Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th December 2006, 12:52
gr_raotv gr_raotv is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Linux virtual server on Amazon Elastic Cloud

I would like to setup LVS for MYSQL HA cluster using Amazon machine image in Amazon Elastic cloud. Please guide me if i am wrong. From HOW TO i understand that the servers participating in the LVS setup needs to be in same subnet.
In amazon, i have probablity of getting machines with different subnet. So, does anybody have such kind of LVS setup with differing subnets and what will be the virtual IP address to choose in such kind of scenario.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th December 2006, 18:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
 
Default

The problem is the virtual IP address. In your own local network there's no problem creating virtual IP addresses because you control the network, but it's a problem with public IP addresses. But maybe you can create a LAN over the internet with VPN?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
Problem setting up LVS (load-balancer, linux virtual server) in Xen Virtual Machine cifroes Server Operation 1 7th November 2006 17:55
Postfix Problems Rocky Installation/Configuration 22 14th September 2006 10:03
Problems installing NForce4 sound drivers Wraithfire Installation/Configuration 21 16th April 2006 18:30
KErnel not showing all my memory Jorem Kernel Questions 8 13th April 2006 13:59


All times are GMT +2. The time now is 17:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.