Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th May 2010, 21:20
zogthegreat zogthegreat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Cant telnet to local host - ISPConfig 3

Hi everyone,

Seems I have another problem with ISPConfig 3.

When I try to telnet to local host, after about a 5 min pause, I get the following:

[root@server1 ~]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
220 server1.example.com ESMTP Postfix
421 4.4.2 server1.example.com Error: timeout exceeded
Connection closed by foreign host.

The same when I try form another machine:

[bill@phoenix~]# telnet 70.XXX.XXX.148 25
Trying 70.XXX.XXX.148...
Connected to 70.XXX.XXX.148.
Escape character is '^]'.
220 server1.example.com ESMTP Postfix
421 4.4.2 server1.example.com Error: timeout exceeded
Connection closed by foreign host.

Here is the output of nmap localhost:

[root@server1 ~]# nmap localhost

Starting Nmap 4.11 ( http://www.insecure.org/nmap/ ) at 2010-05-30 15:17 EDT
Interesting ports on localhost.localdomain (127.0.0.1):
Not shown: 1666 closed ports
PORT STATE SERVICE
21/tcp open ftp
22/tcp open ssh
25/tcp open smtp
53/tcp open domain
80/tcp open http
110/tcp open pop3
143/tcp open imap
443/tcp open https
953/tcp open rndc
993/tcp open imaps
995/tcp open pop3s
3306/tcp open mysql
8080/tcp open http-proxy
8081/tcp open blackice-icecap

and netstat -tap:

[root@server1 postfix]# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 localhost.localdomain:10024 *:* LISTEN 10148/amavisd (mast
tcp 0 0 localhost.localdomain:10025 *:* LISTEN 14946/master
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 10023/mysqld
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 localhost.local:dyna-access *:* LISTEN 4305/clamd
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 localhost.localdomai:domain *:* LISTEN 10247/named
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 10192/pure-ftpd (SE
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 14946/master
tcp 0 0 localhost.localdomain:rndc *:* LISTEN 10247/named
tcp 0 0 localhost.localdomain:54882 localhost.localdomain:mysql ESTABLISHED 10257/amavisd (ch6-
tcp 0 0 localhost.localdomain:54891 localhost.localdomain:mysql ESTABLISHED 10256/amavisd (ch5-
tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql localhost.localdomain:54891 ESTABLISHED 10023/mysqld
tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql localhost.localdomain:54882 ESTABLISHED 10023/mysqld
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 10159/dovecot
tcp 0 0 *:webcache *:* LISTEN 14081/httpd
tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 14081/httpd
tcp 0 0 *:tproxy *:* LISTEN 14081/httpd
tcp 0 0 localhost6.localdoma:domain *:* LISTEN 10247/named
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 10192/pure-ftpd (SE
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2379/sshd
tcp 0 0 localhost6.localdomain:rndc *:* LISTEN 10247/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 14081/httpd
tcp 0 0 server1.example.co:webcache ::ffff:192.168.0.200:60823 TIME_WAIT -
tcp 0 0 server1.example.com:ssh ::ffff:192.168.0.200:61485 ESTABLISHED 2487/0

I have also downloaded the vmware image here: http://www.howtoforge.com/download.php?id=5374_0 and had the same results.

Any suggestions?

thanks

zog
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th May 2010, 21:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,388 Times in 4,233 Posts
Default

Quote:
When I try to telnet to local host, after about a 5 min pause, I get the following:

[root@server1 ~]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
220 server1.example.com ESMTP Postfix
421 4.4.2 server1.example.com Error: timeout exceeded
Connection closed by foreign host.
Thats the correct and expected output. The telnet prompt waits for input and as you did not enter something, it quits after 5 minutes automatically.

If you like to get the status codes from the smtp server, you have to type:

ehlo localhost

and then hit return after you opened the telnet connection.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th May 2010, 21:41
zogthegreat zogthegreat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Hi till,

This is what I got:

[root@server1 ~]# ehlo localhost
-bash: ehlo: command not found

zog
Reply With Quote
  #4  
Old 30th May 2010, 21:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,388 Times in 4,233 Posts
Default

You have to type this after you opened the telnet session to the mailserver.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th May 2010, 23:08
zogthegreat zogthegreat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Hi till,

That`s my problem, I can`t telnet into the localhost

Quote:
[root@server1 ~]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
220 server1.example.com ESMTP Postfix
421 4.4.2 server1.example.com Error: timeout exceeded
Connection closed by foreign host.
zog

Last edited by zogthegreat; 30th May 2010 at 23:31.
Reply With Quote
  #6  
Old 31st May 2010, 01:21
zogthegreat zogthegreat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Hi till,

I reread what you posted and got this:

[root@server1 ~]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
220 server1.example.com ESMTP Postfix
ehlo localhost
250-server1.example.com
250-PIPELINING
250-SIZE
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-AUTH=PLAIN LOGIN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN

The reason why I needed to know about telnet is that I needed to verify that STARTTLS was working.

