#1  
Old 31st August 2006, 17:23
Strat72 Strat72 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sa-stats.pl

I am trying to get some stats about spam... I am using sa-stats.pl to do this, but all i ever get is zero's for all stats... I have tried different versions / different commands for it as well..... I am running ISPConfig 2.26 ( the latest one ?? ) on a SUSE 10.0 system.

Bare with me as I am a noob .. even though i been running a linux email / web server for a fseveral years, I know next to nuttin... I am a copy and paste type of guy

I believe the reason why I am not getting any stats is that there is not enuff info in the mail logs...... example:

Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/cleanup[11468]: E92C61E8062: message-id=<20060831141922.E92C61E8062@ns1.nedtek.com>
Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/qmgr[16439]: E92C61E8062: from=<tkriebs@triwest.com>, size=3157, nrcpt=1 (queue active)
Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/pickup[9711]: 4699B1E808B: uid=10026 from=<glenuk>
Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/cleanup[11468]: 4699B1E808B: message-id=<20060831141956.4699B1E808B@ns1.nedtek.com>
Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/qmgr[16439]: 4699B1E808B: from=<glenuk@ns1.nedtek.com>, size=338, nrcpt=1 (queue active)
Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/local[11641]: 4699B1E808B: to=<admispconfig@localhost.nedtek.com>, orig_to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 31 11:19:56 ns1 postfix/qmgr[16439]: 4699B1E808B: removed
Aug 31 11:19:57 ns1 postfix/local[11469]: E92C61E8062: to=<glenuk@ns1.nedtek.com>, orig_to=<glenuk@fastexfx1.com>, relay=local, delay=35, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 31 11:19:57 ns1 postfix/qmgr[16439]: E92C61E8062: removed
___________________________________

Am I way off base ???

Any direction will be helpful !!!

( please rember I am a noob !!!!! )


Strat
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st August 2006, 17:32
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,042
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
Default

I think that the problem is that SpamAssassin (the way it's setup with ISPconfig) does not log to mail.log.
Because of that the script that you are using does not find the needed info to work.
Reply With Quote
  #3  
Old 31st August 2006, 17:47
Strat72 Strat72 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So I am out of luck then for getting any kind of stats ????

Strat
Reply With Quote
  #4  
Old 31st August 2006, 17:51
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,042
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
Default

I've been at it some time, but did not get it to work.
I think that you will need to change some settings in SpamAssassin.

For sure falko or till know what.. Lets wait and see if they reply to this message,

Last edited by edge; 1st September 2006 at 18:14.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st September 2006, 18:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...ight=mailgraph

The problem is that spam doesn't get tagged as such in your mail log. You need to install amavisd-new or some other filter that logs spam in the mail log.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 6th September 2006, 18:48
Strat72 Strat72 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks... looked thru th elink you sent.. I will not bother at this time... at the moment, that thread is to jumpy for me... after a 4 day weekend, the mind is not set to work mode yet

Thanks for for pointing me in the right direction !!!

Strat72
Reply With Quote
  #7  
Old 13th September 2006, 13:11
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

I am interested too in this subject and I think I found some links to this, see in my thread: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1598

maybe we can get it running without modifying too much of the system.
Reply With Quote
  #8  
Old 13th September 2006, 21:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,799
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
 
Default

The main problem with this topic is that we will have to tell amavisd / spamd to read the user config files from ISPConfig. I described it in the thread you linked above.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.