Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd May 2010, 18:37
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default ISPConfig not working after upgrade to Ubuntu 10.04

Hi. I upgraded from Ubuntu 9.10 to 10.04 this past week, and following the upgrade, ISPConfig appears to no longer be working. Is this a simple fix (for instance, maybe it is just not being started at boot) or is there something more sinister happening?

I am troubled because I extensively updated one web site I run last month -- I do NOT want to lose all those changes!

Please help if you can! I am happy to post files, logs, etc. -- I just do not know where to start!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd May 2010, 12:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Please try this:
Code:
/etc/init.d/ispconfig_server restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd May 2010, 18:37
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Thanks, Falko!

Duh. That did it. Thanks, Falko!

I actually entered:

Code:
/etc/init.d/ispconfig_server start
It started OK and I verified the websites were up.

Then, I entered:

Code:
update-rc.d ispconfig_server defaults
Rebooted, and all is good.

THANKS!
Reply With Quote
  #4  
Old 4th May 2010, 15:37
kvess kvess is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same problem

I have the same problem after upgrade. This did not work for me. When I ran the command I got this message.

brian@server-1:~$ sudo /etc/init.d/ispconfig_server restart
[sudo] password for brian:
Shutting down ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
ISPConfig system stopped!
Starting ISPConfig system...
Syntax error on line 205 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:
Cannot load /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so into server: libmysqlclient.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started
/root/ispconfig/php/php: error while loading shared libraries: libmysqlclient.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory
ISPConfig system is now up and running!

Websites are up but cant get to the ISPCONFIG page

Thanks for any help!!
Reply With Quote
  #5  
Old 4th May 2010, 16:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Please install libmysqlclient16-dev...
Code:
aptitude install libmysqlclient16-dev
... and reinstall ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
oriongr (14th August 2010)
  #6  
Old 4th May 2010, 17:48
kvess kvess is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error

I did as instructed and I received this error at end and now nothing is working.

Thanks

Error

./setup2: line 1189: cd: /install_ispconfig/compile_aps/../..: No such file or directory
brian@server-1:/install_ispconfig$
Reply With Quote
  #7  
Old 4th May 2010, 18:15
kvess kvess is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I also get this

brian@server-1:~$ sudo /etc/init.d/ispconfig_server restart
[sudo] password for brian:
Shutting down ISPConfig system...
/etc/init.d/ispconfig_server: line 66: /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl: No such file or directory
ISPConfig system stopped!
Starting ISPConfig system...
/etc/init.d/ispconfig_server: line 45: /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl: No such file or directory
/etc/init.d/ispconfig_server: line 48: /root/ispconfig/php/php: No such file or directory
ISPConfig system is now up and running!
Reply With Quote
  #8  
Old 5th May 2010, 16:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

What are the outputs of
Code:
ls -la /root/ispconfig/
and
Code:
ls -la /home/admispconfig/
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 6th May 2010, 14:59
kvess kvess is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I reloaded my server then applied a backup.

Thank you for all the help.
Reply With Quote
  #10  
Old 5th June 2010, 08:40
hitri hitri is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 33
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
What are the outputs of
Code:
ls -la /root/ispconfig/
and
Code:
ls -la /home/admispconfig/
?
Hi falko, I have t same problem.
My outputs are:
- ls -la /root/ispconfig/

drwxr-xr-x 10 root root 4096 2010-05-25 22:24 .
drwx------ 6 root root 4096 2010-05-25 22:34 ..
-rwxr-xr-x 1 root root 44787 2009-11-07 23:20 cronolog
-rwxr-xr-x 1 root root 9673 2009-11-07 23:20 cronosplit
drwxr-xr-x 12 root root 4096 2009-11-07 23:01 httpd
drwxr-xr-x 16 root root 4096 2009-11-07 23:20 isp
drwxr-xr-x 7 root root 4096 2009-11-07 23:02 libmcrypt
-rw-r--r-- 1 root root 8 2010-04-07 14:59 .old_path_httpd_root
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-11-07 22:58 openssl
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2010-01-22 17:36 php
drwxr-xr-x 4 root root 4096 2009-11-08 11:00 scripts
drwxr-xr-x 4 root root 4096 2009-11-07 23:20 standard_cgis
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2009-11-07 23:20 sv
-rwx------ 1 root root 9389 2009-11-07 23:20 uninstall

and for ls -la /home/admispconfig/

drwxr-xr-x 4 admispconfig admispconfig 4096 2009-11-07 23:20 .
drwxr-xr-x 5 root root 4096 2009-11-07 23:11 ..
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 24 2009-11-07 23:20 .forward
drwxr-xr-x 8 admispconfig admispconfig 4096 2010-04-07 14:59 ispconfig
drwxr-xr-x 2 admispconfig admispconfig 4096 2010-05-18 04:01 mailstats
-rwxr-xr-x 1 admispconfig admispconfig 176 2009-11-07 23:20 .procmailrc

Thank you
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 upgrade stefanos Installation/Configuration 3 2nd April 2009 14:58
Postfix and Virual Domains using ISPConfig on Ubuntu Guta Installation/Configuration 8 17th November 2008 12:21
Problem installing ISPconfig on Ubuntu 6.06 LTS ennodj Installation/Configuration 6 4th May 2008 18:12
server and ispconfig links bronken after upgrade ubuntu tellar Installation/Configuration 2 19th August 2007 14:34
ISP-Ubuntu breezy ispconfig dns email e-mail working finally yellowjelly HOWTO-Related Questions 0 19th November 2005 20:30


All times are GMT +2. The time now is 21:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.