#1  
Old 19th April 2010, 22:45
jlaughy jlaughy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Webalizer problem

Searched this forum and the internet but didn't find the answer / solution.
There related problems... but hey didn't work for now
Maybe anyone can help me.

After migrating all the domains to a new server weblizer won't work.

when I manually run the cron by doing:
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php

I get the following error:

Error: Can't open log file /var/www/web59/log/web.log (symlink)
Error: Can't open log file /var/www/web43/log/web.log (symlink)
Error: Can't open log file /var/www/web36/log/web.log (symlink)
Error: Can't open log file /var/www/web102/log/web.log (symlink)
Error: Can't open log file /var/www/web75/log/web.log (symlink)
Error: Can't open log file /var/www/web35/log/web.log (symlink)

checked the rights and they are the same as at the old server

lrwxrwxrwx 1 root root 47 2010-04-19 21:48 web.log -> /var/www/www.****.***/log/2010/04/web.log

after that it says:

Domain: ***** domainname
Log Dir: /var/www/web104/log
Max Log size: 15728640
Current Log size: 803217
Domain: ***** domainname
Log Dir: /var/www/web23/log
Max Log size: 78643200
Current Log size: 38903420
Domain: ***** domainname
Log Dir: /var/www/web33/log
Max Log size: 346030080
Current Log size: 74203780
Domain: ***** domainname
Log Dir: /var/www/web21/log
Max Log size: 157286400
Current Log size: 49172463

Last edited by jlaughy; 19th April 2010 at 23:35.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th April 2010, 16:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

What are the outputs of
Code:
ls -la /var/www/
and
Code:
df -h
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 20th April 2010, 19:43
jlaughy jlaughy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Falko,

these are the outputs:

df -h

Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/vg_svr03-lv_root
224G 18G 195G 9% /
tmpfs 2.0G 0 2.0G 0% /dev/shm
/dev/sda1 194M 24M 161M 13% /boot


ls -la /var/www/

drwxr-xr-x 9 cust33_**** web33 4096 2010-04-18 10:58 web33

lrwxrwxrwx 1 root root 14 2010-04-04 20:13 www.****** -> /var/www/web33

The same as my old server....
As you understand also much more domains ...

-----------

I installed spare server, also with Fedora Core 12

I restored the domains on the spare and I have the same problem and same errors

New server Duo Core 3Gh 64-bit Fedora 12
Spare Pentium 4 2.8Gh 32-bit Fedora 12

Last edited by jlaughy; 20th April 2010 at 22:17.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th April 2010, 22:41
jlaughy jlaughy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

The only difference I see the two servers is date/time label

Old server Apr 2
New server 2010-04-20

It will be weard when that's the cause of the problem.

Old server (working):

[root@svr02 log]# ls -al
total 416
drwxr-xr-x 4 cust109_onderhoud web109 4096 Apr 2 00:30 .
drwxr-xr-x 8 cust109_onderhoud web109 4096 Mar 5 09:21 ..
drwxr-xr-x 7 cust109_onderhoud web109 4096 Dec 2 00:30 2009
drwxr-xr-x 6 cust109_onderhoud web109 4096 Apr 2 00:30 2010
-rw-r--r-- 1 cust109_onderhoud web109 403800 Apr 9 15:13 error.log
-r-------- 1 cust109_onderhoud web109 0 Aug 16 2009 .no_delete
lrwxrwxrwx 1 root root 46 Apr 2 00:30 web.log -> /var/www/www.*****.***/log/2010/04/web.log
[root@svr02 log]# ls -al /var/www/www.******.***/log/2010/04/web.log
-rw-r--r-- 1 cust109_onderhoud web109 1857348 Apr 20 00:30 /var/www/www.******.***/log/2010/04/web.log

New server:

[root@svr03 log]# ls -al
total 412
drwxr-xr-x 4 cust109_onderhoud web109 4096 2010-04-20 21:31 .
drwxr-xr-x 8 cust109_onderhoud web109 4096 2010-04-07 12:11 ..
drwxr-xr-x 7 cust109_onderhoud web109 4096 2009-12-02 00:30 2009
drwxr-xr-x 6 cust109_onderhoud web109 4096 2010-04-02 00:30 2010
-rw-r--r-- 1 cust109_onderhoud web109 403660 2010-03-26 21:29 error.log
-r-------- 1 cust109_onderhoud web109 0 2009-08-16 08:54 .no_delete
lrwxrwxrwx 1 root root 46 2010-04-20 21:31 web.log -> /var/www/www.*****.***/log/2010/04/web.log
[root@svr03 log]# ls -al /var/www/www.*****.***/log/2010/04/web.log
-rw-r--r-- 1 cust109_onderhoud web109 137367 2010-04-20 00:30 /var/www/www.******.***/log/2010/04/web.log

Last edited by jlaughy; 20th April 2010 at 22:48.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st April 2010, 22:21
jlaughy jlaughy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Does anybody know how I can change the timestamp / label so I can try it on the spare server (same timestamp notation)

I think that this can solve the problem

Now the timestamp looks like 2010-04-20 at the new server

I need Apr 20 like the old server
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd April 2010, 19:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

I'm not sure what's causing the problem, but I don't think it's the timestamp.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd April 2010, 19:56
jlaughy jlaughy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You are right Falko the timestamp don't causes the problem

I found a simalar problem on the web
http://wiki.dreamhost.com/Talk:Webalizer#Symlink_Error

Is it possible that I copy the web.log from the yyyy/m/ DIR to the log DIR?
I think that's the only solution

Which line do I need to edit

When I run webalizer manually
#webalizer /var/www/web33/log/web.log

Webalizer V2.21-02 (Linux 2.6.32.9-70.fc12.i686.PAE i686) English
Error: Can't open log file /var/www/web33/log/web.log (symlink)

When I run it directly on the original web.log it runs
#webalizer /var/www/web33/log/2010/04/web.log

But how can I fool the symlinked web.log

I tried to fool it in logs.php by changing line 142, to hardcopy the web.log file to the log dir


exec("cp -p" . get_filename($virtual_host) . " " . $webroot. "/" . $virtual_host . "/log/web.log");

or

exec("cp" . $webroot . "/". $virtual_host . "/log/" . $jahr . "/" . $monat . "/web.log " . $webroot. "/" . $virtual_host . "/log/web.log");

also without any result... please help


WKR John

Last edited by jlaughy; 24th April 2010 at 08:15.
Reply With Quote
  #8  
Old 24th April 2010, 12:20
jlaughy jlaughy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 50
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Switched to AWSTATS

The problem is webalizer 2.21 which won't accept symlinks
The old 2.01 does not have these problem but can't be installed on a 64-bit machine

WKR, John
Reply With Quote
  #9  
Old 25th April 2010, 21:37
webmastir webmastir is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

awstats is better anyway
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04 c4rdinal HOWTO-Related Questions 112 23rd August 2011 11:49
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 13:20
Email duplication problem sbbobd Installation/Configuration 9 15th February 2009 17:42
ISPConfig 2.2.29 webalizer awstats problem dvazart General 3 30th January 2009 23:21
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 02:56


All times are GMT +2. The time now is 01:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.