Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd March 2010, 14:57
j.smith19810808 j.smith19810808 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question rpm build ERROR!! with Fedora 12 - Perfect server ISPConfig3

I am having grave problems doing the rpmbuild in the above howto, concerning courier-imap-4.6.0-1.12.i686.rpm.

It keeps bringing up the following error response:

Quote:
Wrote: /home/compileuser/rpm/SRPMS/courier-imap-4.6.0-1.12.src.rpm
error: Could not open /home/compileuser/rpm/RPMS/i686/courier-imap-4.6.0-1.12.i686.rpm: Permission denied


RPM build errors:
Could not open /home/compileuser/rpm/RPMS/i686/courier-imap-4.6.0-1.12.i686.rpm: Permission denied
Whats going wrong here? I have tried making sure the folders for compileuser are world writable (not the best way of doing things but just to see if it was that, still wont work), its got to be the way its building the rpm, thats all I say.

I have given up for now as I have attempted this 5 times now, same response each time, must be an error in the way the files are on this server.

Can someone come up with a way of getting around this please?

Thanks,
Jeremy.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd March 2010, 17:58
merisor merisor is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bucharest, Romania
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Probably the user "compileuser" doesn't have write permission to those folders. You should try, as root, something like:

Code:
chmod -R compileuser /home/compileuser/rpm/RPMS
and
Code:
chmod -R compileuser /home/compileuser/rpm/SRPMS
Cheers,
M.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd March 2010, 19:26
j.smith19810808 j.smith19810808 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

I already did that, still no luck.

I have ispconfig2 working anyways.

Whats the security problem with just going with ispconfig2, just out of curiosity?

Something thats been bugging me a bit when I managed to get the mail server working and http working.

I decided to use https but everytime I accidentally go to http://mydomain.com it brings up a bad request, thats fine!

But its bringing up my hostname (of my machine on my LAN), ie server1.jeremysmith.me.uk, I want it to use www. and not server1.jeremysmith.me.uk

How do I go about changing this?

Can someone help?

Once I have this working, also I wondered if I can completely change this? Like instead of it going to www.jeremysmith.me.uk, is there any way of making it go to an address like: www.mydomain.com (any i have as a public domain on the Internet?)

Any help is greatly appreciated.

I now have it working with Outlook aswell thats wonderful!
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd March 2010, 15:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

You can run
Code:
system-config-network
to change the hostname.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 4th March 2010, 12:54
j.smith19810808 j.smith19810808 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

This is from apache isnt it?

Where its getting the hostname from?

Should be able to change that in apache, I will have a play about with it when I get to version 3 of ispconfig.

The problem is, with chown it doesnt work, the username and group to all folders in /home/compileuser no other user so thats effectively pointless!

I have even tried making it world writable (not generally very secure but since this isnt available on other nodes other than what I specify in hosts.allow and changing the sshd port to something random that I can remember, its fine, havent had any even attempts to hack into my server).

Still comes up with the same error.

I will try going over it again though.
Reply With Quote
  #6  
Old 5th March 2010, 03:59
j.smith19810808 j.smith19810808 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

No it hasnt worked.

I think I am going to give up unless someone has the same problem, its just not working for me.

Still giving the same exact error as before, its really frustrating this, was working previously, havent done any changes and this is the 4th attempt, the same thing copied line by line within commands and nothing seems to be happening thats any different to the last time.

I dont know what to do, any other suggestions?

I really am getting quite frustrated with this.

Thanks though for your help, any advice will be appreciated though.
Jeremy.
Reply With Quote
  #7  
Old 5th March 2010, 12:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,995
Thanks: 840
Thanked 5,647 Times in 4,457 Posts
Default

Quote:
Whats the security problem with just going with ispconfig2, just out of curiosity?
Why shall there be a security problem. ISPConfig 2 and 3 are independant software packages, they are both stable and ispconfig 3 is not an update for ispconfig 2, its a completely different software for multiserver setups.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 5th March 2010, 13:27
j.smith19810808 j.smith19810808 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

I am requiring some features from FC12, I dont have a decent enough computer for a 64bit system though.

Could you make a 32 bit version of that tutorial?

I just cant get this to work, perhaps it is because I am running a 32bit system and the tutorial is 64bit, yet I go to FC10 of the same tutorial and non of the tar.gz packages are available.

I would really appreciate this as ISPconfig has some features I would really want to use, dont really have any use for ISPconfig 2 unfortunately, since I got that working, just wanted to see if it would work thats all.

I then cleared out my system and have all necessary packages for a full install of ISPconfig 3 on FC12 32bit so I would greatly appreciate a tutorial for the 32bit equivalent.

I look forward to some reply,
Jeremy.
Reply With Quote
  #9  
Old 18th March 2010, 08:57
deroozano deroozano is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

After browsing on uncle google , I found the solution...

Change owner of the folder:

sudo chown username /home/username/path to where the rpm build will be located (/home/username/rpm/RPMS/I586) * please not this is where my directory where my output rpmbuild are, and its i586 not i386 yours could be different*

after that then go to the directory where you have the downloads in and run rpmbuild again *without using root or sudo command or it will fail*

*command to build the rpm*
rpmbuild -ta courier-imap-4.6.0.tar.bz2

And It works
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to deroozano For This Useful Post:
falko (19th March 2010)
  #10  
Old 18th March 2010, 23:02
j.smith19810808 j.smith19810808 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

To be honest, I am now using Centos 4.8.

Just incase anything else crops up but thanks for that help, if I ever get sick of the lack of things that arent available in centos as compared to Fedora then I will come back to this help.

Thanks for your reply, this could help others.

Kind regards as always,
Jeremy.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User unknown in relay recipient table Taxick Installation/Configuration 12 9th April 2013 13:31
ISPConfig3 Fedora 10 Perfect Server won't send emails locally Buford HOWTO-Related Questions 1 29th June 2009 14:00
HowTo update php 5.2.6 to 5.2.9 ( perfect server fedora 10 ) robertlouwen Server Operation 5 9th May 2009 14:45
Fedora 10 "Virtual Users And Domains With Postfix..." after Perfect Server complete abmoller HOWTO-Related Questions 1 1st May 2009 18:04
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 03:30


All times are GMT +2. The time now is 14:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.