Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 5th March 2010, 11:30
bn61 bn61 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

It was my intention to do that, but in order to locate the problem I changed it to the regular install without symlinks.

I tried without open_basedir. That works fine. I'm just not sure if I the risk is to high.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 5th March 2010, 11:37
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,754
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

In your posts you replaced your domain with BLABLA so I can not see if the paths are really correct. Please make sure that BLABLA is a normal domain name like example.com completely in lower case. Linux is case sensitive, so a path /var/www/Domain.com/ is a completely different directory then /var/www/domain.com/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #13  
Old 5th March 2010, 11:45
bn61 bn61 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes, I am aware of that. Capitals seemed to be a good way to emphasize that it is just a placeholder.
Reply With Quote
  #14  
Old 5th March 2010, 11:52
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,754
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Hmmm, really strange. Please try:

chmod -R 777 /var/www/BLABLA/web/typo3temp
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #15  
Old 5th March 2010, 12:00
bn61 bn61 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Did the chmod in an act of desparation a while ago. Sadly no change.

One step closer:
The problem seems to be that the process can not create a file with
fopen($file,'wb')
If the targeted file exists than there is no problem.
Reply With Quote
  #16  
Old 5th March 2010, 12:02
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,754
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Then it must be a permission problem of that directory. Please post the output of:

ls -la /var/www/BLABLA/web/typo3temp/llxml/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #17  
Old 5th March 2010, 12:26
bn61 bn61 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I think I am ok there:
Code:
server:/# ls -la /var/www/BLABLA/web/typo3temp/llxml/ | more
total 12152
drwxrwxrwx  2 web4 client4 98304 2010-03-03 22:22 .
drwxrwxrwx 11 web4 client4 20480 2010-03-03 22:22 ..
-rwxrwxrwx  1 web4 client4   915 2008-10-22 15:57 alt_doc.xml_252cd6585d.default.iso-8859-1.cache
-rwxrwxrwx  1 web4 client4   979 2008-02-12 13:10 alt_doc.xml_252cd6585d.de.iso-8859-1.cache
-rwxrwxrwx  1 web4 client4   979 2008-01-29 11:36 alt_doc.xml_2ab5fdf6ac.de.iso-8859-1.cache
.
.
and so on
Reply With Quote
  #18  
Old 11th March 2010, 18:08
bn61 bn61 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Ok, it seems to reject only absolute paths. It works fine with relative paths.
But since I really do not intend to rewrite the TYPO3 sources I am going to accept my fate and go without open_basedir for now.
I will let you know when I find a real solution.

Thanks for bearing with me for so long.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bn61 For This Useful Post:
falko (12th March 2010)
  #19  
Old 11th April 2010, 08:47
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
 
Default

If you use the symlink setup, in ISPConfig3 you need extend the content of the php-openbasedir line for the website with:

:/var/www/typo3_src-4.3.3

In case your TYPO3 version 4.3.3 source is at /var/www/typo3_src-4.3.3.
Then you can run TYPO3 with a central source with FAST-CGI enabled for example.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
fcgi, open_basedir, suexec, typo3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
amavis rejects all inbound emails aclhkaclhk Installation/Configuration 5 28th February 2010 04:24
network issues now it says "401 The web site is blocked by administrator" Check General 3 26th February 2008 14:22
Question about installing TYPO3 Hans Installation/Configuration 7 25th September 2006 14:33
SuExec compiling qtam0 Server Operation 6 24th September 2006 02:25
Typo3 and ISPConfig linuxuser1 General 9 17th February 2006 10:30


All times are GMT +2. The time now is 17:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.