#1  
Old 12th May 2006, 18:37
viviotech viviotech is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default local yum repository

Hey Guys,

I'm trying tirelessly to set up a yum repository FOR UPDATES (not for base, devel, etc) on our local network. I've mirrored the directory structure of a CentOS mirror online (ie rpm updates exist in /centos/3/updates/i386/RPMS and /centos/4.2/updates/i386/ and so on.

Here's my problem. At first I started out trying to use yum-arch to "yummify" my repository so that the other machines on the network would know how to use the repository. That didn't end up working for me, plus I got a message that says it is deprecated and that I should instead use createrepo, which creates .xml files instead of the standard header files that yum-arch creates. So I installed createrepo and generated the .xml files.

I have an ftp server set up for on my repository box. Long story short, my yum clients are looking for header files at ftp://location/to/my/rpms/headers/headers.info (the "old" way) while createrepo creates an .xml file in /path/to/my/rpms/repodata/repmd.xml.

OK so first question is: how can I get yum to work with my repo? Then I guess we'll go from there.

Any insight / advice would be greatly appreciated!

thanks a bunch,

Andrew
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th May 2006, 21:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,723 Times in 2,563 Posts
Default

Did you take a look at these howtos?
http://www.tqmcube.com/repo.php
http://dotancohen.com/howto/yum_repro.php
http://www.linux.com/article.pl?sid=04/07/22/1718242
http://www.charlescurley.com/yum/repository.html
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 15th May 2006, 21:46
viviotech viviotech is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thanks

I hadn't seen those ones, thanks. Making headway.
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd May 2006, 08:33
Quinton Quinton is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Falko,

Thanks for the links. I have been following the the first one (http://www.tqmcube.com/repo.php) and came across a problem when doing a rsync. Error is....

rsync: failed to connect to distro.ibiblio.org: Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(98)

Looking at the output of /var/log/messages, I see this...

May 23 08:29:30 skylab kernel: [UDP reject] IN= OUT=eth0 SRC=192.168.8.100 DST=192.168.8.255 LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 DF PROTO=UDP SPT=32801 DPT=137 LEN=58
May 23 08:29:31 skylab kernel: [TCP reject] IN= OUT=eth0 SRC=192.168.8.100 DST=152.2.210.109 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=19475 DF PROTO=TCP SPT=60706 DPT=873 WINDOW=5840 RES=0x00 SYN URGP=0
May 23 08:29:34 skylab kernel: [TCP reject] IN= OUT=eth0 SRC=192.168.8.100 DST=152.2.210.109 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=19476 DF PROTO=TCP SPT=60706 DPT=873 WINDOW=5840 RES=0x00 SYN URGP=0

Can you help? - I'm a new to Linux.

Thanks
Quinton
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd May 2006, 09:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,723 Times in 2,563 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by Quinton
rsync: failed to connect to distro.ibiblio.org: Connection refused (111)
I guess that the rsync port is not open at distro.ibiblio.org.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix/Courier/MySQL: Local Delivery Fails DMXRoid Server Operation 2 10th April 2006 19:56
local users shared directory guidovanh Installation/Configuration 1 15th March 2006 19:30
see website in local muco Installation/Configuration 1 14th January 2006 14:08
how to test a site on local network fuchsbox Installation/Configuration 4 17th December 2005 08:34
new ISPConfig 3 SVN repository till Developers' Forum 3 5th November 2005 12:07


All times are GMT +2. The time now is 22:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.