Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd May 2006, 18:28
blackflag blackflag is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problems after trying to migrate ispconfig

Hello all,
I tried to migrate ispconfig 2.22 from an old machine to a new machine with ispconfig 2.2.3. all on debian 3.1.
First I did a backup of /var/www/ with tar and copy it to new machine
But this dont goes some files are now *.gz, so some websites not running and I dont get mails. My Mailclient is not able to connect courier-imap. I restarted daemons and did an nmap and it seems all is running well. But the mail client tells me that it is unable to connect. I had a log in Maildir/cur and I see that all files are *.gz and user and owner is root.
going to old machine same errors appear, now I dont have a running /www directory
When I look to syslog I see only this error:
"imapd-ssl: chdir "/var/www/web1": No such file or directory"

It seems that I did something wrong.

So, what is happened ?
How can I correct this?
What is a correct way to migrate ispconfig?

Can someone help?

tia
stefan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd May 2006, 18:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blackflag
Hello all,
I tried to migrate ispconfig 2.22 from an old machine to a new machine with ispconfig 2.2.3. all on debian 3.1.
First I did a backup of /var/www/ with tar and copy it to new machine
But this dont goes some files are now *.gz, so some websites not running and I dont get mails. My Mailclient is not able to connect courier-imap. I restarted daemons and did an nmap and it seems all is running well. But the mail client tells me that it is unable to connect. I had a log in Maildir/cur and I see that all files are *.gz and user and owner is root.
going to old machine same errors appear, now I dont have a running /www directory
When I look to syslog I see only this error:
"imapd-ssl: chdir "/var/www/web1": No such file or directory"

It seems that I did something wrong.

So, what is happened ?
How can I correct this?
What exactly did you do? Which commands did you run to migrate ISPConfig?

Quote:
Originally Posted by blackflag
What is a correct way to migrate ispconfig?
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...move+ispconfig
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd May 2006, 19:06
blackflag blackflag is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Code:
What exactly did you do? Which commands did you run to migrate ISPConfig?
cant remeber it exactly
First I did a backup via ispconfig. Then I thought I need the www directory so I play with tar creating www.tar. I think something I did wrong at this point cause all !!! Files under www now are compressed and have the extension .gz
I realy dont know what I did, but this breakes my whole ispconfig websites and mails and Im unable to connect to courier.

Now I have to repair first and then trying to migrate!

How can I role back the www.tar to original? I tried a lot but I dont get it

tia
stefan
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd May 2006, 19:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blackflag
How can I role back the www.tar to original? I tried a lot but I dont get it
You can try
Code:
tar xvfz www.tar
or
Code:
tar xvf www.tar
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd May 2006, 20:14
blackflag blackflag is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Code:
tar xvfz www.tar
tells me that is not a gzip

Code:
tar xvf www.tar
goes but I have, how I discribeed, all files as .gz.
I have acces to server but the mails are not displayed also the websites. Cause all mails are in gz. and index html is now index.html.gz

The problem is that I have some webs in ispconfig.
The question is how can I uncompress all .gz 's in the webs? I dont can do it by hand for hundrets of files. I'm not able to find away to uncompress all files in all subdirectories.
Is there a way?

Can someone help?

tia
Reply With Quote
  #6  
Old 24th May 2006, 07:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,478
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blackflag
The question is how can I uncompress all .gz 's in the webs? I dont can do it by hand for hundrets of files. I'm not able to find away to uncompress all files in all subdirectories.
Is there a way?
If the files are in the same directory, you can try to use the "*" as wildcard like:

tar xvfz *.tar.gz

unpacks all tar.gz files in this directory. If you have a deeper directory structure, you might have to write a script that traverses the directory and unpacks all .gz files it finds.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 24th May 2006, 12:09
blackflag blackflag is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Code:
If the files are in the same directory, you can try to use the "*" as wildcard like:

tar xvfz *.tar.gz
okay , I know that and did it but Im not fimiliar with scripting.

Now I have acces to the courier server but I have courios things there. The mails are not shown On client site it seems there are mails but there are empty. and the client says empty supsect, empty sender, empty date mail body also empty.

What can I do to see the mails correct?

tia
stefan
Reply With Quote
  #8  
Old 24th May 2006, 12:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Try to disable "Mailscan" for all your email accounts in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 24th May 2006, 18:09
blackflag blackflag is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

okay I disable Mailscan but its helping to solve the problem. Mails are not shown only, how I said, with emty subject, sender date and body.

Dont know whats going on.
What else can I try?

tia

stefan
Reply With Quote
  #10  
Old 24th May 2006, 18:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

What's in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with groups/grpconv linuxfast General 28 21st April 2008 09:35
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
Problems with domain and host name ispconfig 2.1.1 grantdutoit Installation/Configuration 8 6th April 2006 21:53
Users and websites aren't created Glorfindel Installation/Configuration 9 23rd February 2006 04:20
Little problems setting up the ISPConfig Luciano Installation/Configuration 1 15th August 2005 20:17


All times are GMT +2. The time now is 05:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.