Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 2nd September 2005, 16:38
ahuen ahuen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

Just reinstalled and it did not create the db.

Connected successfully to MySQL server
Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!
Restarting some services...
/usr/bin/apachectl restart: httpd restarted
Shutting down postfix: [ OK ]
Starting postfix: [ OK ]
Shutting down proftpd: [ OK ]
Starting proftpd: [ OK ]
Starting ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
No results found!FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.

this is the output
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 2nd September 2005, 16:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,213 Times in 4,088 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ahuen
Till,

Just reinstalled and it did not create the db.

Connected successfully to MySQL server
Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!
Restarting some services...
/usr/bin/apachectl restart: httpd restarted
Shutting down postfix: [ OK ]
Starting postfix: [ OK ]
Shutting down proftpd: [ OK ]
Starting proftpd: [ OK ]
Starting ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
No results found!FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.

this is the output

please send me the install log file as PM. The logfile is /var/log/ispconfig_install.log
If there are any passwords inside, please xxxx them out.
Reply With Quote
  #13  
Old 2nd September 2005, 17:35
ahuen ahuen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

Thanks! it's working.. i had to drop the schema of the db not just drop the tables. i saw that error in the log

thx
Al
Reply With Quote
  #14  
Old 2nd September 2005, 20:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
 
Default

Does
Code:
netstat -tap
show an entry for MySQL? You need to run MySQL over TCP, not over local Unix sockets! This is referring to what Till posted before:

Quote:
Originally Posted by till
Have you disabled "skip-networking" in your mySQL configuration? I(SPConfig connects via TCP sockets on localhost.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.