Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th June 2010, 17:25
raicabogdan raicabogdan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Autoresponder problem

Hello,
I'm having problems with the autoresponder.
I've check to see if I have the file .autoresponder in /var/vmail/mailfilters/$HOST/$USER/.autoresponder and is not there. In ISPconfig I've set the autoresponder for two users but I still can't find that file.

Any suggestions ?
ISPconfig version: 3.0.2.1

Bogdan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th June 2010, 08:04
raicabogdan raicabogdan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

UP.
Can nobody help me with this ?

Bogdan
Reply With Quote
  #3  
Old 7th June 2010, 13:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

1) Do you use courier or dovecot?
2) Which Linux distribution do you use?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th June 2010, 16:15
raicabogdan raicabogdan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,
thanks for your interest.
I'm using courier as pop3/imap daemon and maildrop as mailfiltre.
The distribution is Centos 5.4
http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3 this is the tutorial I've used to install ispconfig.
After setting the debug in ispconfig I now have some warnings:

Quote:
2010-06-07 21:56 sv2.server.com Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
2010-06-07 21:56 sv2.server.com Debug No Updated records found, starting only the core.
2010-06-07 21:56 sv2.server.com Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
How can I fix this and also the autoresponder problem ...
Bogdan
Reply With Quote
  #5  
Old 8th June 2010, 10:06
str3ss str3ss is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hello,

I have the same problem whith the same distribution installed on 2 servers
I checked autoresponder in ispconfig3, but no files created in .mailfilter/$HOST/$USER

any help will be appreciated
Reply With Quote
  #6  
Old 8th June 2010, 10:48
str3ss str3ss is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

when I disabled the autoresponser in log appears :

08.06.2010-11:39 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
08.06.2010-11:39 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
08.06.2010-11:39 - DEBUG - Call function 'user_update' in plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
08.06.2010-11:39 - DEBUG - Updated Maildir quota: su -c 'maildirmake -q 524288000S /var/vmail/domain.com/test4' vmail
08.06.2010-11:39 - DEBUG - Processed datalog_id 22
08.06.2010-11:39 - DEBUG - Remove

after I reinabled the autoresponder it shows:

Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
08.06.2010-11:40 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
08.06.2010-11:40 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
08.06.2010-11:40 - DEBUG - Call function 'user_update' in plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
08.06.2010-11:40 - DEBUG - Updated Maildir quota: su -c 'maildirmake -q 524288000S /var/vmail/domain.com/test4' vmail
08.06.2010-11:40 - DEBUG - Processed datalog_id 23
08.06.2010-11:40 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
Reply With Quote
  #7  
Old 8th June 2010, 15:57
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

Looks fine so far. Plaese psot the output of:

ls -la /var/vmail/mailfilters/domain.com/test4/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 8th June 2010, 20:46
str3ss str3ss is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

thank you, for you reply

it doesn't create anything in mailfilters folder
if I create all the folders/files by hand, the autoresponder it's working
but, from ispconfig3 interface nothing
it looks like the script doesn't work

meantime I installed an ubuntu perfect server and the autoresponder it's working out of the box

I saw that are little differences between them
like owner in centos is vmail.vmail for .mailfilters but on ubuntu is root.root

if I can't resolve that issue on centos I will have to migrate all the domains to a new server

is there any way to migrate from one server to another using ispconfig3 ??
Reply With Quote
  #9  
Old 8th June 2010, 20:53
str3ss str3ss is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

in the ubuntu's log appers the following when I enable the autoresponder from the ispconfig3 interface :

08.06.2010-20:09 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Call function 'user_update' in plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Updated Maildir quota: su -c 'maildirmake -q 524288000S /var/vmail/domain1.com/test' vmail
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Call function 'update' in plugin 'maildrop_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Writing Autoresponder mailfilter file: /var/vmail/mailfilters/domain1.com/test/.autoresponder
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Writing Autoresponder message file: /var/vmail/mailfilters/domain1.com/test/.vacation.msg

08.06.2010-20:09 - DEBUG - Processed datalog_id 12
08.06.2010-20:09 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock


in the centos one, the red lines are missing
Reply With Quote
  #10  
Old 8th June 2010, 20:58
raicabogdan raicabogdan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

The same thing is happening to me too.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
postfix/trivial-rewrite digitalage HOWTO-Related Questions 19 13th March 2013 19:02
courier-imap rpc problem planet_fox General 2 7th July 2009 15:54
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 04:40
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 05:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.