Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #121  
Old 28th September 2006, 05:39
usuee usuee is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dapper Answers

The 192.168.2.1 is the IP address of my router/firewall. I am trying to get this running on my old laptop that has a wireless connection to the router/firewall. The ifconfig gave this...
root@server1:~# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:27 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:27 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1571 (1.5 KiB) TX bytes:1571 (1.5 KiB)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:90:47:06:2E:94
inet addr:192.168.2.6 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::290:47ff:fe06:2e94/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:484 errors:2 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:294 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:216554 (211.4 KiB) TX bytes:43409 (42.3 KiB)
Interrupt:9 Base address:0x1800


I, also, tried the postconf -e 'smtp_host_lookup=native' command. Restarted postfix and there was no change. I still get this...

root@server1:~# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
^]
telnet>


I have been reading all over the place trying to learn this stuff but it seems like such an uphill climb.

I did not install Ubuntu as a server but used the alt install with the gui. Does that make a difference?

Thanks for all your help.
Sponsored Links
  #122  
Old 29th September 2006, 14:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Please try this in /etc/resolv.conf:

Code:
nameserver 145.253.2.75
nameserver 193.174.32.18
nameserver 194.25.0.60
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
  #123  
Old 30th September 2006, 05:24
usuee usuee is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default reinstall fixed it

Well I reinstalled Ubuntu and started all over. I don't know what I did differently this time but it is all working now. Thanks for your help.

Now to figure out what I am going to do with this. I really loaded it just to see if I can and to learn the process. I don't have a web domain or an email address to use this with. It is fun just to try.
  #124  
Old 1st October 2006, 14:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

I'm glad you got it working.

I'm closing this thread now, it's way too long and confusing...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Request: Perfect Ubuntu 6.06 LTS - Automatic LAMP Server Installation (co-location) Anim Suggest HOWTO 19 6th June 2006 12:30
Ispconfig on new ubuntu 6.06 dapper OK!! sulfuric Installation/Configuration 6 5th June 2006 15:50
How To ISP install (Ubuntu 5.10 / Fedora 5) DVS Installation/Configuration 4 21st May 2006 16:08
Xen Ubuntu VM Install Question witless1 HOWTO-Related Questions 5 3rd May 2006 16:42
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 17:04


All times are GMT +2. The time now is 15:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.