#1  
Old 14th April 2010, 20:37
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default Email not delivering

I'm having an issue with email being delivered to my new setup with Ispconfig3.

The domain and dns work fine. I can view them no problems. Also, I can login to the email account via Squirrelmail without an issue.

Email just is not being delivered.

There is a dns entry for the MAIL for that domain.

Any thoughts?

The hostname for the server does not resolve to the server as it is the same name as my old machine. However, I edited the hosts file to make it resolve to the internal IP locally. So that should not affect this.

Code:
127.0.0.1       localhost
127.0.1.1       its.domain.com     its
66.118.142.78   its.domain.com
Mail log:
Code:
Apr 14 13:11:05 its postfix/pickup[6740]: C006E541C8: uid=33 from=<webmaster@website.info>
Apr 14 13:11:05 its postfix/cleanup[7916]: C006E541C8: message-id=<20100414171105.C006E541C8@its.domain.com>
Apr 14 13:11:05 its postfix/qmgr[6742]: C006E541C8: from=<webmaster@website.info>, size=883, nrcpt=1 (queue active)
Apr 14 13:11:10 its postfix/smtpd[7923]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 13:11:10 its postfix/smtpd[7923]: 432D7541CA: client=localhost[127.0.0.1]
Apr 14 13:11:10 its postfix/cleanup[7916]: 432D7541CA: message-id=<20100414171105.C006E541C8@its.domain.com>
Apr 14 13:11:10 its postfix/qmgr[6742]: 432D7541CA: from=<webmaster@website.info>, size=1348, nrcpt=1 (queue active)
Apr 14 13:11:10 its amavis[4956]: (04956-01) Passed CLEAN, <webmaster@website.info> -> <crypted@domain.comd>, Message-ID: <20$
Apr 14 13:11:10 its postfix/smtp[7919]: C006E541C8: to=<crypted@domain.comd>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=4.6, delays$
Apr 14 13:11:10 its postfix/qmgr[6742]: C006E541C8: removed
Apr 14 13:11:11 its postfix/smtp[7927]: warning: host its.domain.com[65.110.53.130]:25 greeted me with my own hostname its.der$
Apr 14 13:11:11 its postfix/smtp[7927]: warning: host its.domain.com[65.110.53.130]:25 replied to HELO/EHLO with my own hostna$
Apr 14 13:11:11 its postfix/smtp[7927]: 432D7541CA: to=<crypted@domain.comd>, relay=its.domain.com[65.110.53.130]:25, delay=$
Apr 14 13:11:11 its postfix/cleanup[7916]: DE48F541CD: message-id=<20100414171111.DE48F541CD@its.domain.com>
Apr 14 13:11:11 its postfix/qmgr[6742]: DE48F541CD: from=<>, size=3249, nrcpt=1 (queue active)
Apr 14 13:11:11 its postfix/bounce[7928]: 432D7541CA: sender non-delivery notification: DE48F541CD
Apr 14 13:11:11 its postfix/qmgr[6742]: 432D7541CA: removed
Apr 14 13:11:18 its postfix/smtp[7927]: DE48F541CD: to=<webmaster@website.info>, relay=none, delay=6.1, delays=0.01/0/6.1/0,
Is it possible that the two hosts being the same, it loops back?

After using the perfect setup guide for Debian 5.0, how would I go back in and manually adjust the hostnames and mail server address settings to be like its2.domain.tld whereby I can assign dns to it and test that way?

Last edited by crypted; 14th April 2010 at 20:46.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th April 2010, 21:38
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,747
Thanks: 840
Thanked 5,601 Times in 4,412 Posts
Default

Edit /etc/postfix/main.cf and /etc/mailname Make sure that you use a unique hostname and that this hostname resolves to the server in the dns system.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 14th April 2010, 21:43
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

Nothing needs changed for ISPConfig to recognize the stuff? I know in the control panel it has my server name in there. Will it automatically change to the new hostname?

I assume I should also edit the /etc/hosts/ and /etc/hostname files too?
Reply With Quote
  #4  
Old 14th April 2010, 21:54
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,747
Thanks: 840
Thanked 5,601 Times in 4,412 Posts
Default

If you want to change the hostname too and not just the mailname, then you will have to change the files /etc/hosts/ and /etc/hostname too.

The hostname in ispconfig is just there as a name for this server in ispconfig, it has no influence on the configured services. You may change it too of course if you like.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 14th April 2010, 23:20
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
 
Default

Did all of that. The email is not being delivered still.

The Mail.log makes it apparent that it thinks it deliverd it...but it did not get to the mail box for squirrelmail access.

Code:
 14 16:14:24 my postfix/smtpd[5260]: C2764541CD: client=localhost[127.0.0.1]
Apr 14 16:14:24 my postfix/cleanup[5252]: C2764541CD: message-id=<2092D29E85523D45939C6BAB14EDC7F6C47F@BL2PRD0103MB056.p$
Apr 14 16:14:24 my postfix/smtpd[5260]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 16:14:24 my postfix/qmgr[3740]: C2764541CD: from=<stu@my.okcu.edu>, size=2765, nrcpt=1 (queue active)
Apr 14 16:14:24 my amavis[3149]: (03149-02) Passed CLEAN, [65.54.190.93] [65.54.190.125] <stu@my.okcu.edu> -> <s$
Apr 14 16:14:24 my postfix/smtp[5253]: EEE3F541CC: to=<siteinquiries@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:1002$
Apr 14 16:14:24 my postfix/qmgr[3740]: EEE3F541CC: removed
Apr 14 16:14:24 my postfix/pipe[5262]: C2764541CD: to=<siteinquiries@domain.com>, relay=maildrop, delay=0.07, del$
Apr 14 16:14:24 my postfix/qmgr[3740]: C2764541CD: removed
Apr 14 16:15:01 my postfix/smtpd[5248]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 16:15:01 my postfix/smtpd[5248]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 16:15:01 my postfix/smtpd[5248]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Apr 1
The folder in /vmail/ for this account has been chowned to vmail:vmail after rsync. I can see previous email from old server. New emails are being delivered after about a 1 hour delay. I did get the ISPCONFIG welcome email.

The first email account I setup (new domain, no data transfer) still does not work. Mail sent from this email account is delivered to other email accounts on other servers without issue. Half of the email tests TO this account have never been delivered. It took 2 hours for the other responses to be delivered.

There is a delay from the email being received by POSTFIX and actually delivered to the email accounts.

FURTHER, vmail has an email account of "webmaster" that I never setup at ALL. And this email account isn't listed in the Email Accounts on the Control Panel. No other domain has a random address not setup in the panel.

drwx------ 10 vmail vmail 4.0K 2010-04-14 16:41 onthelevel
drwx------ 5 vmail vmail 4.0K 2010-04-14 13:19 webmaster

There are no errors with the hostname on this machine now

Last edited by crypted; 15th April 2010 at 01:00.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email delivery problem - Ubuntu Karmic Koala (Ubuntu 9.10) [ISPConfig 2] qiubosu General 58 16th April 2010 13:24
Email delivery problem - Ubuntu Karmic Koala (Ubuntu 9.10) [ISPConfig 2] qiubosu Installation/Configuration 1 18th January 2010 10:21
hotmail rejects outgoing email nzimas Server Operation 3 1st May 2009 04:39
Postfix not delivering Email Threk HOWTO-Related Questions 4 6th March 2009 02:34
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 20:43


All times are GMT +2. The time now is 14:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.