#1  
Old 13th June 2006, 06:14
binjured binjured is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Secure SMTP not working?

Reference: http://www.howtoforge.com/virtual_po..._quota_courier

Okay, I am finally getting things setup... however, secure smtp refuses to work right now. I can use regular smtp just fine, but secure simply hangs in Evolution and won't deliver mail (no error). The mail.log file gives no indication of an attempted connection. My netstat -tap has this entry twice:
Code:
tcp6       0      0 *:ssmtp                 *:*                     LISTEN     21597/master
So it seems to me that postfix is "listening", I am just not sure on which port (assumed 465?). I am not sure what else could be the problem.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th June 2006, 06:24
binjured binjured is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

After doing what I believe was... uhhh.... nothing I can now connect, but I can't authenticate
Code:
Jun 12 23:21:53 toolbox postfix/smtpd[21652]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: Permission denied
Jun 12 23:21:53 toolbox postfix/smtpd[21652]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Jun 12 23:21:53 toolbox postfix/smtpd[21652]: warning: <ip address>[<ip address>]: SASL PLAIN authentication failed

Last edited by binjured; 13th June 2006 at 06:50.
Reply With Quote
  #3  
Old 13th June 2006, 06:48
binjured binjured is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Back again! Not sure what the hell I did, I think I added root to the group sasl or something, anyway now I get this nice one

Code:
Jun 12 23:41:12 toolbox postfix/smtpd[21849]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: No such file or directory
Jun 12 23:41:12 toolbox postfix/smtpd[21849]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Jun 12 23:41:12 toolbox postfix/smtpd[21849]: warning: <ip address>[<ip address>]: SASL PLAIN authentication failed
Jun 12 23:41:14 toolbox postfix/smtpd[21849]: disconnect from <ip address>[<ip address>]
I have read quite a few solutions, but all of them were already handled by the tutorial and I went ahead and confirmed everything (as far as I can tell).
Reply With Quote
  #4  
Old 13th June 2006, 11:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Jun 12 23:41:12 toolbox postfix/smtpd[21849]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: No such file or directory
I guess you didn't configure saslauthd to run from within Postfix's chroot jail?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 16th June 2006, 22:15
binjured binjured is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by falko
I guess you didn't configure saslauthd to run from within Postfix's chroot jail?
Near as I can tell, I did! What else am I missing? I can connect and authorize with the pop3d-ssl server perfectly fine, I just can't send mail...

The thing that pisses me off more than anything is that secure SMTP was working perfectly fine before I had to restart the server, now suddenly only plain/TLS works.

Last edited by binjured; 16th June 2006 at 23:02.
Reply With Quote
  #6  
Old 17th June 2006, 13:20
falcon5 falcon5 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by binjured
Near as I can tell, I did! What else am I missing? I can connect and authorize with the pop3d-ssl server perfectly fine, I just can't send mail...

The thing that pisses me off more than anything is that secure SMTP was working perfectly fine before I had to restart the server, now suddenly only plain/TLS works.
What about:

/etc/postfix/sasl/smtpd.conf:
pwcheck_method: saslauthd auxprop
mech_list: plain login
allow_plaintext: true
auxprop_plugin: sql
sql_engine: mysql
sql_hostnames: localhost
sql_user: ***
sql_passwd: ***
sql_database: ***
sql_select: select password from users where email = '%u'
sql_verbose: yes

and:
/etc/default/saslauthd:
# This needs to be uncommented before saslauthd will be run automatically
START=yes

# You must specify the authentication mechanisms you wish to use.
# This defaults to "pam" for PAM support, but may also include
# "shadow" or "sasldb", like this:
# MECHANISMS="pam shadow"

MECHANISMS="pam"
PARAMS="/var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r"

Just give it a try, don't know if it will solve the problem
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 13:20
Can't seem to get SMTP AUTH working.. ralexpdx HOWTO-Related Questions 3 3rd June 2006 15:20
webmail problem mphayesuk General 26 27th April 2006 13:46
SMTP TLS not working mattg HOWTO-Related Questions 1 1st February 2006 15:17
smtp error misterm Installation/Configuration 2 29th September 2005 00:21


All times are GMT +2. The time now is 11:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.