22 wwwserver postfix/pickup[30788]: 1991622B2C: uid=0 from=<root>
Aug 30 03:00:22 wwwserver postfix/cleanup[926]: 1991622B2C: message-id=<20050830090021.1991622B2C@wwwserver.example.co m>
Aug 30 03:00:22 wwwserver postfix/qmgr[27618]: 1991622B2C: from=<root@wwwserver.example.com>, size=581, nrcpt=1 (queue active)
Aug 30 03:00:22 wwwserver postfix/local[928]: 1991622B2C: to=<root@wwwserver.example.com>, orig_to=<root>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to maildir)
Aug 30 03:00:22 wwwserver postfix/qmgr[27618]: 1991622B2C: removed
Aug 30 09:00:21 wwwserver postfix/pickup[11144]: 5217922B52: uid=0 from=<root>
Aug 30 09:00:21 wwwserver postfix/cleanup[12518]: 5217922B52: message-id=<20050830150021.5217922B52@wwwserver.example.co m>
Aug 30 09:00:21 wwwserver postfix/qmgr[27618]: 5217922B52: from=<root@wwwserver.example.com>, size=581, nrcpt=1 (queue active)
Aug 30 09:00:21 wwwserver postfix/local[12520]: 5217922B52: to=<root@wwwserver.example.com>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to maildir)
Aug 30 09:00:21 wwwserver postfix/qmgr[27618]: 5217922B52: removed
Aug 30 15:00:21 wwwserver postfix/pickup[23706]: 8922F22B53: uid=0 from=<root>
Aug 30 15:00:21 wwwserver postfix/cleanup[23864]: 8922F22B53: message-id=<20050830210021.8922F22B53@wwwserver.example.co m>
Aug 30 15:00:21 wwwserver postfix/qmgr[27618]: 8922F22B53: from=<root@wwwserver.example.com>, size=581, nrcpt=1 (queue active)
Aug 30 15:00:21 wwwserver postfix/local[23866]: 8922F22B53: to=<root@wwwserver.example.com>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to maildir)
Aug 30 15:00:21 wwwserver postfix/qmgr[27618]: 8922F22B53: removed
Aug 30 15:48:36 wwwserver pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 30 15:48:41 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 30 15:50:03 wwwserver authdaemond.plain: restarting authdaemond children
Aug 30 15:50:03 wwwserver authdaemond.plain: modules="authcustom authcram authuserdb authldap authpam", daemons=5
Aug 30 15:50:05 wwwserver postfix/master[27603]: terminating on signal 15
Aug 30 15:51:39 wwwserver authdaemond.plain: modules="authcustom authcram authuserdb authldap authpam", daemons=5
Aug 30 15:52:15 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 15:52:15 wwwserver postfix/master[5944]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 15:56:05 wwwserver postfix/master[5944]: terminating on signal 15
Aug 30 15:56:07 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 15:56:07 wwwserver postfix/master[6709]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 16:34:14 wwwserver postfix/master[6709]: terminating on signal 15
Aug 30 16:34:18 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 16:34:18 wwwserver postfix/master[32168]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 16:34:18 wwwserver postfix/master[32168]: terminating on signal 15
Aug 30 16:34:20 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 16:34:20 wwwserver postfix/master[32269]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 16:34:33 wwwserver postfix/master[32269]: terminating on signal 15
Aug 30 16:34:35 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 16:34:35 wwwserver postfix/master[32520]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 16:41:35 wwwserver postfix/master[32520]: terminating on signal 15
Aug 30 16:41:39 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 16:41:39 wwwserver postfix/master[865]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 16:42:04 wwwserver postfix/master[865]: terminating on signal 15
Aug 30 16:42:05 wwwserver postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Aug 30 16:42:05 wwwserver postfix/master[1237]: daemon started -- version 2.2.1, configuration /etc/postfix
Aug 30 16:42:20 wwwserver pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 30 16:43:03 wwwserver pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 30 16:43:06 wwwserver pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 30 16:44:29 wwwserver pop3d: Connection, ip=[::ffff:68.35.83.14]
Aug 30 16:44:34 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:68.35.83.14]
Aug 30 16:57:12 wwwserver pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
------------[MAIL - log end]-------------

