Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th October 2013, 02:35
demofreak demofreak is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default Cannot login to fresh install of 3.0.5.3

Hi,

I followed the tutorial at http://www.howtoforge.com/perfect-se...ot-ispconfig-3 and installed ISPConfig 3.0.5.3 to a fresh installed OpenSUSE 12.3/Tumbleweed system.
All seemed to work fine, despite the fact that the login screen is incomplete i.e. shows some debug text.



First the Apache error log showed some "Permission denied" lines
Code:
Permission denied: file permissions deny server access: /srv/www/ispconfig[...]
and I changed the permissions of /srv/www/ispconfig to 777 for testing. After that the log files stay clean (no error messages, only access log), but the login prompt is still incomplete.

I don't know where to look further, could you give me some hint please? ;-)

Thanks and regards,

/Hannes
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th October 2013, 04:04
demofreak demofreak is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Finally found the solution: the database was incompletely initialized because of an error in the SQL syntax in install/sql/ispconfig3.sql (see patch below).

Code:
diff -ur ispconfig3_install/install/sql/ispconfig3.sql ispconfig3_install.new/install/sql/ispconfig3.sql
--- ispconfig3_install/install/sql/ispconfig3.sql       2013-08-09 13:13:40.000000000 +0200
+++ ispconfig3_install.new/install/sql/ispconfig3.sql   2013-10-13 02:36:50.127884579 +0200
@@ -223,7 +223,7 @@
   `language` char(2) NOT NULL DEFAULT 'en',
   `usertheme` varchar(32) NOT NULL DEFAULT 'default',
   `template_master` int(11) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
-  `template_additional` text NOT NULL DEFAULT '',
+  `template_additional` text NOT NULL, -- DEFAULT '',
   `created_at` bigint(20) DEFAULT NULL,
   `id_rsa` varchar(2000) NOT NULL DEFAULT '',
   `ssh_rsa` varchar(600) NOT NULL DEFAULT '',
@@ -1589,7 +1589,7 @@
   `typ` varchar(16) NOT NULL default 'user',
   `active` tinyint(1) NOT NULL default '1',
   `language` varchar(2) NOT NULL default 'en',
-  `groups` TEXT NOT NULL default '',
+  `groups` TEXT NOT NULL, -- default '',
   `default_group` int(11) unsigned NOT NULL default '0',
   `client_id` int(11) unsigned NOT NULL default '0',
   `id_rsa` VARCHAR( 2000 ) NOT NULL default '',
Now the login prompt appears and all seems to work fine. :-)

/Hannes
Reply With Quote
  #3  
Old 24th October 2013, 04:10
demofreak demofreak is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
 
Default

The abovementioned isn't true at all, the complete story can be found at http://www.howtoforge.com/forums/sho...53&postcount=1

/Hannes
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ispconfig 3 cant receive emails lishaw1968 Installation/Configuration 25 19th August 2013 11:37
Need be Validate - Extras for Perfect Server Debian / Ubuntu Users Wisdown Installation/Configuration 0 1st September 2012 02:07
update services on ubuntu kwickcut HOWTO-Related Questions 3 12th February 2011 02:45
Postfix can't received email from exterior astra2000 Server Operation 5 18th October 2009 00:26
Fresh Install of FC4 using Perfect Install HowTo latcarf HOWTO-Related Questions 21 10th August 2005 23:55


All times are GMT +2. The time now is 22:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.