Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 14th May 2010, 13:32
kevpatts kevpatts is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you ever get this working? I'm having the same issue in Ubuntu Lucid when tring to start a KVM VM with /dev/mapper/nvidia_ebgdfiad1 as the hard disk.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 6th March 2011, 21:05
rnigam rnigam is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same Error on Ubuntu-Server-10.10

Here is what I used:
virt-install --connect qemu:///system -n ubuntu-vm1 -r 2048 --vcpus=4 -f /root/vmimages/kvm1.qcow2 -s 12 --cpuset=4,5,6,7 -c /root/vmimages/ubuntu-10.10-server-amd64.iso --os-type linux --network bridge=virbr0 --accelerate --virt-type kvm --hvm

Here's what I get:
Starting install...
ERROR operation failed: failed to retrieve chardev info in qemu with 'info chardev'
Domain installation does not appear to have been
successful. If it was, you can restart your domain
by running 'virsh start ubuntu-vm1'; otherwise, please
restart your installation.
ERROR operation failed: failed to retrieve chardev info in qemu with 'info chardev'
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/virt-install", line 1033, in <module>
main()
File "/usr/bin/virt-install", line 915, in main
start_time, guest.start_install)
File "/usr/bin/virt-install", line 957, in do_install
dom = install_func(conscb, progresscb, wait=(not wait))
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/virtinst/Guest.py", line 973, in start_install
return self._do_install(consolecb, meter, removeOld, wait)
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/virtinst/Guest.py", line 1038, in _do_install
"install")
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/virtinst/Guest.py", line 1009, in _create_guest
dom = self.conn.createLinux(start_xml, 0)
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/libvirt.py", line 1277, in createLinux
if ret is None:raise libvirtError('virDomainCreateLinux() failed', conn=self)
libvirtError: operation failed: failed to retrieve chardev info in qemu with 'info chardev'

If someone has found a way around it please let me know.

- Rohan
Reply With Quote
  #13  
Old 10th March 2011, 17:30
caminero caminero is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm using also squeeze/amd64, but have no virbr0 interface at all.

On virsh i run net-start default, having:

error: Failed to start network default
error: internal error '/sbin/iptables --table filter --delete INPUT --in-interface virbr0 --protocol udp --destination-port 69 --jump ACCEPT' exited with non-zero status 1 and signal 0: iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?).

net-edit default gives:
<network>
<name>default</name>
<uuid>4b8fa970-631c-9313-e639-209a482a45a4</uuid>
<forward mode='nat'/>
<bridge name='virbr0' stp='on' delay='0' />
<ip address='192.168.122.1' netmask='255.255.255.0'>
<dhcp>
<range start='192.168.122.2' end='192.168.122.254' />
</dhcp>
</ip>
</network>


any hints ?

regards,

Pablo
Reply With Quote
  #14  
Old 11th March 2011, 16:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

You might want to try this tutorial: http://www.howtoforge.com/virtualiza...squeeze-server
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KVM Guest - Networking problem satimis Server Operation 2 8th May 2010 16:13
Install failure -- Apache 1.3 missing? Allen15 Installation/Configuration 11 24th February 2009 10:53
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 15:42
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 11:46
Help With GUI Menu nightfire Programming/Scripts 3 1st July 2008 16:27


All times are GMT +2. The time now is 01:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.