Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th June 2010, 15:25
DaRKNeSS666NL DaRKNeSS666NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 208
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default Finally only 1 problem left (I hope)

I think I am finally almost at the finish line of setting things up.

Just one problem left I cant send any mails out.
I am not on a isp who blocks port 25. The server is in a data center I red in a topic that i must forward port 478.

I checked the firewall in ispc3 but there aren't any entry's do I have to make some?

In the same topic its say to use the netstap -tap command so I did but to me its ??

Code:
server1:~# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 *:53060                 *:*                     LISTEN      23952/rpc.statd
tcp        0      0 localhost.localdoma:708 *:*                     LISTEN      3500/famd
tcp        0      0 localhost.localdo:10024 *:*                     LISTEN      4472/amavisd (ch12-
tcp        0      0 localhost.localdo:10025 *:*                     LISTEN      19572/master
tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN      19443/mysqld
tcp        0      0 localhost.localdo:spamd *:*                     LISTEN      2945/spamd.pid
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN      2543/portmap
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      1255/pure-ftpd (SER
tcp        0      0 server1.dcs-onli:domain *:*                     LISTEN      21023/mydns
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN      21023/mydns
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      2760/sshd
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      19572/master
tcp        0      0 localhost.localdo:42343 localhost.localdo:mysql ESTABLISHED 4472/amavisd (ch12-
tcp        0      0 localhost.localdo:37478 localhost.localdo:mysql ESTABLISHED 15340/amavisd (ch14
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql localhost.localdo:37478 ESTABLISHED 19443/mysqld
tcp        0    248 server1.dcs-online.:ssh a80-101-35-64.ads:49716 ESTABLISHED 30671/0
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql localhost.localdo:42343 ESTABLISHED 19443/mysqld
tcp6       0      0 [::]:imaps              [::]:*                  LISTEN      20939/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:pop3s              [::]:*                  LISTEN      20967/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:pop3               [::]:*                  LISTEN      20950/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:imap2              [::]:*                  LISTEN      20922/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:http-alt           [::]:*                  LISTEN      10666/apache2
tcp6       0      0 [::]:www                [::]:*                  LISTEN      10666/apache2
tcp6       0      0 [::]:tproxy             [::]:*                  LISTEN      10666/apache2
tcp6       0      0 [::]:ftp                [::]:*                  LISTEN      1255/pure-ftpd (SER
tcp6       0      0 localhost:domain        [::]:*                  LISTEN      21023/mydns
tcp6       0      0 [::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      2760/sshd
tcp6       0      0 [::]:https              [::]:*                  LISTEN      10666/apache2
tcp6       0      0 server1.dcs-on:http-alt a80-xxx-xx-64.ads:49713 TIME_WAIT   -
tcp6       0      0 server1.dcs-on:http-alt a80-xxx-xx-64.ads:49715 TIME_WAIT   -
Are the last causing the problem?

I can sent email If I use the smtp server from my own isp in outlook, I hope that it's a small thing this time.

TIA
__________________
Updating my server to Debian Squeeze, so here I go again...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th June 2010, 16:30
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,044
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
Default

Your server is in a DC, but is the clients PC who is trying to send email's maybe on a network that is blocking port 25?
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th June 2010, 19:39
DaRKNeSS666NL DaRKNeSS666NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 208
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by edge View Post
Your server is in a DC, but is the clients PC who is trying to send email's maybe on a network that is blocking port 25?
Of course I was thinking the wrong way.

But My port isn't blocked (xs4all) I had my server first here at home and that worked fine.

I found a solution but NOT the problem. If I use mail.dcs-online.nl instead of smtp.dcs-online.nl all is working fine. Did I do something wrong with the cname records?

__________________
Updating my server to Debian Squeeze, so here I go again...

Last edited by DaRKNeSS666NL; 30th June 2010 at 19:49.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st July 2010, 15:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Did you create an MX record for your domain? Please note that you must use an A record for an MX record; CNAME records are not allowed.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 1st July 2010, 16:10
DaRKNeSS666NL DaRKNeSS666NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 208
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Did you create an MX record for your domain? Please note that you must use an A record for an MX record; CNAME records are not allowed.
Yes I did.




(in case site is ofline the code instead of above image)
Code:
 	MX  	dcs-online.nl.  	mail.dcs-online.nl.  	10
And sad but true this is not my last problem, again my site is down?? and my mail server is working more not that it is working, boyh pop3 and smtp.

So I am totally lost....
__________________
Updating my server to Debian Squeeze, so here I go again...
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd July 2010, 12:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
 
Default

According to http://www.intodns.com/dcs-online.nl , one of your nameservers isn't responding, and there's a problem with different serial numbers on your nameservers.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 13:20
saslauthd problem: bind: Address already in use fitti70 Server Operation 4 14th May 2007 22:51
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 05:40
problem w/ left window slkgroups General 2 25th February 2007 16:58
I think I am almost there one major problem left benkong2 Installation/Configuration 2 2nd August 2005 08:58


All times are GMT +2. The time now is 01:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.