Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 24th February 2010, 15:34
gr33d gr33d is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      5550/master
tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN      25005/apache2
tcp        0      0 localhost:10024         *:*                     LISTEN      24248/amavisd (mast
tcp        0      0 localhost:10025         *:*                     LISTEN      5550/master
tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN      23962/mysqld
tcp        0      0 *:http-alt              *:*                     LISTEN      25005/apache2
tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN      25005/apache2
tcp        0      0 *:ssmtp                 *:*                     LISTEN      5550/master
tcp        0      0 server6.mydomain:domain *:*                     LISTEN      25030/mydns
tcp        0      0 localhost:domain        *:*                     LISTEN      25030/mydns
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      25024/pure-ftpd (SE
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      1291/sshd
tcp        0      0 localhost:36300         localhost:mysql         ESTABLISHED 24495/amavisd (ch6-
tcp        0     52 server6.mydomain:ssh LAN.IP:2062       ESTABLISHED 1498/sshd: administ
tcp        0      0 localhost:mysql         localhost:36300         ESTABLISHED 23962/mysqld
tcp6       0      0 [::]:imaps              [::]:*                  LISTEN      24939/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:pop3s              [::]:*                  LISTEN      24975/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:pop3               [::]:*                  LISTEN      24954/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:imap2              [::]:*                  LISTEN      24918/couriertcpd
tcp6       0      0 localhost:domain        [::]:*                  LISTEN      25030/mydns
tcp6       0      0 [::]:ftp                [::]:*                  LISTEN      25024/pure-ftpd (SE
tcp6       0      0 [::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      1291/sshd
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 25th February 2010, 17:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gr33d View Post
Code:
tcp        0      0 *:ssmtp                 *:*                     LISTEN      5550/master

tcp6       0      0 [::]:imaps              [::]:*                  LISTEN      24939/couriertcpd
Looks good.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 25th February 2010, 18:13
gr33d gr33d is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

which error logs can i check to see why outlook isnt connecting on 995 and 465? note: on my windows client, i have set a host file entry since my test box is on my LAN (LAN-IP my-domain.tld)

/var/log/syslog
Code:
Feb 25 11:09:37 server6 postfix/smtpd[11268]: SSL_accept error from unknown[CLIENT.LAN.IP]: -1
Feb 25 11:09:37 server6 postfix/smtpd[11268]: lost connection after CONNECT from unknown[CLIENT.LAN.IP]
Feb 25 11:09:37 server6 postfix/smtpd[11268]: disconnect from unknown[CLIENT.LAN.IP]
Reply With Quote
  #14  
Old 25th February 2010, 18:57
gr33d gr33d is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thunderbird gives me a yellow light for smtp (secure, but unrecognized cert--i think this is ok as per the tutorial), but only connects via IMAP (143) for outgoing server. this is not secure, correct?

i try to set it to pop3 and port 995 with the different types of encryption with no luck.
Reply With Quote
  #15  
Old 26th February 2010, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gr33d View Post
but only connects via IMAP (143) for outgoing server. this is not secure, correct?
I think you mean the incoming server... ?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #16  
Old 26th February 2010, 14:55
gr33d gr33d is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oops...incoming server, yes. port 143 is not even secure IMAP, right? I need secure POP3
Reply With Quote
  #17  
Old 30th November 2010, 07:21
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 395
Thanks: 30
Thanked 58 Times in 50 Posts
 
Default

Hate to resurrect this thread, but I ran into a similar issue. I had followed the equivalent tutorial for Ubuntu 10.04

http://www.howtoforge.com/perfect-se...nx-ispconfig-3

from page 3 onward only (because my VPS was already provisioned with Ubuntu 10.04). STARTTLS was working "out-of-the-box", but SSL/TLS was not.

I chose to install postfix and dovecot (instead of courier), and wanted to be able to use both STARTTLS and SSL/TLS. (My ISP doesn't permit me to send outgoing mail via my own server over port 25, which is why I wanted to be able to send outgoing mail on another port, e.g., 465.)

If the original user hasn't solved his own problem by now, do you have all of these packages installed? The 10.04 tutorial (and I assume the one you followed for 9.10) doesn't get into SSL/TLS and the SASL modules.

Code:
apt-get install libsasl2-2 libsasl2-modules libsasl2-modules-sql sasl2-bin libpam-mysql
If so, and you've commented the lines in
Code:
/etc/postfix/master.cf
that till suggested, incoming POP3 email should be fetched on port 995, and outgoing SMTP email should be sent on port 465.

I just tried all of this and it works perfectly well for me on Ubuntu 10.04.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ispconfig 3, pop3, ssl

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ftp problems timeout reny2000 General 6 23rd December 2009 12:09
ISPconfig Virtual Hosts + Perfect setup Problem ? orasis Installation/Configuration 5 16th March 2007 11:46
New Setup Question using Debian ISPConfig Rocky Installation/Configuration 1 28th February 2007 20:00
Debian 3.1 & ISPConfig, perfect setup, but redirected to apache2-default netphreak Installation/Configuration 6 30th December 2006 13:19
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 16:16


All times are GMT +2. The time now is 07:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.