Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th January 2010, 15:31
jon jon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Canada
Posts: 87
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to jon
Default ISPConfig 3, Bind, and Other Servers

I've recently started moving to ISPConfig 3 from another hosting control panel. My DNS servers are not only physically separate but are running Bind. I will need to keep them as such, as they handle a lost more than just hosting for us.

I would love for customers to be able to handle DNS via ISPConfig, but I'm not sure how that would work out. Currently the hosting machine has my two main DNS servers as it's DNS servers, however I'm not sure of the best way to handle things from there as ISPConfig wont be able (or will it?) to update the Bind servers.

One thought I've had is simply telling hosting customers on that machine to use ISPConfig's DNS server rather than my two main DNS server, although I'd really like to keep things together.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th January 2010, 11:27
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,755
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

ISPConfig can only manage DNS servers where its installed on and it need exclusive access to the daemons that it shall manage (currently ispconfig requires also mydns and not bind, bind support will be added with ispconfig 3.0.2). This means you can not use ispconfig on your existing bind servers without removing all dens zones first and entering them again in ispconfig.

So I guess the best solution is to migrate your users step by step and let them use the ispconfig dns servers for new domains.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
jon (24th January 2010)
  #3  
Old 24th January 2010, 07:18
jon jon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Canada
Posts: 87
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to jon
 
Default

Good enough for me, thanks. I can (for now) just manually add DNS entries since we mostly manage DNS for customers anyway.

I'll try out Bind in 3.0.2 when it's available.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.