Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th February 2010, 18:22
MyKE MyKE is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem with mail server and subdomains

Hi.

My first problem is with subdomain. I create subdomain example. host.wzk.cz and it works. When i try www.host.wzk.cz it doesn't work. I must create always 2 subdomains, first host and second www.host. Do you know how to create subdomains automaticaly with www? There are my records (correct):



Second problem is with mail server. I followed The Perfect Server Ubuntu 8.10 ISPConfig 3. I create e-mail domain with users... I go to my local ip 192.168.1.7/mailbox because domain/webmail doesn't work (i don't know later i will search problem), and login to mailbox. I send mail and he doesn't come to destination. And receiving same as send. Monitor is ok:

SMTP-Server: Online
POP3-Server: Online
IMAP-Server: Online

But Mail-Queue:

Code:
.
.
.

0851B61932 995 Thu Feb 25 17:50:35 www-data@server
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
warezwinz@xxx.com

02F6961800 887 Wed Feb 24 08:47:46 www-data@server
(delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
kajo0123@xxx.sk

22225617FC 982 Wed Feb 24 08:47:47 www-data@server
(delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
warezwinz@xxx.com

DBB6461934 896 Thu Feb 25 17:50:35 www-data@server
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
popchoc18@xxx.cz

553CC61770 985 Sun Feb 21 19:03:08 www-data@server
(delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
warezwinz@xxx.com

836F6617FD 906 Sun Feb 21 22:00:59 www-data@server
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
xgadgetsk@xxx.com

-- 30 Kbytes in 22 Requests.
And Mail-Log:

Code:
.
.
.
.
Feb 25 18:00:01 server postfix/smtpd[32185]: connect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:00:01 server postfix/smtpd[32185]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:00:01 server postfix/smtpd[32185]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:01:26 server postfix/scache[32149]: statistics: start interval Feb 25 17:58:06
Feb 25 18:01:26 server postfix/scache[32149]: statistics: domain lookup hits=0 miss=2 success=0%
Feb 25 18:01:26 server postfix/scache[32149]: statistics: address lookup hits=0 miss=2 success=0%
Feb 25 18:05:01 server pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Feb 25 18:05:01 server postfix/smtpd[32279]: connect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server postfix/smtpd[32279]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server postfix/smtpd[32279]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:08:06 server postfix/qmgr[24051]: 0851B61932: from=, size=995, nrcpt=1 (queue active)
Feb 25 18:08:06 server postfix/qmgr[24051]: DBB6461934: from=, size=896, nrcpt=1 (queue active)
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32309]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32311]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32309]: 0851B61932: to=, relay=none, delay=1051, delays=1051/0.01/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32311]: DBB6461934: to=, relay=none, delay=1051, delays=1051/0.03/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 25 18:10:01 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Feb 25 18:10:01 server pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server postfix/smtpd[32351]: connect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server postfix/smtpd[32351]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server postfix/smtpd[32351]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
And last Mail-Warn:

Code:
Feb 21 17:27:52 server postfix/smtpd[19738]: warning: 113.190.184.239: address not listed for hostname localhost
Feb 24 12:30:53 server postfix/smtpd[8607]: warning: 113.168.161.95: address not listed for hostname localhost
Thanks for support.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th February 2010, 18:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Quote:
When i try www.host.wzk.cz it doesn't work. I must create always 2 subdomains, first host and second www.host
Thats the way the internet domain name system works. You have to create a record befoire you can use it.

Regarding your mail problem: Post the output of:

hostname

and

hostname -f
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 25th February 2010, 19:14
MyKE MyKE is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Output:
admin@server:~$ hostname
server
admin@server:~$ hostname -f
server



I thought that * in cname automaticaly add www. Is another way how to automaticaly add www in records?

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 25th February 2010, 19:21
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Server is not a valid fqdn which causes amavisd to stop. Please enter a full hostname like:

server.example.com

into the file /etc/hostname and then run:

hostname -F /etc/hostname

and then restart amavisd and postfix.

Regarding your other problem. I just checked it and the problem that you have is not related to dns at all. Every subdomain of wzk.cz is pointing to yor server lready. I guess you just missed to enable auto subdomain www for the website and aliasdomain that you created.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
mozart_ar (18th March 2010)
  #5  
Old 25th February 2010, 19:39
MyKE MyKE is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

ok I edited /etc/hostname to server.wzk.cz then run hostname -F /etc/hostname and restarted postfix and amavis.

Then i restart amavis, says:

admin@server:~$ sudo /etc/init.d/amavis restart
Stopping amavisd: amavisd-new.
Starting amavisd: head: „/etc/mailname“ can't open for read: No such file or directory
amavisd-new.

Is this error or only warning?
Reply With Quote
  #6  
Old 25th February 2010, 19:41
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Looks as if the file /etc/mailname was deleted on your system. Thats not a big problem as /etc/mailname contains the same then /etc/hostname. So run:

cp /etc/hostname /etc/mailname

and restart amavisd
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
MyKE (25th February 2010)
  #7  
Old 25th February 2010, 19:49
MyKE MyKE is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks till! Last 6 months i had problem with our mail system. After ISPConfig and your help it works ! Thank you till! Thank you till!
Reply With Quote
  #8  
Old 26th February 2010, 10:18
MyKE MyKE is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hi till i have next problem. Yesterday i changed hostname and next day all works but in ISP Cron-log were warnings. I deleted them and reboot server and i thought that isp-cron log any problems and nothing logged... There is log:



I saw in log that server "can't update" and I run:


Code:
root@server:~# apt-get update
Err http://cz.archive.ubuntu.com karmic Release.gpg
  Unable to connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)
Err http://cz.archive.ubuntu.com karmic/main Translation-cs
  Unable to connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)
Cíl http://security.ubuntu.com karmic-security Release.gpg
.
.
.
Can't update but ping works.


And in log was: apache2 Could not reliably determine.... When i restart apache there is not this error. I don't know what is this...

Quote:
root@server:~# hostname
server.wzk.cz

/etc/hosts:

127.0.0.1 localhost
192.168.1.1 server.wzk.cz
Do you know where is problem? Thanks.

//EDIT: i look in isp cron log and there is only :
Quote:
W: Failed to fetch http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/...ic/Release.gpg Could not connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)

W: Failed to fetch http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/...es/Release.gpg Could not connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)

W: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
In picture what i send perhaps was old log with apache domain name etc before hostname update....

//EDIT: it works not problem... Sorry. Maybe upgrade server error....

Last edited by MyKE; 26th February 2010 at 12:37.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Timeout after DATA from some emails treeman Server Operation 13 25th September 2013 12:51
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 16:27
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51


All times are GMT +2. The time now is 23:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.