Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th April 2010, 13:45
linus linus is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Helsinki
Posts: 10
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem with creating web folders

Suddenly, maybe after adding a ispconfig 3 slave server to the ispconfig 3 main server, the web folders of the new sites that are inserted haven't been created. In the admin panel everything looks to be normal. Except for maybe that there is the bind-configuration available (server config => dns), even tough I only have mydns-ng. I have made sure to yum remove bind (and no was installed). I also made a php upgrade ispconfig. (version 3.0.2.1)

From another post here I found out to debug and this is what I get:
13.04.2010-14:45 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
13.04.2010-14:45 - DEBUG - Found 237 changes, starting update process.
13.04.2010-14:45 - DEBUG - Call function 'soa_delete' in plugin 'bind_plugin' raised by event 'dns_soa_delete'.

From yet another post I learned to delete the lock-file and I've done so maybe 30-40 times, but the "Found 237 changes" doesn't seem to change.


13.04.2010-14:49 - DEBUG - There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds...
13.04.2010-14:49 - DEBUG - There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds...

And so on ...
[2]+ Stopped tail -f /var/log/ispconfig/ispconfig.log (wd: ~)
(wd now: /tmp/ispconfig3_install/install)
[root@wave install]# rm /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
rm: remove regular empty file `/usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock'? y

Thank you for any help on this!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to linus For This Useful Post:
holykim (8th June 2010)
Sponsored Links
  #2  
Old 13th April 2010, 15:06
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,176
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Please run:

rm -f /usr/local/ispconfig/server/plugins-enabled/bind_plugin.inc.php

Then delete the lock file and check if it starts working again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to till For This Useful Post:
holykim (8th June 2010), linus (13th April 2010)
  #3  
Old 13th April 2010, 15:33
linus linus is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Helsinki
Posts: 10
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Talking That worked!

That did it! Many thanks, you saved my day!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Web page + ftp - permission problem Bostjan General 2 11th August 2009 22:36
FTP user can access whole web folders Y2K.bug Installation/Configuration 2 16th February 2007 19:14
Problems with the virtual email system with postfix, courier,mysql Greg Parker HOWTO-Related Questions 3 3rd January 2007 17:59
get thousands of "Mailsize" mails from own server torusturtle Installation/Configuration 20 24th December 2006 14:51
URGENT Web_ problem itgroup Installation/Configuration 11 12th August 2006 17:23


All times are GMT +2. The time now is 18:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.