Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th March 2010, 13:36
FeraTechInc FeraTechInc is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 138
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default mod_fcgid: read data timeout in 40 seconds

mod_fcgid: read data timeout in 40 seconds
Premature end of script headers: index.php

Researching the issue I have set the

/etc/apache2/mods-enable/fcgid.conf
*/mods-available/fcgid.conf
*/sites-enable/site.com.vhost
<IfModule mod_fcgid.c>
AddHandler fcgid-script .fcgi
IdleTimeout 300
BusyTimeout 300
ProcessLifeTime 7200
IPCConnectTimeout 300
IPCCommTimeout 7200
</IfModule>
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th March 2010, 14:33
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,395
Thanks: 833
Thanked 5,489 Times in 4,321 Posts
Default

If this does not help, then you should set this in the vhost of the affected website too by either adding or changing these settings in the vhost template or adding it in the apache directives field.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th March 2010, 14:51
FeraTechInc FeraTechInc is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 138
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Where is the apache directives configuration?

This is on a 9.10 Ubuntu Perfect Server Configuration

Also, can I keep the same format or do I need to make any changes when adding those lines to the configuration?
Reply With Quote
  #4  
Old 29th March 2010, 17:20
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,395
Thanks: 833
Thanked 5,489 Times in 4,321 Posts
Default

Quote:
Where is the apache directives configuration?
Site > websites > options tab

Ypo should be able to use the same format.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th March 2010, 18:19
FeraTechInc FeraTechInc is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 138
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

This worked, however, where can you set this as the server default? We have over 10 very heavy database driven websites.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th March 2010, 18:23
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,395
Thanks: 833
Thanked 5,489 Times in 4,321 Posts
Default

Like all vhost related settings, you can set this in the vhost master template:

/usr/local/ispconfig/server/conf/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 29th March 2010, 18:35
FeraTechInc FeraTechInc is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 138
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Thanks so much. I spent hours looking for this.
Reply With Quote
  #8  
Old 6th April 2010, 03:01
FeraTechInc FeraTechInc is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 138
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Even with these modifications I am still getting the following error:

Code:
[Mon Apr 05 19:48:47 2010] [warn] mod_fcgid: read data timeout in 40 seconds
[Mon Apr 05 19:48:47 2010] [error] [client XX.XX.XX.XX] Premature end of script headers: index.php, referer: http://www.website.com/index.php
Any ideas? I was under the impression that "IPCCommTimeout" was what was causing the timeout... But even setting it to 7200 didn't help.
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd April 2010, 18:12
FeraTechInc FeraTechInc is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 138
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

This is so strange. I've tried several different PHP Settings:

Fast-CGI
Gives me the "mod_fcgid: read data timeout in 40 seconds" error

CGI
I get this error "Timeout waiting for output from CGI script"

SuPHP
It works but does wierd stuff with my CMS

ModPHP
Can't upload files because it generates strange folder permissions.
Reply With Quote
  #10  
Old 21st September 2011, 05:53
lusso64 lusso64 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 15
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

This thread doesn't appear to have a resolution, and I am getting the very same errors.

Here's a sample of the error.log:

Code:
[Tue Sep 20 20:31:32 2011] [warn] [client 58.246.122.2] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:31:33 2011] [warn] [client 180.76.5.19] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:31:36 2011] [warn] [client 66.249.68.121] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:31:53 2011] [warn] [client 180.76.5.194] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:32:43 2011] [warn] [client 66.249.68.121] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:32:43 2011] [error] [client 66.249.68.121] Script timed out before returning headers: php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:01 2011] [warn] [client 180.76.5.155] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:01 2011] [error] [client 180.76.5.155] Script timed out before returning headers: php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:11 2011] [warn] [client 180.76.5.13] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:21 2011] [warn] [client 180.76.5.156] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:21 2011] [error] [client 180.76.5.156] Script timed out before returning headers: php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:56 2011] [warn] [client 180.76.5.144] Timeout waiting for output from CGI script /var/www/php-cgi-scripts/web26/php-cgi-starter
[Tue Sep 20 20:33:56 2011] [error] [client 180.76.5.144] Script timed out before returning headers: php-cgi-starter
This is only happening on one website and it isn't the one with the greatest load. Machine is a quad Xeon, 16GB RAM, 1.2TB with separate array for the DB.

Any insight would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ipcconnecttimeout, mod_fcgid

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ftp problems timeout reny2000 General 6 23rd December 2009 11:09
Security problem 2 ???? the revenge :) albertux Installation/Configuration 2 22nd September 2009 18:44
Spamsnake - Problem with spamassassin, FuzzyOcr and MySQL debuguser HOWTO-Related Questions 6 16th September 2008 18:37
Help with Bluetooth PAND josto HOWTO-Related Questions 1 7th August 2007 20:53
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 00:09


All times are GMT +2. The time now is 19:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.