Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 5th June 2010, 13:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Looks ok. What about the other databases (if there are any)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 5th June 2010, 22:57
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

There are several other databases but I have checked the tables and there are no hashes.

Andrew
Reply With Quote
  #23  
Old 5th June 2010, 23:32
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Looking back at the error I get when I run the ISPConfig install I have tried a few things:

running SHOW FIELDS FROM del_status;

returns the error:

ERROR 1 (HY000): Can't create/write to file '/tmp/#sql_1283_0.MYI' (Errcode: 13)


The next error is:

cp: cannot stat `customized_templates/*': No such file or directory

but I am not sure where this directory should be so I can't check it.

The next message is:

/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running

I assume that is because Apache was already running.

The next error is:

Syntax error on line 1073 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:


And when I open that file and go to line 1073 I see:

# General setup for the virtual host
DocumentRoot "/home/admispconfig/ispconfig/web"
ServerName
ServerAdmin root@
ErrorLog /root/ispconfig/httpd/logs/error_log
TransferLog /root/ispconfig/httpd/logs/access_log


This certainly doesn't look right and I'm assuming the values are empty because the previous install failed and I didn't get asked these in the setup.

Should I manually enter them or is this just a small part of a much bigger problem starting with the mysql error?

regards and thanks

Andrew
Reply With Quote
  #24  
Old 6th June 2010, 13:35
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Looks like most of the people have problems are using a VPS.

With the low cost of servers at Hetzner.de (49 euros = $59 now) and other providers, might be time to get a dedictated box.
Reply With Quote
  #25  
Old 6th June 2010, 22:46
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You're probably right except that I'd like to get all of this working again before trying to move a corrupted ISPConfig.
Reply With Quote
  #26  
Old 6th June 2010, 23:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pineapple View Post
Looking back at the error I get when I run the ISPConfig install I have tried a few things:

running SHOW FIELDS FROM del_status;

returns the error:

ERROR 1 (HY000): Can't create/write to file '/tmp/#sql_1283_0.MYI' (Errcode: 13)
Can you open phpMyAdmin and try to repair all tables in the ISPConfig database? Maybe that fixes the problem.

Quote:
Originally Posted by pineapple View Post
The next error is:

cp: cannot stat `customized_templates/*': No such file or directory

but I am not sure where this directory should be so I can't check it.
I've filed a bug report for this in our bug tracker.

Quote:
Originally Posted by pineapple View Post
The next error is:

Syntax error on line 1073 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:


And when I open that file and go to line 1073 I see:

# General setup for the virtual host
DocumentRoot "/home/admispconfig/ispconfig/web"
ServerName
ServerAdmin root@
ErrorLog /root/ispconfig/httpd/logs/error_log
TransferLog /root/ispconfig/httpd/logs/access_log


This certainly doesn't look right and I'm assuming the values are empty because the previous install failed and I didn't get asked these in the setup.

Should I manually enter them or is this just a small part of a much bigger problem starting with the mysql error?
You can try to fill in values for ServerName and ServerAdmin manually.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #27  
Old 6th June 2010, 23:46
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Falko

I can't access ISPConfig admin, webmail or phpMyAdmin.

I will change the details in httpd.conf and restart apache and see what happens.

thanks.

Andrew
Reply With Quote
  #28  
Old 7th June 2010, 00:39
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have updated the config file and restarted apache but without any improvement to the situation.

Is there a way to do a clean install of ISPConfig, move across my user data without disrupting anything, and (hopefully) fix the problem that way?

Andrew
Reply With Quote
  #29  
Old 7th June 2010, 13:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Can you install phpMyAdmin in one of your PHP web sites and try to repair the tables/databases?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #30  
Old 8th June 2010, 03:10
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hi Falko

I did that and repaired all of the tables but still got the same error. After a bit of hunting about I found that it related to a permissions issue and checked my /tmp directory which was set to 755. So I changed this to 777 and it is okay now.

I will try running setup again.

regards

Andrew
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug? in how Ispconfig 3 does upgrade installs. Bookworm General 0 13th September 2009 06:40
How to Upgrade ISPConfig from 2.2.29 to 3.0 andcar Installation/Configuration 1 9th January 2009 21:07
Upgrade ISPconfig 2.2.27 to 2.2.29 PHP is not upgraded raymonvdm Installation/Configuration 3 20th December 2008 13:05
Upgrade has taken ISPConfig offline, help! indie1982 Installation/Configuration 2 9th September 2008 20:18
Upgrading failed, ispconfig broken and ispconfig won't upgrade again dfriis Installation/Configuration 7 14th June 2006 17:54


All times are GMT +2. The time now is 19:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.