Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd June 2011, 09:48
Stown Stown is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Limburg, NL
Posts: 83
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to Stown
Default Cronjobs dont work

Hi all,

First of all, I use ISPconfig 3.0.3.3 on a debian lenny 64bit server.

I have the idea that the cronjobs that i add through the control panel dont work or or that they on the background dont run.

Also have i some external pop retrievers active (fetchmail) and since a couple days they dont work anymore. I think this has something to do with the cronjobs as they run per hour or so.

Does anyone know how to trigger this cronjob issue?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd June 2011, 11:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Do you get any cron related errors in your syslog? Is the ispconfig monitor still up to date, or are the infos there a few days old?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd June 2011, 12:00
Stown Stown is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Limburg, NL
Posts: 83
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to Stown
Default

tail /var/log/syslog gives the following output: (filtered on just cron related messages)

Jun 22 06:26:01 server1 /USR/SBIN/CRON[23065]: (web39) CMD (/usr/bin/php /var/www/clients/client1/web39/web/Pro/cronjob.php)
Jun 22 06:26:01 server1 /USR/SBIN/CRON[23067]: (web37) CMD (/usr/bin/php /var/www/clients/client1/web37/web/cron/online.php)
Jun 22 06:26:01 server1 /USR/SBIN/CRON[23064]: (web37) CMD (/usr/bin/php /var/www/clients/client1/web37/web/cron/cammers.php)
Jun 22 06:26:01 server1 /USR/SBIN/CRON[23068]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)

on the monitor page in the system log tab i see only this:
Jun 22 10:55:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:00:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:00:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:05:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:05:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:10:02 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:10:02 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:15:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:15:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:20:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:20:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:25:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:25:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:30:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:30:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:35:02 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:35:02 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:40:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:40:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:45:02 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:45:02 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:50:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:50:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Jun 22 11:55:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Jun 22 11:55:01 server1 pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd June 2011, 12:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Ok, so according to syslog, cron is running. Are these fetchmail jobs that stopped working jobs that you created inside ispconfig or did you create them manually?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd June 2011, 13:54
Stown Stown is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Limburg, NL
Posts: 83
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to Stown
Default

No, i added the fetchmail account through ispconfig at email page on the tab fetchmail.
And when i look at the monitor page and then the email queue tab i see this:
Data vanaf: 2011-06-22 13:50
-Queue ID- --Size-- ----Arrival Time---- -Sender/Recipient-------
9B09658800A* 640 Wed Jun 22 13:50:01 getmail@server1.xxxxxxx.nl
getmail@server1.xxxxxxxx.nl

42A6458801C 3549 Wed Jun 22 02:48:34 MAILER-DAEMON
(Host or domain name not found. Name service error for name=nnws.net type=MX: Host not found, try again)
acmh@nnws.net

-- 4 Kbytes in 2 Requests.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd June 2011, 15:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Do you have working nameservers in /etc/resolv.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 18th July 2011, 16:12
Stown Stown is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Limburg, NL
Posts: 83
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to Stown
Default

Yes, nameserver works!
Reply With Quote
  #8  
Old 18th July 2011, 16:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Pölease post the output of the following command issued on the shell of your server:

ping -c 1 nnws.net
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 18th July 2011, 16:44
Stown Stown is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Limburg, NL
Posts: 83
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to Stown
Default

server1:~# ping -c 1 nnws.net
ping: unknown host nnws.net
Reply With Quote
  #10  
Old 18th July 2011, 16:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
 
Default

Ok. So the reason for the error:

42A6458801C 3549 Wed Jun 22 02:48:34 MAILER-DAEMON
(Host or domain name not found. Name service error for name=nnws.net type=MX: Host not found, try again)
acmh@nnws.net

is either that the domain name is misspelled or that your server is not able to resolve it, as the domain can not be recahed with ping from your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cron issue in Debian 6 Nolan Installation/Configuration 6 18th April 2011 16:36
How to config Proftpd to work with passive mode in ISPConfig 2.2.35 X-admin Installation/Configuration 0 6th June 2010 18:52
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Remoting frame work work with version 2.32 ??? afandino Developers' Forum 7 8th June 2009 16:23
install ispconfig2 ok site dos not work ferasfm Installation/Configuration 5 7th May 2009 20:16


All times are GMT +2. The time now is 02:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.