Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd May 2010, 12:03
klonos klonos is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 78
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
Question mailboxes not created in /home/vmail/domain.name

Hi all,

Its been a while since I've last posted, which as always is good (no news = good news), but lately I am having this issue where mailboxes for new virtual users aren't created.

The server was a Ubuntu 8.10 one and after it crashed I reinstalled to a fresh 10.04 (following the 9.10 virtual users how-to). I transferred settings and all the old mailboxes and everything is working fine.

When I create a new account in the db and send a first mail to it to initialize it, the mailbox for that account is not created under /home/vmail. My .cf files are all
Code:
-rw-r----- 1 root postfix
, the vmail directory is
Code:
drwxr-xr-x 3 vmail  vmail
and our domain.name directory is
Code:
drwx------ 19 vmail vmail
. Finally, each of the old mailbox directories are
Code:
drwx------ 5 vmail vmail
.

Do you see anything fishy with permissions?

When I telnet the server for pop, I see the following error in my mail.log file:

Code:
pop3d: chdir domain.name/mailbox/: No such file or directory
...where 'domain.name' is our domain and 'mailbox' is the username/account I try to log in with.

Any ideas how I can troubleshoot this further?
__________________
You can support Howtoforge and all the people behind it too. Consider becoming a supporter. It only costs a few and has to offer so much more than it already does. Take a look here
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th May 2010, 22:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,703 Times in 2,546 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by klonos View Post
When I create a new account in the db and send a first mail to it to initialize it, the mailbox for that account is not created under /home/vmail.
What's in your mail log (/var/log/mail.log) when this happens?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ispconfigconsole.mydomain.com point to created virtual hosts websites content prisfeo Installation/Configuration 2 4th February 2010 15:51
default directories created bigger_travis Installation/Configuration 2 6th March 2008 19:53
ISPConfig created users with already existing UIDs. tom Installation/Configuration 4 29th June 2007 09:33
DNS not being created djtremors Installation/Configuration 9 10th July 2006 08:34
Users and websites aren't created Glorfindel Installation/Configuration 9 23rd February 2006 04:20


All times are GMT +2. The time now is 02:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.