#1  
Old 27th May 2010, 01:12
mjhasbach mjhasbach is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 14
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Outgoing Mail Problems

I followed the tutorial The Perfect Server - Ubuntu 10.04 [ISPConfig 3] verbatim and I'm pleased to say the process has been far less painful than I imagined (first time Linux server). I have been developing my website locally for a few days now and now that my domain name is done propagating and pointing to my server, I want to make sure I get everything ironed out.

I can receive emails fine, but I am unable to send any emails via squirrelmail. During the tutorial, I told configured squirrelmail to use courier. My ISP is not blocking ports 25, 110, 143 and these ports are properly opened in my router.

I have an email domain set up with the following settings:
Server: server1.domain.tld
Domain: domain.tld
Spamfilter: Not enabled

I have a mailbox set up with the following settings:
admin@domain.tld
Spamfilter: Not enabled
Enable Receiving [yes]

Also, far as control panels go, I'm used to CPanel where it spells out the correct IMAP / POP3 login information for you. It is my goal to be able to access my email via IMAP, but I don't know what the correct settings would be for my particular [default] case (e.g. Incoming IMAP Server, Outgoing SMTP Server, etc). I'm also interested in figuring out how to enable TLS.

One last issue worth mentioning is the fact that I cannot access squirrelmail via domain.tld/webmail, so for testing purposes I have just been using 192.168.x.x/webmail. Using the former brings me to a ISPConfig 404 page.

Thanks in advance! Excellent site and guides.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th May 2010, 01:41
mjhasbach mjhasbach is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 14
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update: I have tried sending to Gmail accounts and just tried a Hotmail account. Gmail didn't give me any feedback so I figured my server just wasn't sending...

BUT

I got a "Undelivered Mail Returned to Sender" email from Hotmail:

Quote:
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mx4.hotmail.com
Diagnostic-Code: smtp; 550 DY-001 Mail rejected by Windows Live Hotmail for
policy reasons. We generally do not accept email from dynamic IP's as they
are not typically used to deliver unauthenticated SMTP e-mail to an
Internet mail server. http://www.spamhaus.org maintains lists of dynamic
and residential IP addresses. If you are not an email/network admin please
contact your E-mail/Internet Service Provider for help. Email/network
admins, please visit http://postmaster.live.com for email delivery
information and support
Cool, so my outgoing mail is sending, but it's being blocked. How do I fix this?

Also, I just figured out that I can connect to my email via IMAP by just using my server's internal IP address (192.168.x.x) or by simply entering domain.tld as my Incoming IMAP Server. Also, I can send emails (to myself anyway) by using domain.tld as my Outgoing SMTP Server.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th May 2010, 07:47
mjhasbach mjhasbach is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 14
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Nevermind, I got it working. Possible solutions:

1. Configure outgoing mail to send over port 587
2. Remove your IP from the Spamhaus PBL

I did both. Outgoing emails get delivered perfectly now.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Help configure Postfix to use alt port 465 or 587 BoloMarkIII Installation/Configuration 10 16th March 2009 17:57
Mail System Error - Returned Mail tristanlee85 General 16 16th March 2008 09:40
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 07:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.