Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th April 2010, 11:15
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default main site pointing problem

i recently just pointed one of my subdomain to ispconfig3 server. I have not setup any virtual site for this subdomain therefore it should be pointing to my default webpage which is http://1.2.3.4/

But strangely it is pointing to one of my virtual site with a totally different domain name.

I have looked into /etc/apache2/site-enabled/default and even added the line serveralias sub.domain.com

But it still doesn't work.

But one of my other sub domain which I used for setting up ispconfig is working fine. Any idea how to tackle this problem?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th April 2010, 12:49
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hmm...since like after adding serveralias and servername into /etc/apache2/site-enabled/default,

Now i can't access using direct IP.

http://1.2.3.4 (error 403 forbidden)
http://1.2.3.4:8080 (ispconfig panel works)
http://sub.domain.com (works)
http://server.domain.com (works)
Reply With Quote
  #3  
Old 15th April 2010, 10:00
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

wah...still waiting for someone to help with this. The site is life site.

I also compared this ispconfig 3.0.2.1 with another using 3.0.1.6.

In 3016, there is a config file in apache2 called 000-default. But in 3021, this file does not exist. Does this means ispconfig 3021 does not setup default website anymore?
Reply With Quote
  #4  
Old 15th April 2010, 11:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
In 3016, there is a config file in apache2 called 000-default. But in 3021, this file does not exist. Does this means ispconfig 3021 does not setup default website anymore?
This file is not from ispconfig, it is from debian / ubuntu. If its not there, then there is a problem with the initial server install before ispconfig was installed. You can recreate the file by using the one from your other server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st April 2010, 07:28
abubin abubin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

huhu..manage to solve this problem.

This is done by renaming default (under sites-enabled) to 000-default. This is because for IP access method, the first site defined with port 80 will be the default site. That is in my sites-enabled folder (ubuntu). So, as long as the default site is at the topmost of the folder it becomes the default site.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with my 'Perfect Server' chillifire Server Operation 3 6th January 2010 13:26
Problem deleting a Site and Domain in ISPCONFIG dnarol General 4 9th November 2009 12:34
Web Site Problem TinkerAllison Installation/Configuration 3 1st April 2007 20:25
Re: Main Site for Me! TexasTaz Installation/Configuration 2 19th March 2007 23:32
Problem opening new site dnikola Installation/Configuration 1 16th May 2006 21:59


All times are GMT +2. The time now is 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.