Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th March 2010, 18:47
sonotone sonotone is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default website creation has no effects on system

hi,

I have to face a problem with ispconfig 3.0.2.1 running on Debian Lenny:

If i want to crreate a new website or new customer, informations are registered into ispconfig database, but ISPconfig don't creat associated folders in /var/www, and don't add hosts in /etc/apache2/ folder.

Same prob with mysql, i checked right of ispconfig user and switched it to with all proivileges, but still the same problem.

The job queue is empty. I don't meet such issues with mail account creation.

There is nothing significant in ispconfig logs, and i don't know what to do now...

I've got an error during update process:
/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh: line 18: syntax error near unexpected token `else'
/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh: line 18: `else'

and also when i restart apache, since the update:
NameVirtualHost 188.165.207.150:80 has no VirtualHosts

Thanks for help.

Last edited by sonotone; 29th March 2010 at 18:53.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th March 2010, 19:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
Same prob with mysql, i checked right of ispconfig user and switched it to with all proivileges, but still the same problem.
Please do not cahnge this. The permissions that ispconfoig sets during instal are required and correct. The ispconfig user shall not have all priveliges as this might impose security problems on your system.

Quote:
I've got an error during update process:
/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh: line 18: syntax error near unexpected token `else'
/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh: line 18: `else'
Thats ok.

I guess that the shusers group is missing on your system. Please run:

groupadd sshusers

and try to add a new website.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th March 2010, 19:41
sonotone sonotone is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for answer.

Just tested to add the sshusers, but it already exist.
The thing that surprise me, there nothing in the jobqueue, even if i go to check it just after adding a new site.
just tried to run again /usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh manually, and everything looks ok.

EDIT: is there a ispconfig actions log somewhere in the system, to check what happpenning?
EDIT2: ok sorry, found how to activate debug mode...

Thanks.

Last edited by sonotone; 29th March 2010 at 21:36.
Reply With Quote
  #4  
Old 29th March 2010, 21:35
sonotone sonotone is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, i've compared 2 ispconfigs logs.
The one witch don't works has only thoses lines in loop:
DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock

Where the functionnal installation report actions. I don't have more clues about what goes wrong, but hope i'll find something.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th March 2010, 22:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

What is the value in the field "updated" in the record for the non working server in the "server" table of the ispconfig database and what is the highest value of the sys_datalog_id (the last record) in the sys_datalog table?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th March 2010, 22:49
sonotone sonotone is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

datalog_id is incremented at 101, and the update status of the server is 140.
All sys-datalog are "pending".

I've tested a new action with ispconfig's interface, and the new datalog_id is registered.
If i understand well, the idea should be to remove datalog_ids, and then fit the serveur update status with the last datalog_id registered?

Thanks for your time.
Reply With Quote
  #7  
Old 29th March 2010, 23:57
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Set the update field of the server table to the last datalog_id that was successfully executed on the server, if you dont know it, set it to the current datalog id so that all new actions will get executed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 30th March 2010, 00:29
sonotone sonotone is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks, you found the issue. After decrease update status to 102, your application is running well.

Thanks again and keep the good work.

Cheers.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ffmpeg Video support for ubuntu 7.10 [suphp-ispconfig] amaurib Installation/Configuration 13 16th February 2010 18:26
Can all the installation and configuration be automated (Kickstart) gabby Installation/Configuration 0 30th January 2010 20:47
newbie website creation dbrine Installation/Configuration 4 5th July 2009 23:13
The system is currently updating the configuration files. warlock General 8 21st February 2009 19:15
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 15:42


All times are GMT +2. The time now is 09:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.