Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th May 2010, 09:45
lupuscorridor lupuscorridor is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail Filter doesn't delete mails

Hi,

I am using debian linux with ISP Config 3 and i created a catch-all-E-Mail-Adress. Now I want, that all mails to one recopient-adress schould be deleted.
For excamle. The Catch-All-Adress is @abcd.de. All mails to xyz@abcd.de shoud be deleted.
Thats why I created a Mail-Filter-Entry:

To Is xyz@abcd.de
Delete

The Costum-Rules after safing these filter ar:
### BEGIN FILTER_ID:8\nif (/^To:xyz@abcd\\.de$/:h)\n{\nexception {\nto /dev/null\n}\n}\n### END FILTER_ID:8\n

But the mails I send to xyz@abcd.de are still in my mailbox.

What can I do to fix these Problem? How can I delete mails to these adress automaticly?

Thanks for Helping!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th May 2010, 10:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,733
Thanks: 840
Thanked 5,596 Times in 4,407 Posts
Default

Which ISPConfig version do you use?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th May 2010, 10:48
lupuscorridor lupuscorridor is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Which ISPConfig version do you use?
It ist 3.0.1.4. It was Installed with the Perfect Server instruction.
Seems I shoud update it to the 3.0.2.1. I will try that first!

Last edited by lupuscorridor; 19th May 2010 at 10:54. Reason: found own answer
Reply With Quote
  #4  
Old 19th May 2010, 11:11
lupuscorridor lupuscorridor is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lupuscorridor View Post
It ist 3.0.1.4. It was Installed with the Perfect Server instruction.
Seems I shoud update it to the 3.0.2.1. I will try that first!
Ok, now it is 3.0.2.1 but still the same problem. But now the costum-Rules looks like:
### BEGIN FILTER_ID:9
if (/^To:xyz@abcd\.de$/:h)
{
exception {
to /dev/null
}
}
### END FILTER_ID:9
Reply With Quote
  #5  
Old 19th May 2010, 11:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,733
Thanks: 840
Thanked 5,596 Times in 4,407 Posts
Default

The filter rule looks fine. Have you tried to move the email to another folder instead of deleting it?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th May 2010, 11:21
lupuscorridor lupuscorridor is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
The filter rule looks fine. Have you tried to move the email to another folder instead of deleting it?
Now I tested that. I said "move to test". The folder "test" didn't exist before. Now the folder is here (automaticly created) but no e-mail in it. The E-mail still in the normal Inbox.

The Costum Rules now is:
### BEGIN FILTER_ID:9

`test -e "$DEFAULT/.test" && exit 1 || exit 0`
if ( $RETURNCODE != 1 )
{
`maildirmake -f "test" $DEFAULT`
`chmod -R 0700 "$DEFAULT/.test"`
`echo "INBOX.test" >> $DEFAULT/courierimapsubscribed`
}
if (/^To:xyz@abcd\.de$/:h)
{
exception {
ID9EndFolder = "$DEFAULT/.test/"
to $ID9EndFolder
}
}
### END FILTER_ID:9
Reply With Quote
  #7  
Old 19th May 2010, 11:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,733
Thanks: 840
Thanked 5,596 Times in 4,407 Posts
Default

Please use for your rule "Contains" instead of "Is" in the filter settings.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 19th May 2010, 13:54
lupuscorridor lupuscorridor is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please use for your rule "Contains" instead of "Is" in the filter settings.
Great! That worked. Move and delete works fine now. Thanks allot!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
mail filter

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 15:33
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 17:27
Undelivered Mail Returned to Sender Error202 General 5 7th May 2009 12:14
Mail System Error - Returned Mail tristanlee85 General 16 16th March 2008 10:40
Can not recieve mail with de virtual mail adress Mounir Installation/Configuration 9 25th July 2006 00:16


All times are GMT +2. The time now is 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.