------------[MAIL.ERR - log start]-------------
Aug 29 04:37:40 wwwserver postfix/postqueue[31249]: fatal: Cannot flush mail queue - mail system is down
Aug 29 16:08:52 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 16:20:58 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 16:21:15 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 17:03:39 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 17:04:52 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 23:21:02 wwwserver postfix/postqueue[5977]: fatal: Cannot flush mail queue - mail system is down
Aug 29 17:27:01 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:68.35.83.14]
Aug 29 17:51:30 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:68.35.83.14]
Aug 29 17:54:37 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 17:54:51 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 17:55:12 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 17:55:25 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 17:55:32 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 17:59:45 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 17:59:53 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 18:02:23 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 18:03:56 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 18:04:45 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 18:04:52 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 19:42:09 wwwserver imapd: DISCONNECTED, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=60
Aug 29 19:49:20 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:68.35.83.14]
Aug 29 19:49:32 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 29 19:49:55 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 19:50:42 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 19:51:21 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 19:51:29 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:192.168.1.1]
Aug 29 19:52:32 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:68.35.83.14]
Aug 30 15:48:41 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 30 16:44:34 wwwserver pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:68.35.83.14]
------------[MAIL.ERR - log end]-------------



Quote:
Originally Posted by till
What is the error?
Well on internet explorer there is no error. In firefox the error is "The connection to xxxxxxxxx has terminated unexpectedly. Some data may have been transfered."


Quote:
Originally Posted by till
This looks like a DNS problem. Have you tried FTP from outside your network?
Yes i have tried ftp'ing from an off site system as well as a whole other physical connection when i do it looks like it connets then just freezes before it shows the directory listing.

Thanks for helping me with this i look forward to it running in the future!

Last edited by palkat; 31st August 2005 at 02:03.
Reply With Quote
  #6  
Old 31st August 2005, 06:48
domino domino is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 364
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

Have you tried both Passive on/ Passive off on your ftp client?

This might not be the answer you are looking for, but I find that I less problems using F3 rather than F4. F4 did give me some FTP problems but F3 worked off the bat. Also I think falko is the person you are looking for as far as Linux operations is concerned. Unfortunately for us, he is on vacation.
Reply With Quote
  #7  
Old 31st August 2005, 16:54
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by domino
Have you tried both Passive on/ Passive off on your ftp client?

This might not be the answer you are looking for, but I find that I less problems using F3 rather than F4. F4 did give me some FTP problems but F3 worked off the bat. Also I think falko is the person you are looking for as far as Linux operations is concerned. Unfortunately for us, he is on vacation.
I uninstalled and reinstalled ISPconfig and at least the SSL for the pannel works now!!!

Ftp still does not...If i ftp to the local internal IP on the network ftp works. If i try using the domain name i logs in and seems to just hang at the "list" below is a capture from my ftp log:

-------------
STATUS:> This site can resume broken downloads.
COMMAND:> REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer
COMMAND:> PASV
227 Entering Passive Mode (192,168,1,205,4,40).
COMMAND:> LIST
STATUS:> Connecting FTP data socket 192.168.1.205:1064...
-------------

Also email is still not working as mentioned originall in this thread. I have a feeling the email is something simple but i have no idea what.
Reply With Quote
  #8  
Old 31st August 2005, 19:22
domino domino is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 364
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

Quote:
If i try using the domain name i logs in and seems to just hang at the "list" below is a capture from my ftp log:...
Are you behind a router? What do you have in your HOSTS file on the machine you are accessing ftp from?
Reply With Quote
  #9  
Old 31st August 2005, 22:34
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by domino
Are you behind a router? What do you have in your HOSTS file on the machine you are accessing ftp from?
Yes i am behind router and have forward the port 21 to the server.
Here is a copy of the HOSTS file

----------[HOSTS file start]------------
#
# hosts This file describes a number of hostname-to-address
# mappings for the TCP/IP subsystem. It is mostly
# used at boot time, when no name servers are running.
# On small systems, this file can be used instead of a
# "named" name server.
# Syntax:
#
# IP-Address Full-Qualified-Hostname Short-Hostname
#

127.0.0.1 localhost

# special IPv6 addresses
::1 localhost ipv6-localhost ipv6-loopback

fe00::0 ipv6-localnet

ff00::0 ipv6-mcastprefix
ff02::1 ipv6-allnodes
ff02::2 ipv6-allrouters
ff02::3 ipv6-allhosts
192.168.1.205 wwwserver.example.com wwwserver

----------[HOSTS file end]------------
Reply With Quote
  #10  
Old 1st September 2005, 00:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
 
Default

Quote:
A)
Email seems to not be recieving..and the webmail installed (UBI) wont log into any mailbox's. I send test messages from hotmail and never get a undeliverable message in hotmail..so where are they? I use multiple mail clients on other machines to check and they (like outlook) cannot login to the mail box(s) either.
From your Postfix logs it seems as if you're using Maildir. Are you using Courier-POP3or another POP3 daemon? You have to use on that's using Maildir, not mbox (if you search the forums, you'll find more about this).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.