I am trying to send a test message to gmail and I am getting this in my error log:

May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: o4UNFLLc025558: Authentication-Warning: server1.example.com: apache set sender to bill@XXX.net using -f
May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: o4UNFLLc025558: from=bill@XXX.net, size=538, class=0, nrcpts=1, msgid=<62400.192.168.0.1.1275261321.squirrel@www.X XX.net>, relay=apache@localhost
May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], field=cn_subject, status=failed to extract CN
May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], field=cn_issuer, status=failed to extract CN
May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
May 30 19:15:21 server1 postfix/smtpd[25450]: A0521F04A5: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 30 19:15:21 server1 postfix/cleanup[25569]: A0521F04A5: message-id=<62400.192.168.0.1.1275261321.squirrel@www.XXX. net>
May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: o4UNFLLc025558: to=william.YYY@gmail.com, ctladdr=bill@XXX.net (48/48), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30538, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as A0521F04A5)
May 30 19:15:21 server1 postfix/qmgr[14948]: A0521F04A5: from=<bill@XXX.net>, size=990, nrcpt=1 (queue active)
May 30 19:15:24 server1 dovecot: imap-login: Login: user=<bill@XXX.net>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
May 30 19:15:24 server1 dovecot: IMAP(bill@XXX.net): Disconnected: Logged out bytes=623/165
May 30 19:15:26 server1 dovecot: imap-login: Login: user=<bill@XXX.net>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
May 30 19:15:26 server1 dovecot: IMAP(bill@XXX.net): Disconnected: Logged out bytes=117/931
May 30 19:15:26 server1 postfix/smtpd[25577]: connect from unknown[127.0.0.1]
May 30 23:15:26 server1 postfix/smtpd[25577]: DEED0F04A8: client=unknown[127.0.0.1]
May 30 19:15:26 server1 postfix/cleanup[25569]: DEED0F04A8: message-id=<62400.192.168.0.1.1275261321.squirrel@www.XXX. net>
May 30 19:15:26 server1 postfix/qmgr[14948]: DEED0F04A8: from=<bill@XXX.net>, size=1451, nrcpt=1 (queue active)
May 30 19:15:26 server1 amavis[10256]: (10256-06) Passed CLEAN, MYNETS LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <bill@XXX.net> -> <william.YYY@gmail.com>, Message-ID: <62400.192.168.0.1.1275261321.squirrel@www.XXX.net >, mail_id: bkFdUh9iwysm, Hits: -1, size: 990, queued_as: DEED0F04A8, 5195 ms
May 30 19:15:26 server1 postfix/smtp[25570]: A0521F04A5: to=<william.YYY@gmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=5.3, delays=0.09/0.02/0.03/5.2, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=10256-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as DEED0F04A8)
May 30 19:15:26 server1 postfix/qmgr[14948]: A0521F04A5: removed
May 30 23:15:26 server1 postfix/smtpd[25577]: disconnect from unknown[127.0.0.1]
May 30 19:15:27 server1 postfix/smtp[25579]: DEED0F04A8: to=<william.YYY@gmail.com>, relay=smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251]:25, delay=0.57, delays=0.01/0.03/0.43/0.09, dsn=5.7.0, status=bounced (host smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251] said: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first (in reply to MAIL FROM command))
May 30 19:15:27 server1 postfix/cleanup[25569]: 8A271F04A6: message-id=<20100530231527.8A271F04A6@server1.example.com>
May 30 19:15:27 server1 postfix/qmgr[14948]: 8A271F04A6: from=<>, size=3456, nrcpt=1 (queue active)
May 30 19:15:27 server1 postfix/bounce[25580]: DEED0F04A8: sender non-delivery notification: 8A271F04A6
May 30 19:15:27 server1 postfix/qmgr[14948]: DEED0F04A8: removed
May 30 19:15:27 server1 deliver(bill@XXX.net): dlopen(/usr/lib/dovecot/lda/lib90_sieve_plugin.so) failed: /usr/lib/dovecot/lda/lib90_sieve_plugin.so: undefined symbol: tried_default_save
May 30 19:15:27 server1 deliver(bill@XXX.net): Fatal: Couldn't load required plugins
May 30 19:15:27 server1 postfix/pipe[25581]: 8A271F04A6: to=<bill@XXX.net>, relay=dovecot, delay=0.04, delays=0.01/0.02/0/0.02, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure)

I am googling right now, however, if you have any suggestions, please let me know.

thanks

zog
Reply With Quote
  #7  
Old 31st May 2010, 09:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,388 Times in 4,233 Posts
Default

Quote:
The reason why I needed to know about telnet is that I needed to verify that STARTTLS was working.
Then you should have asked this as question

Yes, starttls is working fine on your system but the ssl certificate from postfix seems to be corrupted. you might want to create a new ssl cert for postfix.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 31st May 2010, 16:15
zogthegreat zogthegreat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 1 Post
 
Default

hi till,

Thanks for your patience, sorry about the lack of clarity, doing to many things at once again.

I created to SSL certificate. However, there is still this error:

May 31 10:10:11 server1 postfix/smtp[8042]: 322CAF05B6: to=<william.YYY@gmail.com>, relay=smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251]:25, delay=0.7, delays=0.02/0.03/0.47/0.19, dsn=5.7.0, status=bounced (host smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251] said: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first (in reply to MAIL FROM command))

I have been googling and digging around in the control panel, but have found nothing on STARTTLS. Do you know how I get the server to issue the "STARTTLS command first"?

Thanks

zog
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Timeout after DATA from some emails treeman Server Operation 13 25th September 2013 12:51
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 16:27
Need help get mail to work (can't recieve and apperently can't send) omega13a Installation/Configuration 19 20th August 2009 21:06
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51


All times are GMT +2. The time now is 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.