Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th June 2010, 20:39
bseibenick bseibenick is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Mail issue after upgrade on CentOS 5.4

After updating my ISPConfig from the previous version of 3 to the latest dovecot failed to start at the end of the upgrade script.

The first error I received was an error in the /etc/dovecot.conf file. I had backed up the /etc director as advised before upgrading so I replaced the conf file with my old one. Now I am getting a failure trying to start it due to the following message:

Starting Dovecot Imap: Fatal: listen(143) failed: Address already in use

Any suggestions which file(s) to replace or what to do? As of now my mail services are offline until I can get this sorted out.

I followed the CentOS 5.4 'Perfect Server' guide when I built this server.

Thanks in advance,
Brian
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th June 2010, 20:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,750
Thanks: 840
Thanked 5,601 Times in 4,412 Posts
Default

If you followed the guide, then you use courier and not dovecot. So its ok that it does not start.

Please see here for the solution:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=44042
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
bseibenick (26th June 2010)
  #3  
Old 26th June 2010, 23:05
bseibenick bseibenick is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Issue resolved...

Thanks Till. I guess I must not have used the right search terms when searching past posts

I was able to correct the issue using that thread, thank you.

One thing to note is that you still have to manually remove the three dovecot entries from the postfix main.cf file; the manual upgrade script did not fix it. I manually removed the entries and re-ran the upgrade and everything seems good.

Thank you again for the fast response and the great software!

Brian
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to send, receive, and login to email. Using Roundcube, ISPConfig, Proxmox. djmixx07 Server Operation 23 29th March 2010 16:50
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 17:27
CGI and FormMail Cracklefish Installation/Configuration 17 13th October 2009 14:40
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 22:51
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 13:16


All times are GMT +2. The time now is 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.