Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th April 2010, 14:47
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Unhappy What did I do ? -bash-4.0# instead of [root@obelix ~]#

Hello all,

Since yesterday I have an other prompt.
Code:
 -bash-4.0# instead of [root@obelix ~]#
I don't know what I did to get it and I don't know how to get out of it

Anybody ?
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th April 2010, 18:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Did you scan your system with rkhunter or chkrootkit?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th April 2010, 23:19
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Hello Falko,

RKHunter gets installed when following the perfect server tutorial, isn't it ?
So as far as I know it is running in the background.
Code:
-bash-4.0# ps aux | grep fail2ban
root      2165  0.0  0.4  57204  4888 ?        Sl   Apr17   0:37 /usr/bin/python /usr/bin/fail2ban-server -b -s /var/run/fail2ban/fail2ban.sock -x
root      8816  0.0  0.0   4220   752 pts/0    SN+  23:15   0:00 grep fail2ban
Code:
-bash-4.0# /etc/init.d/fail2ban status
Fail2ban (pid 2165) is running...
Status
|- Number of jail:      2
`- Jail list:           fail2ban, ssh-iptables
You have new mail in /var/spool/mail/root
I believe I don't have chkrootkit installed.
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
  #4  
Old 19th April 2010, 11:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

You can run rkhunter like this:
Code:
rkhunter -c
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 19th April 2010, 17:29
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

@ Falko,

attached the rkhunter.log As far as I know nothing found.

So my box is safe ( at this moment ) ? and there is probably an other reason for this.

Robert
Attached Files
File Type: txt rkhunterlog.txt (19.8 KB, 115 views)
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
  #6  
Old 20th April 2010, 15:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Looks good!
Have you tried to reboot?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 20th April 2010, 21:51
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default

Hello Falko,

Unfortunally, more than once and it did not help.
The down side of this prompt is that I can not see in what directory I am.
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up a new server - Suse 11.1 londonman Server Operation 34 10th April 2009 13:16
i am having some problem ? cobro Installation/Configuration 20 30th April 2008 16:26
Cannot log onto pop3 server Debian Etch Perfect Server docean Installation/Configuration 2 19th March 2008 00:23
https protocol stops page load tjd General 7 18th November 2007 18:06
Help Stats Webalizer jfruano Installation/Configuration 2 27th February 2007 13:03


All times are GMT +2. The time now is 08:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.