#1  
Old 28th April 2010, 18:40
perfectpol7 perfectpol7 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default mx records

i am running linux ubuntu mail server, over the weekend emails stop coming in or going out. i dig my server from the server itself and i am get this results

perfectpol@mycompany$ dig mycompany.com mx
;; global options: printcmd
;; connection timeout; no server could be reached

then on a window workstation the results of nslookup is
server: www.mycompany.com
address: 179.a.a.6
***www.mycompany.com can't find mx: Non-existent domain

contact my ISP and said the problem lays with local, since my server does host the emails. (by locally mean host them at my company server)

I suppect that mx files have been corrupted or delete. How then should i resolve this, firstly I am new to the company and not all that good in linux. All the server is in command line. I tried to view the /etc/resolv.conf and it was blank. HELP.

thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th April 2010, 03:48
matty matty is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 85
Thanks: 2
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by perfectpol7 View Post
I tried to view the /etc/resolv.conf and it was blank.
You're on the right track. Edit /etc/resolv.conf and add lines like

nameserver 11.12.13.14
nameserver 21.22.23.24

Add as many as you have nameservers that you'd like to use (using the correct ip addresses).
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd May 2010, 23:07
irel irel is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Ukraine
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by perfectpol7 View Post
perfectpol@mycompany$ dig mycompany.com mx
Run please this command:

dig mx mycompany.com

You'll be surprised I think Why emails stoped coming - this is the second thing.... you can restart mail services, check system logs, etc.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sarg issue while generating reports for squid mail4vij Server Operation 3 31st December 2009 14:12
Ubuntu Server, ISPConfig, Domain name, and problems NYCSavage Server Operation 5 27th November 2009 18:45
Webalizer isn't working every night FlashOver General 5 20th October 2007 17:57
Howto configure Glue Records DVS Suggest HOWTO 1 27th May 2007 10:11
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 15:34


All times are GMT +2. The time now is 12:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.