Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th January 2010, 01:17
n3ls0n n3ls0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help on article "Mirror Your Web Site With rsync On Fedora 10"

Hi all,

I was trying to implement a way to synchronize two directories between two servers (separated by the internet).
The article was very helpfull and althought I donīt know much about linux, i was able to follow it and understand it...until the last part... The final test did not work, and I still am asked for a password.

There is a great possibility that this is a mistake I did somewhere, but I would appreciate some help on troubleshooting this behaviour.

Thanks in advance,
Nelson
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th January 2010, 12:43
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

use ssh keys.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 13th January 2010, 14:47
n3ls0n n3ls0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did.

I have re-done all the how-to again, and I have found that in the authorized_keys file, if I omit the following: ' from="server2.example.com" ', the procedure works like a charm.

I am afraid though that this may lead to an unsecure system. I am not sure why this is happening and I would appreciate help from someone that had already tried this how-to.

Thanks in advance,
Nelson.
Reply With Quote
  #4  
Old 13th January 2010, 14:54
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Use the IP address of the machine if the hostname is not working in the from=""
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #5  
Old 13th January 2010, 15:16
n3ls0n n3ls0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok. thanks for the input, but the articles states not to use the ip address, since that may lead to the request for the password.

anyway, i am willing to try a few things and would like to ask you something: should i use the ip address of the system, or the nat ip address?

thanks,
nr
Reply With Quote
  #6  
Old 13th January 2010, 15:18
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

i do not know what article you are referring to but the man page says you can use ip addresses or hostnames. you need to use the ip address that the server see's you can see that be locking at the logs of your connection attempts
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #7  
Old 13th January 2010, 15:30
n3ls0n n3ls0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sorry..here is the article

http://www.howtoforge.com/mirroring_with_rsync
Reply With Quote
  #8  
Old 13th January 2010, 15:39
n3ls0n n3ls0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

ok

got the answer, someone had already found this problem and the solution was an enter instead of a space. It was a glitch in the how-to.

thanks for the help.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Static Web Site Configurations christopher Installation/Configuration 8 18th November 2006 14:43
Help. I need step by step guide to setting up a web site using ISPConfig murrat Installation/Configuration 3 27th May 2006 13:20
how i can open a web site hadisaadeh Installation/Configuration 10 20th January 2006 15:46
testing web site by its external ip address rosa hsiao General 9 12th January 2006 21:32
How to shorten the web site address? rosa hsiao General 5 5th December 2005 13:29


All times are GMT +2. The time now is 12:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.