Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th June 2010, 13:20
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default Russian domain names in ISPConfig 2

I've searched through the forums - but I wasn't able to find any information on the Russian domain names, so please kindly help me.

In fact, I've used the ISPConfig panel on my servers for 3 or more years - thanks again to the developers for their excellent software - but recently Russian domain names (that is, domain names that are displayed in Russian) came into being, and I can't add any such domain in ISPConfig.

I wonder if there is any solution to this situation?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th June 2010, 14:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Can you try this? http://www.howtoforge.com/forums/sho...ghlight=umlaut
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 12th June 2010, 14:12
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

Dear Falko, thank you very much - if I add my Russian-language domain IDN-encoded (in punicode), it indeed works!

BUT...

The problem is that I have to manually edit /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf (the server's Debian Lenny) - because the ISPConfig panel doesn't allow to add IDN-encoded names in full - that is, it's OK to add such names before the final two-letter code of the domain, but I can't add "xn--p1ai" (which stands for "rf" - when written in Russian).

Apparently, the panel performs a check to see if the domain zone is correctly entered - and it believes "xn--p1ai" to be incorrect...

As you realize, the problem with manually editing of the vhosts file is that it is re-written every time a change is made via the panel...

So I wonder if it's possible to make the ISPConfig panel bypass this check or (still better) make it consider the zones starting with "xn--" as correct ones?

Thanks again for your great help!
Reply With Quote
  #4  
Old 26th June 2010, 17:13
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

One more question, I'm sorry...

Is it the same with ISPConfig 3 (I haven't tried it yet)?

Does it support long international zone names?
Reply With Quote
  #5  
Old 26th June 2010, 19:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
The problem is that I have to manually edit /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf (the server's Debian Lenny) - because the ISPConfig panel doesn't allow to add IDN-encoded names in full - that is, it's OK to add such names before the final two-letter code of the domain, but I can't add "xn--p1ai" (which stands for "rf" - when written in Russian).
I nrun a lot of IDN encoded domains in ISPConfig 2, so thats fully supported.

Quote:
and it believes "xn--p1ai" to be incorrect.
Thats indeed incorrect, as you missed to add the toplevel domain.

incorrect: xn--p1ai
correct: xn--p1ai.ru
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 28th June 2010, 00:46
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

Dear Till, thank you for your reply, but that's exactly the problem!

There's no "ru" in the new russian-language domains.

The top level domain is now not "ru", but "рф" - it's written in Russian as well. So "xn--p1ai" (which stands for "рф") should be placed at the very end - and the panel sadly doesn't allow this.
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd July 2010, 23:50
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

So there's no solution at the moment...?
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd July 2010, 12:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

I've added this to our bugtracker.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
dimas (5th July 2010)
  #9  
Old 10th August 2010, 14:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

I've just fixed this.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 23rd August 2010, 09:02
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
 
Default

Thanks a lot! I'll update to 2.2.37 tonight and report back!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
ISPConfig 2.2.35 | Error: The domain belongs to another client Hans General 8 5th March 2010 12:44
Capabilites of bind DNS networkguru00 General 31 19th June 2009 06:50
E-mail domain not working with ISPConfig fdsg72-lux Installation/Configuration 6 14th November 2008 02:57
Can't access login enter ispconfig web ftp domain hostname Dekalb Installation/Configuration 1 3rd June 2007 13:22


All times are GMT +2. The time now is 16:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.