#1  
Old 18th February 2010, 07:04
tech_paul tech_paul is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sendmail - Mailq Errors

Hi,

I have sendmail configured on a CentOS linux machine using scalix and I am finding alot of the following error messages in the mailq:

-> Deferred: ntvirus3.mitts.net.: No route to host
-> Transient parse error -- message queued for future delivery
-> Deferred: Connection timed out with peakings.com.

Can someone please explain to me what these errors mean? And how can I resolve them (if any)?

Thanks in anticipation for your help.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th February 2010, 13:52
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Do you use working DNS servers in /etc/resolv.conf? What's the output of
Code:
ping -c4 google.com
?

Any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 20th February 2010, 11:20
tech_paul tech_paul is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This result is as follows:

[root@mail mail]# ping -c4 google.com
PING google.com (209.85.129.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from fk-in-f99.1e100.net (209.85.129.99): icmp_seq=1 ttl=55 time=78.2 ms
64 bytes from fk-in-f99.1e100.net (209.85.129.99): icmp_seq=2 ttl=55 time=78.9 ms
64 bytes from fk-in-f99.1e100.net (209.85.129.99): icmp_seq=3 ttl=55 time=84.4 ms
64 bytes from fk-in-f99.1e100.net (209.85.129.99): icmp_seq=4 ttl=55 time=78.4 ms

--- google.com ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2999ms
rtt min/avg/max/mdev = 78.247/79.995/84.410/2.560 ms

Yes the dns in /etc/resolv.conf are good because I can send emails to other addresses. I have added temporary entries in /etc/hosts but this is not that good since if the IP for the domain changes, it would fail again.

Do you have any suggestions what can I do please?

Thanks in advanced.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st February 2010, 15:12
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tech_paul View Post
I have added temporary entries in /etc/hosts but this is not that good since if the IP for the domain changes, it would fail again.
Does it work with these changes?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 21st February 2010, 15:27
tech_paul tech_paul is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes it seems to work (or at least they are not in the mailq) after I've done this change, but I think there is a better solution for this that I don't know about it. As you definitely know this is not a guaranteed solution.

What do you think please?
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd February 2010, 14:22
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

Then there seems to be a problem with your nameservers in /etc/resolv.conf.
Can you add
Code:
nameserver 8.8.8.8
(Google nameserver)
as the first line in /etc/resolv.conf and see if it works then (without the changes in /etc/hosts)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 10 - Virtual Users And Domains With Postfix, Courier etc j.smith1981 Server Operation 6 17th February 2010 01:01
Sendmail to local domain ignoring MX records FractalizeR Installation/Configuration 6 20th January 2010 13:17
ispconfig php 5 errors itamarjp Installation/Configuration 8 25th April 2008 10:20
Sendmail: "Relaying denied. Proper authentication required." oskare100 Server Operation 0 2nd October 2007 17:31
Install Errors DarkLord00 Installation/Configuration 12 25th February 2007 17:49


All times are GMT +2. The time now is 14:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.