Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 13th March 2010, 16:24
sheshes sheshes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 103
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

falko

I have read the guide How To Run Your Own Name Servers With ISPConfig And GoDaddy although this is on the old GoDaddy platform and things have seriously changed now.

I am not using GoDaddy's Total DNS for my top level domain, I just use the nameservers to redirect it to my ISPconfig server and manage all DNS from there.

I have rang GoDaddy up and asked them to help me set up the Glue records but they didn't even know what glue records are so I gave up.

Now, in ISPconfig 3 panel I should add A records for both the nameservers for each domain/site or just an A record to each domain/site for ns2.mydomain.com only?

For all domains I have 2 NS records setup for each of the nameservers but obviously this is not enough.

The thing I still don't get is, how is it possible that everything was working smoothly for 6 months and lately this problem has came up?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 14th March 2010, 15:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

You need to set up A records for ns1.domain.com and ns2.domain.com in the domain.com zone, and you need to set up NS records for ns1.domain.com and ns2.domain.com in all the zones for which ns1.domain.com and ns2.domain.com are authoritative.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 15th March 2010, 15:01
sheshes sheshes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 103
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, I have set godaddys nameservers for my domain.com and using their DNS I have set records as follows:

A records
@ myip
ns1 myip
ns2 myip
ns3 myip

CNAMES
smtp mail.domain.com

MX

Priority Host Goes To
10 @ mail.domain.com

Are these enough?

Now under ISPconfig

I am using the wizard to create dns records and it automatically creates 2 NS records for my nameservers along with the usual A records for www, site.com, mail and the MX for mail.site.com

Am I missing anything? (note that for the time being it works
Reply With Quote
  #14  
Old 16th March 2010, 14:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sheshes View Post
Ok, I have set godaddys nameservers for my domain.com and using their DNS I have set records as follows:

A records
@ myip
ns1 myip
ns2 myip
ns3 myip

CNAMES
smtp mail.domain.com

MX

Priority Host Goes To
10 @ mail.domain.com

Are these enough?
You also need an A record for mail.domain.com.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 16th March 2010, 16:30
sheshes sheshes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 103
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks a lot falko. My issue is resolved.

Just a quick question though it's a bit irrelevant to the thread. I am on Ubuntu 9.04, is it ok to upgrade to 9.10 using dist-upgrade or my installation and setup will be broken? I remember something said about courier but nobody answered my question before...


Thanks again for all your help, falko, Tim
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
Problem with some scopes of DNS A records - Adress invalid radim_h Installation/Configuration 1 21st February 2010 12:35
FreeBSD DNS Problem -- any clue ? obzerver General 1 7th January 2008 13:57
Weird problem when sending email from a PHP form. edge Installation/Configuration 5 5th September 2006 16:57
DNS Problem with mailserver pesja Installation/Configuration 5 14th July 2006 14:42


All times are GMT +2. The time now is 01:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.