Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 14th September 2010, 08:01
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

So although i have ispconfig installed, i have to downloaded again so i can use the update.php?

This is not going to hurt the already installed system?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 14th September 2010, 18:25
artmanseattle artmanseattle is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, it will not hurt your system even if you were to invoke the install.php script. It would just tell you ISPConfig3 is already installed and to try update or upgrade so no harm would be done anyway. All you are doing is repopulating a directory with the files needed to install, upgrade, or update your ISPConfig3 installation
Reply With Quote
  #13  
Old 14th September 2010, 18:54
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Ok thank you very much for the info. I will migrate to bind soon (as soon as i have some time) and report if i have any problem.

Again thanks!!!
Reply With Quote
  #14  
Old 22nd September 2010, 20:04
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

And how should i run the update.php?

php -q update.php is enough?
Reply With Quote
  #15  
Old 22nd September 2010, 20:24
artmanseattle artmanseattle is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

I am not totally sure (can't recall) but if it follows the scenario for the OS update you would first run that command and then upgrade. Update seems to gather the info about the availability of updates and Upgrade does the actual install.

So, while in the install directory.... do php -q update.php and then php -q upgrade.php. I am almost certain that is what I did.

To be honest, I don't know about the -q. I was trying to find out what that option means but I couldn't find it anywhere. I know I ran it on my machines without any problem but I would like to know what the option '-q' is all about.

Last edited by artmanseattle; 22nd September 2010 at 20:29.
Reply With Quote
  #16  
Old 22nd September 2010, 20:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,972
Thanks: 825
Thanked 5,367 Times in 4,214 Posts
Default

You mix up ISPConfig und OS update. The command:

php update.php

is the ispconfig update script which is in the install folder of the ispconfig tar.gz file.
It is not related to Linux OS updates.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #17  
Old 22nd September 2010, 21:55
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Ok i have done the migration to bind. Zone files have been created successfully in /etc/named.d also zone files are listed in /etc/named.conf.include but the name server does not respond to the requests.

Forwarders seem to work only from the same machine (the server itself).

From the server itself:

Code:
dig @localhost www.suse.de

; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> @localhost www.suse.de
; (1 server found)
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 28155
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 3

;; QUESTION SECTION:
;www.suse.de.                   IN      A

;; ANSWER SECTION:
www.suse.de.            4917    IN      CNAME   turing.suse.de.
turing.suse.de.         462     IN      A       195.135.220.3

;; AUTHORITY SECTION:
suse.de.                5945    IN      NS      ns.novell.co.uk.
suse.de.                5945    IN      NS      ns.novell.com.
suse.de.                5945    IN      NS      ns.suse.de.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns.suse.de.             9602    IN      A       195.135.220.2
ns.novell.co.uk.        4953    IN      A       130.57.40.66
ns.novell.com.          21413   IN      A       137.65.1.1

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Wed Sep 22 22:48:36 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 187
This is ok but for one of the zone that i have:

Code:
dig @localhost router1.alimonos.cywn

; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> @localhost router1.alimonos.cywn
; (1 server found)
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 54708
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;router1.alimonos.cywn.         IN      A

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Wed Sep 22 22:50:10 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 39
The zone file for this zone is:

Code:
$TTL        86400
@       IN      SOA     aragorn.kernel-port.cywn. cywinet.gmail.com. (
                        2010092206       ; serial, todays date + todays serial #
                        28800              ; refresh, seconds
                        7200              ; retry, seconds
                        604800              ; expire, seconds
                        86400 )            ; minimum, seconds
;

ap1      A        10.215.10.2
palam2fw      A        10.215.10.98
router1      A        10.215.10.113
and /etc/named.conf.include has:

Code:
zone "alimonos.cywn" {
        type master;
        allow-transfer {10.215.2.126; 10.215.11.100;};
        file "/etc/named.d/pri.alimonos.cywn";
Also from other machines on the network i get this even for forwarded domains.

Code:
dig @10.215.0.125 router1.alimonos.cywn

; <<>> DiG 9.7.1 <<>> @10.215.0.125 router1.alimonos.cywn
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 57715
;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;router1.alimonos.cywn.         IN      A

;; Query time: 2 msec
;; SERVER: 10.215.0.125#53(10.215.0.125)
;; WHEN: Wed Sep 22 22:53:01 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 39
What have i missed. It is my main DNS server on a wireless community network and i'm in trouble.
Reply With Quote
  #18  
Old 22nd September 2010, 22:18
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I have solved the recursion error by adding

Code:
allow-recursion { 10.0.0.0/8; };
for my network and now forwarders are working from other hosts in the network, but i'm continuing to not get any answer for my zones.
Reply With Quote
  #19  
Old 22nd September 2010, 22:25
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Ok i think i found it. I don't have NS records on the zone files. I'm configuring them now and if i have problem i report back.
Reply With Quote
  #20  
Old 13th February 2013, 17:16
djbill djbill is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 12
Thanks: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
The bind setup is based on config files and not on a mysql database, this makes switching to bind a bit more complicated. If you want to switch form mydns to bind, you have to uninstall mydns, then install bind, then run the ispconfig update.php and select to reconfigure services. Then go to the ispconfig server settings and check that the path for the named.conf file and the directory for the bind config files is correct. Afterwards you will have to edit every dns record (zone) in ispconfig, change a value like the ttl and click on save, so that the bind files get written for this record.
Thank You, works fine for me on Debian 4.0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Permission Denied Bind Slave Server Problems wxman Server Operation 17 22nd March 2014 12:30
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01
MyDNS (Master) -> Bind (Slave) Support todgerme General 4 4th September 2007 14:45
ISPConfig and BIND on Debian sarge (rfc1912 : failed on zonecheck) arnaud Installation/Configuration 13 6th March 2007 12:40
Bind-Chroot-Howto (Debian) spaz HOWTO-Related Questions 5 9th March 2006 14:50


All times are GMT +2. The time now is 12:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.