Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th February 2010, 17:22
ITGuy ITGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Apache wont display test page

I get the apache home screen, but my test pages will not display. Im running Fedora 10 in VM using Sun VB and I followed the "Perfect Server for Fedora 10" tutorial but due to so many complications w/ it. I've been trying for about a week now trying to get it to work. I did in w/ ISPConfig restored all the original files that I had edited as the tutorial says. I left the firewall disabled and SElinux disabled though. I just wanted a development environment anyway so this is fine, but when I cant get any of test pages to show up. I know it see's them b/c it displays a page, it's just blank. I even erased the file and tried to get to it and it says the url cant be found on the server. So I know it see's the file and is opening the file, but it wont display the php info file which I copied and pasted from the LAMP tutorial. Any clues?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th February 2010, 16:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

ISPConfig 2 or 3?
How did you try to access the web sites? Through their hostnames/domains or through the IP address?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 13th February 2010, 17:01
ITGuy ITGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I swear your the only guy who replies on here.lol

ISPConfig 2 but Im not running it anymore. I created another VM that I followed the LAMP how to w/ Fedora 12. Its running fine but it only displays the php info page. I put files in the same folder w/ the php info file, I tried HTML code, php code, but it will not display anything besides the php info page. It's like the only line of code it knows is phpinfo(), if I try anything else I get a blank page. If I put code in the file before the php info line, it will display the blank page. The only It opens up the file and displays a blank page. I've triid localhost and the ip, both give the results described above.

Last edited by ITGuy; 13th February 2010 at 17:04.
Reply With Quote
  #4  
Old 14th February 2010, 14:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in Apache's error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 15th February 2010, 02:44
ITGuy ITGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Heres the log. Im not sure whats related and what isnt.

[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [notice] Digest: done
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so' - /usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so: undefined symbol: php_gd_gdImageCopy in Unknown on line 0
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [error] python_init: Python version mismatch, expected '2.6', found '2.6.2'.
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [error] python_init: Python executable found '/usr/bin/python'.
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [error] python_init: Python path being used '/usr/lib64/python26.zip:/usr/lib64/python2.6/:/usr/lib64/python2.6/plat-linux2:/usr/lib64/python2.6/lib-tk:/usr/lib64/python2.6/lib-old:/usr/lib64/python2.6/lib-dynload'.
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [notice] mod_python: Creating 4 session mutexes based on 256 max processes and 0 max threads.
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [notice] mod_python: using mutex_directory /tmp
[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Unix) DAV/2 PHP/5.3.1 mod_python/3.3.1 Python/2.6.2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/1.0.0-fips-beta3 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0 configured -- resuming normal operations
[Sun Feb 14 20:32:24 2010] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Sun Feb 14 20:33:07 2010] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Sun Feb 14 20:33:07 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sun Feb 14 20:33:07 2010] [notice] Digest: done
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so' - /usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so: undefined symbol: php_gd_gdImageCopy in Unknown on line 0
[Sun Feb 14 20:33:08 2010] [error] python_init: Python version mismatch, expected '2.6', found '2.6.2'.
[Sun Feb 14 20:33:08 2010] [error] python_init: Python executable found '/usr/bin/python'.
[Sun Feb 14 20:33:08 2010] [error] python_init: Python path being used '/usr/lib64/python26.zip:/usr/lib64/python2.6/:/usr/lib64/python2.6/plat-linux2:/usr/lib64/python2.6/lib-tk:/usr/lib64/python2.6/lib-old:/usr/lib64/python2.6/lib-dynload'.
[Sun Feb 14 20:33:08 2010] [notice] mod_python: Creating 4 session mutexes based on 256 max processes and 0 max threads.
[Sun Feb 14 20:33:08 2010] [notice] mod_python: using mutex_directory /tmp
[Sun Feb 14 20:33:08 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Unix) DAV/2 PHP/5.3.1 mod_python/3.3.1 Python/2.6.2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/1.0.0-fips-beta3 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0 configured -- resuming normal operations
Reply With Quote
  #6  
Old 15th February 2010, 02:46
ITGuy ITGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could this be it

[Sun Feb 14 14:18:04 2010] [notice] Digest: done
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so' - /usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so: undefined symbol: php_gd_gdImageCopy in Unknown on line 0
Reply With Quote
  #7  
Old 15th February 2010, 13:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/forums/sho...gd_gdImageCopy
Post #8
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 15th February 2010, 21:01
ITGuy ITGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[Mon Feb 15 14:42:35 2010] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Feb 15 14:42:45 2010] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Mon Feb 15 14:42:45 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Feb 15 14:42:45 2010] [notice] Digest: done
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so' - /usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so: undefined symbol: php_gd_gdImageCopy in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so' - /usr/lib64/php/modules/php_mapscript.so: undefined symbol: php_gd_gdImageCopy in Unknown on line 0
[Mon Feb 15 14:42:46 2010] [error] python_init: Python version mismatch, expected '2.6', found '2.6.2'.
[Mon Feb 15 14:42:46 2010] [error] python_init: Python executable found '/usr/bin/python'.
[Mon Feb 15 14:42:46 2010] [error] python_init: Python path being used '/usr/lib64/python26.zip:/usr/lib64/python2.6/:/usr/lib64/python2.6/plat-linux2:/usr/lib64/python2.6/lib-tk:/usr/lib64/python2.6/lib-old:/usr/lib64/python2.6/lib-dynload'.
[Mon Feb 15 14:42:46 2010] [notice] mod_python: Creating 4 session mutexes based on 256 max processes and 0 max threads.
[Mon Feb 15 14:42:46 2010] [notice] mod_python: using mutex_directory /tmp
[Mon Feb 15 14:42:46 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Unix) DAV/2 PHP/5.3.1 mod_python/3.3.1 Python/2.6.2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/1.0.0-fips-beta3 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0 configured -- resuming normal operations
[Mon Feb 15 14:49:02 2010] [error] [client 192.168.1.118] PHP Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/html/test2.php on line 9
[Mon Feb 15 14:49:02 2010] [error] [client 192.168.1.118] File does not exist: /var/www/html/favicon.ico
[Mon Feb 15 14:49:05 2010] [error] [client 192.168.1.118] File does not exist: /var/www/html/favicon.ico
[Mon Feb 15 14:57:40 2010] [error] [client 192.168.1.118] PHP Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/html/test2.php on line 9
Reply With Quote
  #9  
Old 15th February 2010, 21:20
ITGuy ITGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Followed those instructions, and I still got the error. Here are the ones from today, listed above. The last error doesnt make sense because that line of code is correct and their is the ";" at the end.

Last edited by ITGuy; 15th February 2010 at 21:22.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix not... doing anything. torg HOWTO-Related Questions 2 18th January 2010 00:46
ISPConfig shows Apache 2 Test Page powered by CentOS onastvar Installation/Configuration 1 27th October 2009 15:23
FFMPEG maybe not an php library? Mkipz Installation/Configuration 2 14th September 2009 21:13
problems with suexec gobokster Installation/Configuration 7 7th May 2009 13:33
ISPconfig is not picking up the website its going to apache test page grandpagenocide Installation/Configuration 5 13th July 2007 06:17


All times are GMT +2. The time now is 20:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.