Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th March 2010, 18:56
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default Setting up Google Apps Mail

Hi,
I have changed the mail server to "External Mailserver" in ISPConfig 2 and then added these MX records (screenshot attached). However, Google App now tells me (after 48 hours of checking) that the MX records haven't changed.

What am I doing wrong?

Edit:
I just did a DIG and the only entry was:
mail.domain.tld
And there isn't even a record like that anymore. The only mail.domain.tld record is a CNAME record, pointing to Google.
Attached Images
 
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu

Last edited by Been Told; 26th March 2010 at 19:02.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th March 2010, 12:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Is your ISPConfig server authoritative for the domain? You can check that by running
Code:
dig ns yourdomain.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
Been Told (27th March 2010)
  #3  
Old 27th March 2010, 13:14
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Ah crap... I am using Hetzner's nameservers for that domain. So that explains that!
Thanks for the help falko. I'll just make the necessary changes in Hetzner's UI.
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu
Reply With Quote
  #4  
Old 27th March 2010, 13:23
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Ok I've removed the line
Code:
@                        IN MX 10   mail
and added:
Code:
mail.domain.tld.         IN MX 10   ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mail.domain.tld.         IN MX 20   ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mail.domain.tld.         IN MX 20   ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
Is that correct?
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu
Reply With Quote
  #5  
Old 29th March 2010, 15:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

I think it should be
Code:
domain.tld.         IN MX 10   ASPMX.L.GOOGLE.COM.
domain.tld.         IN MX 20   ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
domain.tld.         IN MX 20   ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
domain.tld.         IN MX 30   ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
domain.tld.         IN MX 30   ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
domain.tld.         IN MX 30   ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
domain.tld.         IN MX 30   ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
because you want to receive emails for user@domain.tld and not user@mail.domain.tld.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why did Squirrelmail, Dovecot/IMAP & Outbound mail break? websissy Technical 4 29th October 2009 22:39
Postfix problem and few questions Gimly Installation/Configuration 12 7th July 2009 16:27
Postfix + postfixadmin = SMTP errors... Rashef Server Operation 4 25th June 2009 16:12
Stopped receiving emails! HELP terryoleary1981 General 1 28th January 2009 11:15
Postfix reject connections gabrix Server Operation 27 25th January 2007 08:37


All times are GMT +2. The time now is 03:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.