Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd March 2010, 11:58
andreasnrb andreasnrb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default cant access phpMyAdmin returns uncompiled PHP file

Hi
I can't access phpMyAdmin anymore. I had to uninstall and reinstall ISPConfig 3 and somewhere a long the line phpMyAdmin stopped being interpreted as PHP.
When I go to the phpMyAdmin adress it returns an uncompiled PHP file.

I've tried removing and reinstalling. Adding to apache2.conf but that didn't work since it was already added apparently. Used dkpg reconfigure and chose apache2. That didn't work either.

How can I get PHP activated for phpMyAdmin?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th March 2010, 10:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

How do you access phpmyadmin? phpmyadmin can only be accessed trogh the default vhost of the server, so you have to use e.g. the IP address of the server. If you access it trough a domian name of a website, it might be that you get only the php sourcecode.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 24th March 2010, 13:32
andreasnrb andreasnrb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I cant access it in anyway =).
ip/phpmyadmin cant accesss server
mydomain/phpmyadmin cant access server

ip:8080/phpmyadmin returns do you want to save php
mydomain.com:8080/phpmyadmin returns do you want to save php

This is how I used to access it but no more
arty.mydomain.com:8080/phpmyadmin returns do you want to save php
Reply With Quote
  #4  
Old 24th March 2010, 14:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Any errors in Apache's error log? Is the PHP module enabled?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 24th March 2010, 16:08
andreasnrb andreasnrb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

No errors and the php module is loaded. ISPConfig 3 runs fine, all my wp websites run.
Is it possible there is some messup in a vhost file?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rewrite url not work apache2+mod_rewrite mohamedtah Installation/Configuration 1 31st January 2009 13:00
ISP Config hesitation when opening web pages frankb Installation/Configuration 7 15th December 2008 13:06
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system W1SKCC Installation/Configuration 2 2nd February 2007 13:55
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19
Problems with Apache and Updating Jubalint Installation/Configuration 2 21st May 2006 19:50


All times are GMT +2. The time now is 23:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.