#1  
Old 9th May 2010, 22:24
cripperz cripperz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Singapore
Posts: 22
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Email Forwarding Not Working

Hi All,

anyone currently having problem on Email Forwarding issue on ISPConfig 3 ? I am using Ubuntu 10.04 LTS and on ISPConfig 3 using Perfect server setup base on 9.10.

Email sending and receiving from inbox works fine. But it does not work when i just use it as email forwarding. Also realised that i can only have either emailbox or forwarding for same address unlike in ISPConfig 2 where you can have both in the settings.

Hope anyone can give me a pointer.

cheers
__________________
Regards,
Haas
Cripperz Prodigy - www.cripperz.sg
Singapore Computer Repairs N Web Design
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th May 2010, 14:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 15th May 2010, 03:04
cripperz cripperz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Singapore
Posts: 22
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi There Falko,

I am using my ISP relay server. No issues if mailbox is there but when using email forwarding below is the error in mail. I am sending it via my yahoo email.

My server smtp relay = mail.singnet.com.sg

sending emails from cripp3rz@yahoo.com.sg to test@xinmsn.info (which is in ISPConfig3 server as forwarding)

Quote:
May 15 08:46:24 2wire postfix/postfix-script[2005]: fatal: the Postfix mail system is not running
May 15 08:46:37 2wire authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
May 15 08:46:37 2wire authdaemond: Installing libauthmysql
May 15 08:46:37 2wire authdaemond: Installation complete: authmysql
May 15 08:46:38 2wire postfix/master[3100]: daemon started -- version 2.7.0, configuration /etc/postfix
May 15 08:50:02 2wire pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 15 08:50:02 2wire pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 15 08:50:02 2wire imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 15 08:50:02 2wire imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
May 15 08:50:03 2wire postfix/pickup[3107]: 3FE2A40B5D: uid=1000 from=
May 15 08:50:03 2wire postfix/cleanup[4066]: 3FE2A40B5D: message-id=<20100515005003.3FE2A40B5D@2wire.cripperz.net>
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: cannot load Certificate Authority data: disabling TLS support
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: warning: TLS library problem: 4047:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:bss_file.c:126:fopen('/etc/postfix/ssl/cacert.pem','r'):
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: warning: TLS library problem: 4047:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:bss_file.c:129:
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: warning: TLS library problem: 4047:error:0B084002:x509 certificate routines:X509_load_cert_crl_file:system lib:by_file.c:274:
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 15 08:50:03 2wire postfix/smtpd[4047]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 15 08:50:03 2wire postfix/qmgr[3108]: 3FE2A40B5D: from=, size=2400, nrcpt=1 (queue active)
May 15 08:50:04 2wire postfix/smtp[4071]: 3FE2A40B5D: to=, orig_to=, relay=mail.singnet.com.sg[165.21.6.30]:25, delay=2.9, delays=2.2/0.05/0.66/0.03, dsn=5.1.8, status=bounced (host mail.singnet.com.sg[165.21.6.30] said: 553 5.1.8 ... Domain of sender address cp@2wire does not exist (in reply to MAIL FROM command))
May 15 08:50:04 2wire postfix/cleanup[4066]: CAA9940B5E: message-id=<20100515005004.CAA9940B5E@2wire.cripperz.net>
May 15 08:50:05 2wire postfix/bounce[4072]: 3FE2A40B5D: sender non-delivery notification: CAA9940B5E
May 15 08:50:05 2wire postfix/qmgr[3108]: CAA9940B5E: from=<>, size=4353, nrcpt=1 (queue active)
May 15 08:50:05 2wire postfix/qmgr[3108]: 3FE2A40B5D: removed
May 15 08:50:05 2wire postfix/smtp[4071]: CAA9940B5E: to=, relay=mail.singnet.com.sg[165.21.103.137]:25, delay=1.1, delays=0.36/0/0.17/0.61, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 o4F0o4ER012034 Message accepted for delivery)
May 15 08:50:06 2wire postfix/qmgr[3108]: CAA9940B5E: removed
May 15 08:50:29 2wire postfix/smtpd[4047]: connect from n4a.bullet.tw1.yahoo.com[119.160.244.191]
May 15 08:50:30 2wire postfix/smtpd[4047]: 472D1409EA: client=n4a.bullet.tw1.yahoo.com[119.160.244.191]
May 15 08:50:30 2wire postfix/cleanup[4066]: 472D1409EA: message-id=<68345.44452.qm@web76115.mail.sg1.yahoo.com>
May 15 08:50:30 2wire postfix/qmgr[3108]: 472D1409EA: from=, size=2844, nrcpt=1 (queue active)
May 15 08:50:30 2wire postfix/smtpd[4047]: disconnect from n4a.bullet.tw1.yahoo.com[119.160.244.191]
May 15 08:50:31 2wire postfix/pipe[4083]: 472D1409EA: to=, relay=maildrop, delay=1, delays=0.73/0.03/0/0.24, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
May 15 08:50:31 2wire postfix/qmgr[3108]: 472D1409EA: removed
May 15 08:53:50 2wire postfix/anvil[4080]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:119.160.244.191) at May 15 08:50:29
May 15 08:53:50 2wire postfix/anvil[4080]: statistics: max connection count 1 for (smtp:119.160.244.191) at May 15 08:50:29
May 15 08:53:50 2wire postfix/anvil[4080]: statistics: max cache size 1 at May 15 08:50:29
May 15 08:55:01 2wire pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
__________________
Regards,
Haas
Cripperz Prodigy - www.cripperz.sg
Singapore Computer Repairs N Web Design
Reply With Quote
  #4  
Old 15th May 2010, 19:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

What's in /etc/postfix/main.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email Aliasing not working - ISPConfig 3.0.1.6 tony_simcock General 25 13th June 2012 00:43
forwarding email netmastan Installation/Configuration 1 22nd February 2010 10:14
Email forwarding problems andrejchy Installation/Configuration 5 10th April 2009 10:56
email forwarding not working janneh Installation/Configuration 2 25th September 2008 12:03
email forwarding issue sygram General 3 9th February 2007 15:35


All times are GMT +2. The time now is 22:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.